Sute de constănţeni au participat la evenimentele Asociaţiei Civice „Pentru Constanţa“ Campania „Iubeşte Marea“ a ajuns la final (galerie foto)

Campania „Iubeşte Marea“, gândită şi orchestrată de Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, a ajuns la final, odată cu vara. Organizatorii le-au oferit constănţenilor de toate vârstele momente de neuitat în cadrul campaniei „Iubeşte Marea“, al cărei ultim episod din această vară s-a petrecut în data de 28 august, pe velierul „Adornate“.
 
Campania „Iubeşte Marea“ a început pe 11 iulie, cu o tombolă pe tema „Marinar pentru o zi“. Cei mai norocoşi au primit cadou o ieşire în larg pe velierul „Adornate“, unde au avut parte de o experienţă unică, descifrând câteva dintre tainele navigaţiei cu pânze pe Marea Neagră.
 
Pe 25 iulie, în cadrul aceleiaşi campanii, bloggerii constănţeni ne-au arătat că iubesc nu numai scrisul, ci şi marea. Au lăsat condeiul de-o parte pentru o zi şi s-au îmbarcat la bordul velierului, unde au experimentat câteva activităţi marinăreşti: căţăratul pe catarge, întinsul velelor, stăpânirea cârmei, amarajul şi navigarea cu motor. Bloggerii au profitat de o zi de sfârşit de vară pentru a găsi surse de inspiraţie. Au admirat peisajele unice „pictate“ de Marea Neagră şi au privit Portul Constanţa şi litoralul din larg, de la bordul velierului „flancat“ de meduze uriaşe.
 
A venit data de 30 iulie, când organizatorii campaniei „Iubeşte marea“ au lansat un concurs de fotografie intitulat „Marea prin ochii tăi“, dedicat amatorilor care iubesc peisajele marine. Fotografiile câştigătorilor au fost expuse pe faleză, la 15 august, pentru a putea fi admirate de constănţeni şi de toţi participanţii la festivităţile organizate de Ziua Marinei. Câştigătorilor concursului le-au fost oferite aparate foto şi alte cadouri, dar şi o plimbare pe velierul „Adornate“ alături de cineva drag, pentru a putea admira de aproape peisajele fotografiate pentru concurs.
 
Pe 6 august, campania „Iubeşte marea“ a oferit unui grup de 15 tineri de la Fundaţia Baylor Marea Neagră şi însoţitorilor acestora o expediţie pe „Adornate“. Cu toţii au fost iniţiaţi în secretele navigaţiei, dar cei mai bucuroşi au fost cei mici, care au descoperit unele dintre tainele meseriei de marinar. Au făcut noduri marinăreşti, au efectuat manevre de ridicare a ancorei şi de acostare în port şi s-au întrecut în a face desene pe teme marine. Alţi 15 tineri cu rezultate deosebite la învăţătură din cadrul centrelor de plasament coordonate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa au fost invitaţi la rândul lor la bordul „Adornate“, în cadrul Campaniei „Iubeşte Marea“, pe data de 28 august.
 
Campania „Iubeşte marea“ a fost lansată având două componente: una de divertisment, prin care o parte a societăţii civile constănţene a fost invitată să experimenteze momente inedite la bordul velierului „Adornate“ şi să descopere frumuseţea croazierelor pe mare, promovând astfel litoralul românesc, marea şi oraşul Constanţa. Cea de-a doua a fost de natură educativă, având drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor aflaţi în punctul de a alege o carieră.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A treia ediţie a Cupei Mării Negre la Ciclism revine la Constanţa. Când va avea aceasta loc

04 May 2017 3026

„Mănâncă, roagă-te, iubeşte” - Elizabeth Gilbert

25 Aug 2016 2637

Ca și cum marea ar fi făcută pentru oameni! (video)

11 Jul 2016 2687

Bucurie pentru 15 copii din centre de plasament Asociaţia Civică „Pentru Constanţa“ a scris ultima filă a jurnalului de bord din acest an

01 Sep 2015 2276

„Iubeşte marea“ la bordul velierului „Adornate“ (galerie foto)

07 Aug 2015 2603

Campanie a Asociaţiei Civice pentru Constanţa în colaborare cu ANMB „Iubeşte marea“, prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă.

27 Jul 2015 2846

Oportunităţi de carieră Asociaţia Civică pentru Constanţa lansează campania „Iubeşte marea”

16 Jul 2015 1918

„Iubeşte marea“, campanie lansată cu succes de Asociaţia Civică pentru Constanţa şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

13 Jul 2015 3096

UPDATE 1. Campania „Iubește marea”, lansată de Asociația Civică pentru Constanța (galerie foto)

11 Jul 2015 2394