Suplinitorii nu-si asuma responsabilitatea pentru orele optionale

Fiecare elev trebuie sa-si aprofundeze cunostintele

Cadrele didactice care ocupa locul suplinitorilor refuza, uneori, sa prea materia respectiva * Majoritatea liceelor au intocmit propunerile pentru orele optionale

Pe langa orele de curs prevazute de Ministerul Educatiei si Cercetarii, cadrele didactice au obligatia sa propuna noi discipline optionale. Reglementarile in vigoare mentioneaza patru tipuri de discipline optionale, respectiv de aprofundare, de extindere, ca disciplina noua si optional integrat. In schema orara a fiecarui elev din invatamantul obligatoriu trebuie sa existe minimum o ora de optional. Majoritatea liceelor au intocmit propunerile pentru orele optionale, acestea urmand sa fie analizate si aprobate de MEC. Astfel, la Liceul "Anghel Saligny" din Cernavoda se are in vedere inceperea unor cursuri de informatica si de limba franceza de afaceri. Colegiul Tehnic "Tomis" a propus ca discipline optionale: educatia pentru sanatate, in special cea axata pe educatia sexuala, cursuri de aprofundare a limbilor straine. Ca o extindere la disciplinele studiate la clasa, la acelasi liceu se are in vedere introducerea urmatoarelor cursuri: "Relatiile internationale in secolele XIV-XX", "Istoria banilor", pentru clasele de a XII-a si pentru cei de la seral, si "Cultura si civilizatia Romaniei". Ca modalitati de evaluare vor fi mentionate tipurile de probe care se potrivesc optionalului propus. Astfel, evaluarea se va face pe baza unor probe scrise, orale, practice, a unor referate sau a unor proiecte. O problema care a fost semnalata a fost faptul ca multe dintre aceste cursuri optionale sunt propuse de suplinitori. Acestia parasesc dupa o perioada unitatea scolara, fiind astfel imposibila punerea in practica a optionalului aprobat. Cadrele didactice care ocupa locul suplinitorilor refuza, uneori, sa prea materia respectiva.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Elevii se întorc în bănci de miercuri, 8 mai. Când va fi următoarea vacanță?

06 May 2024 878

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 429

Licitații Tulcea Școala Gimnazială Carcaliu, dotată cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale de firmele Woodart SRL și Abitek Devices SRL (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 574

“CONSTRUIESC DE MIC, CU BRICK” – atelier de creatie sustinut de Brick Romania in institutiile de invatamant constantene

26 Apr 2024 534

Ministerul Educației Ghid de întrebări și răspunsuri - Ce acte sunt necesare pentru înscrierea copilului la grădiniță

24 Apr 2024 471

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 399

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 547

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 487

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 497

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 624

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 613

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 523

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 743

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 569

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 513