Actualitate

Traficul de coşmar va dura 90 de zile CN APM SA Constanţa bagă în reparaţii Digul de Sud

 

Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Reparaţii Dig de Sud - Dala de coronament“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Durata de realizare a investiţiei este de 90 de zile.
 
Proiectantul general este SC ABC Val SRL, iar proiectantul de specialitate, SC Kossy Structures SRL. Sectorul de drum este amplasat în portul Constanţa, pe coronamentul Digului de Sud. Terenul pe care se află sectorul de drum în lungime de 1.880 m, având o suprafaţă de 18.048 mp, ce face obiectul proiectului, este în proprietatea CN APM SA Constanţa. Reparaţiile sunt necesare în vederea asigurării circulaţiei pe drumul existent în condiţii de siguranţă.
 
Conform OMT nr. 45/1998 - ordin pentru aprobarea normelor privind încadrarea în categorii a drumurilor publice, drumul este încadrat ca având clasa tehnică IV. Traficul desfăşurat pe acest drum se înscrie în clasa de trafic greu - mijloace de transport alcătuite din autoturisme şi autoutilitare cu sarcină mai mare de zece tone.În perioada de execuţie, materiile prime vor fi doar cele specifice execuţiei lucrărilor de construcţie:
  • pentru lucrările de construcţii - beton, ciment, agregate, armături (oţel, sârmă trasă netedă pentru beton armat, plase sudate pentru beton armat, produse din oţel), nisip, mixtură asfaltică, metal, materiale plastice, aditivi, emulsie bituminoasă, oţel, ţiglă bituminoasă, pământ pentru umplutură - aprovizionarea de va face de la depozitele de materiale de construcţie din zonă şi vor fi aduse la obiectiv de către furnizor;
  • materii auxiliare utilizate: combustibil pentru transport, aditivi pentru beton, substanţe parafinoase, materiale bituminoase.  
Având în vedere că traficul va creşte semnificativ după reabilitarea drumului, proiectarea atentă a sistemului de semnalizare şi a marcajelor poate asigura sporirea siguranţei circulaţiei atât pe traseul studiat, cât şi pe drumurile de acces la acesta. Realizarea proiectului are ca efecte fluidizarea traficului rutier şi îmbunătăţirea accesului în zonă, ceea ce ar putea conduce la creşterea activităţilor în acest loc.
 
Lucrările de reparaţii ale drumului se vor executa sub circulaţie, pe jumătate de cale, pe tronsoane bine stabilite, în concordanţă cu tehnologia de execuţie. Pe timpul execuţiei lucrărilor se vor institui restricţii de viteză şi interdicţii de oprire, parcare sau acces. Toate punctele de lucru vor fi semnalizate corespunzător cu legislaţia rutieră şi  cu cea de protecţie a muncii.
 
După terminarea lucrărilor pregătitoare, se va trece la executarea lucrărilor de bază, adică a lucrărilor de terasamente propriu-zise, care constau în: săparea pământului din debleuri, camere de împrumut sau şanţuri, încărcarea, transportul şi nivelarea pământului în rambleu, compactarea pământului.
 
Din grupa lucrărilor de finisare fac parte operaţiile necesare pentru aducerea platformei, a taluzurilor şi a dispozitivelor de evacuare a apelor de suprafaţă într-o stare bună de funcţionare şi o prezentare estetică corespunzătoare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Insulă artificială în partea de sud-est a Portului Constanţa. Se face dezbatere publică

19 Feb 2019 1115

CN APM Constanţa a încheiat un contract de servicii cu o societate din Năvodari (document)

14 Feb 2019 550

O firmă din Chitila s-a îndreptat împotriva CN APM Constanţa SA. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a luat o decizie. Detalii

14 Feb 2019 668

Parcelele de teren domeniu public al statului, platformele şi alte active din proprietatea CN APM SA Constanţa, evaluate de Primoval SRL (document)

12 Feb 2019 605

Investiţie a Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA în Portul Constanţa. Este vizat digul de larg pentru acostare nave

11 Feb 2019 1026

Licitaţie de peste 24 de milioane de lei CN APM Constanţa cumpără energie electrică (document)

08 Feb 2019 553

Ordinea de zi a Adunării Generale a CN APM Constanţa. Când va avea loc şedinţa (document)

06 Feb 2019 710

Au fost aleşi membrii Consiliului de Administraţie al CN APM Constanţa SA. Cine sunt aceştia şi ce indemnizaţii vor primi

02 Feb 2019 1751

Povestea oficială din sala de judecată Cum a pierdut Nicolae Tivilichi şefia Portului Constanţa (document)

01 Feb 2019 2487

Trei societăţi vor furniza Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa echipament individual de protecţie şi de lucru

31 Jan 2019 613

Daniela Şerban, fost şef cabinet de senator, la cârma CN APM Constanța. Ce venituri a avut directorul economic (document)

31 Jan 2019 2071

Va fi ales un nou director interimar la CN APM Constanţa. Ce spune Dan Nicolae Tivilichi

30 Jan 2019 1537

Veste proastă pentru Dan Nicolae Tivilichi, director la CN APM Constanța. Judecătorii au decis încetarea mandatului său

28 Jan 2019 2115

Două societăţi vor furniza papetărie Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa (document)

22 Jan 2019 380

D.O. Style 99 SRL se va ocupa de întreţinerea liniilor CF din Portul Constanţa. Contract de peste jumătate de milion de lei (document)

19 Jan 2019 558