Top 300 Capital Ediţia 2018 Milionari în euro cu afaceri la Constanţa. Azi, familia Idu, Florin Cârstocea, Omer Susli şi Nicolae Bucovală

Revista Capital a publicat topul 300 al celor mai bogaţi români, iar la Constanţa zeci de persoane se regăsesc în acesta. Printre ele familia Idu, care a reuşit să penetreze piaţa locală cu diverse afaceri, pornind de la consultare, până la servicii portuare. Florin Cârstocea se regăseşte în mai multe firme de la malul mării. Omer Susli a fost în centrul atenţiei anul acesta prin vânzarea către Brico Depot România a acţiunilor Praktiker România SRL. Nicolae Bucovală este unul dintre cei mai vechi investitori din turismul de pe litoral, implicat activ în viaţa publică locală.

Familia Idu

Pe locul 69 în top, familia Idu, acum reprezentantă mai mult de către Bogdan Idu, are o avere estimată de 80-85 milioane de euro, investiţiile fiind, în mare, în servicii portuare. Principalul lor proiect este vânzarea către Grupul Rompetrol a terminalului de gaze pe care îl controlează prin compania familiei, Octogon Gas&Logistics. Corneliu şi Bogdan Idu deţin şi clubul de tenis Idu, unde s-au antrenat Simona Halep, Horia Tecău şi Andrei Pavel.
Corneliu-Bogdan Idu apare ca asociat în următoarele firme: Ametist Euro SRL, Bbo Consulting & Development, Octogon Shipping and Services SRL, Shellharbour Operations SA, Vigilant Security International SRL.
Corneliu Idu apare ca asociat în următoarele firme: Quadra Associates SRL, Idu Shipping & Services SRL, Octogon Shipmanagement SRL.

Florin Cârstocea

La 60 de ani, constănţeanul ocupă poziţia 103 în topul Capital, cu o avere estimată de 58-60 de milioane de euro, investiţiile principale fiind în domeniul industriei petroliere şi turism. Cea mai cunoscută afacere este Rig Service SA, angajaţii lucrând pe platformele de producţie şi foraj din Marea Neagră şi Golful Persic. Florin Cârstocea deţine hotelul Central din Mamaia şi un camping în aceeaşi staţiune. În urmă cu fix un an de zile, pe 10 decembrie 2017, cu ajutorul firmei conduse de Florin Cârstocea și a Clubului Rotary Pontus Euxinus, filiala Constanta, al cărui preşedinte este primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, secţiile de rugby, gimnastică, lupte, scrimă, fotbal copii, juniori si fotbal seniori, au beneficiat de materiale şi echipamente sportive noi şi moderne, în valoare totala de 120.000 lei.
Florin Cârstocea apare în conducerea următoarelor firme: Clean Power Developments SRL, Grup Petrol Marin SA, Hotel Central SA, Markov Centru de Insănătoşire SRL, Neptun Yacht SRL, New Eolic Investments SRL, Petrogrup SRL, Petroserv SA, Rig Service SA, Romargo Prod SRL, Sadon SRL, World Class Project SRL.

Omer Susli

Revine în topul Capital direct pe poziţia 121. Averea lui Omer Susli este impresionantă: 48-50 milioane de euro, la vârsta de 54 de ani. El are afaceri în domenii precum retail, mobilă, bricolaj, decoraţiuni interioare. Este de origine turcă, cumpărând în anul 2014 magazinele Praktiker. Familia Susli a vândut către Brico Depot România acţiunile Praktiker România SRL.
În Monitorul Oficial al României a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor societăţii Banat Kapital SRL din data de 24.10.2018. Asociaţii Omer Susli, deţinând 50% din capitalul social, Praktiker Real Estate Romania SRL, prin asociaţi Omer Susli, şi Search Chemicals SRL, prin asociaţii Omer Susli şi Gemile Susli, deţinând 50% din capitalul social, au aprobat mai multe decizii. Astfel, a fost majorat capitalul social al societăţii de la 100.000 lei la 200.000 lei prin participarea viitorului asociat, Element Invest Partners SRL, prin asociaţi Element Investments SRL, Dgm Invest Holdings SRL, Land Development SRL, care varsă în contul acestei operaţiuni suma de 100.000 de lei. În urma acestor operaţiuni, capitalul social al societăţii, în valoare de 200.000 lei, este compus din 200 de părţi sociale a câte 1.000 de lei fiecare şi este deţinut de asociaţi după cum urmează: Omer Susli deţine 50 părţi sociale, în valoare totală de 50.000 lei, reprezentând 25% din capitalul social al societăţii; Praktiker Real Estate România SRL deţine 50 părţi sociale, cu valoarea totală de 50.000 lei, reprezentând 25% din capitalul social al societăţii; Element Invest Partners SRL va deţine 100 părţi sociale, cu valoarea totală de 100.000 lei, reprezentând 50% din capitalul social al societăţii.
Kingfisher a cumpărat Praktiker de la omul de afaceri Omer Susli. Kingfisher, cel mai mare lanţ de bricolaj european, companie care a intrat in România în anul 2013, prin achiziţia operaţiunilor Bricostore, a ajuns la un acord cu proprietarul lanţului de magazine Praktiker, Omer Susli, pentru achiziţia operaţiunilor grupului specializat în comerţul cu materiale de construcţii şi soluţii pentru amenajările interioare. 
Omer Susli apare ca asociat în următoarele firme: Banat Kapital SRL, Dobrogea Kapital SRL, Homelux SRL, Miniera Sud Est SRL, Praktiker Real Estate Romania SRL, Romtextil SA, Search Chemicals SRL, Travel Tips SRL.

Nicolae Bucovală

Omul de afaceri constănţean Nicolae Bucovală ocupă locul 154 în top, afacerile acestuia fiind în creştere. Averea estimată este de 36-38 de milioane de euro. Omul de afaceri are legături strânse cu Eforie Nord şi este cunoscut pentru complexul Steaua de Mare, format din trei hoteluri şi un centru de tratament balnear. Constănţeanul este unul dintre cei mai vechi investitori în turism de pe litoral şi a fost unul dintre susţinătorii investitorilor de pe litoral în luptă cu taxele mari impuse de autorităţi.
 
Citeşte şi:

Schimbări la conducerea firmei Sabloal Imobiliare SRL. Werner Adametz s-a retras din societate

Cine sunt cei mai bogaţi afacerişti din Constanţa? Primii trei au o avere cumulată de 385 de milioane de euro

Modificări în capitalul social al firmei Banat Kapital SRL, controlată de omul de afaceri Omer Susli

Praktiker Constanţa rămâne amintire. Ce vine în locul marelui magazin

Rețea nouă de magazine, în România. Proprietarul a deţinut lanţul de magazine Praktiker

Discuţii pe marginea turismului la FPTR. "Mamaia va pierde, în viitor, din turişti" (galerie foto+video)
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Banat Kapital SRL, răspuns negativ de la Primăria Constanța. Se dorește construirea unui hipermarket în municipiu

02 Mar 2022 1369

Aurica Cojocaru, noul administrator al Romtextil

24 Sep 2020 1699

Top 300 Capital - cei mai bogaţi români Milionarii care au investit în construcţii şi omul din spatele afacerii Murfatlar

17 Dec 2019 6504

Act de urbanism emis de Primăria Constanţa. Un bloc de 11 etaje, ridicat pe bulevardul I.C. Brătianu de Romtextil SA

02 Oct 2019 1592

Cu ce garantează acţionarii SC Romtextil SA pentru liniile de credit deschise

18 May 2019 1848

Omer Susli și Search Chemicals SRL au operat schimbări în Praktiker Real Estate România SRL

17 Dec 2018 2069

Modificări în capitalul social al firmei Banat Kapital SRL, controlată de omul de afaceri Omer Susli

26 Nov 2018 1958

Societatea, înmatriculată la Constanța Omul de afaceri Omer Susli a deschis o nouă firmă alături de Praktiker Real Estate Romania

30 Oct 2018 2941

Praktiker Constanţa rămâne amintire. Ce vine în locul marelui magazin

11 Oct 2018 10463

Rețea nouă de magazine, în România. Proprietarul a deţinut lanţul de magazine Praktiker

14 Jul 2018 2249

Modificări în capitalul social al Praktiker Real Estate România SRL. A fost cooptat un nou asociat. Cine este acesta

12 Jul 2018 2268

Magazine de decorațiuni vor fi deschise de afaceristul Omer Susli, cel care a vândut rețeaua Praktiker

14 Mar 2018 2285

Hotărâri care privesc Praktiker Romania SA. Acţionarii sunt din Constanţa

17 Oct 2017 2803

Wall-street.ro Gigantul Kingfisher cumpara Praktiker de la omul de afaceri Omer Susli

02 Aug 2017 2951

Al optulea magazin Praktiker România, remodelat Omer Susli - „Magazinul din Constanţa performează foarte bine, de aceea a fost modernizat“ (galerie foto)

16 May 2017 9053