Un nou spital de Pediatrie la Constanța Se decide în ședința de Guvern. Un imobil aparținând DSP Constanța ar putea trece în domeniul privat al statului (DOCUMENTE)

Un proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi este unul care face referire la Constanța.

Este vorba despre  actualizarea valorii de inventar a unui imobil - teren + construcţie - aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii - Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa și şi trecerea construcţiei aparţinând imobilului din domeniul public în domeniul privat al statului, pentru scoaterea din funcţiune, în vederea valorificării sau, după caz, casării. 

 Proiect privind actualizarea valorii de inventar a unui imobil - teren + construcţie - aflat în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Sănătăţii - Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, precum şi trecerea construcţiei aparţinând imobilului din domeniul public în domeniul privat al statului, pentru scoaterea din funcţiune, în vederea valorificării sau, după caz, casării., scrie în conținutul proiectului. 


Potrivit documentului, Ministerul Sănătății - Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța are în administrare imobilul proprietate publică a statului situat în municipiul Constanța, str. Vifor Haiduc nr. 32., înregistrat în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului la poziția nr. MF 34358, sub denumirea ”Spital Palas – clădire și teren”.


Date despre imobil 

Imobilul este format din teren în suprafață de 3.258 mp și o clădire cu suprafața construită de 397 mp, suprafața construită desfășurată de 1.588 mp și regimul de înălțime Ri=D+P+2E;
este înscris în cartea funciară nr. 244587 Constanța.

Imobilul înregistrat sub denumirea ”Spital Palas – clădire și teren” în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a fost reevaluat potrivit dispozițiilor Ordonanței
Guvernului nr. 81/2003 privind reevaluarea şi amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituţiilor publice, aprobată prin Legea nr. 493/2003, cu modificările și completările ulterioare, și ale Ordinului Ministrului Finanțelor Publice nr. 3471/2008 pentru aprobarea Normelor metodologice privind reevaluarea și amortizarea activelor fixe aflate în patrimoniul instituțiilor
publice., se mai arată în documentul oficial. 

Dat fiind faptul că reevaluarea imobilului a condus la apariția unei diferențe între valoarea reevaluată a imobilului și valoarea lui din inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public

al statului, este necesară actualizarea valorii imobilului din inventarul centralizat.


Vă redăm în continuare conținutul oficial al hotărârii:

ART. 1

Se aprobă actualizarea valorii de inventar, ca urmare a reevaluării, a imobilului – teren + construcție -, înregistrat la Ministerul Finanțelor cu nr. MF 34358, aflat în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Sănătății – Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, potrivit datelor prevăzute în anexa nr. 1.

ART. 2

(1) Se aprobă trecerea din domeniul public în domeniul privat al statului a construcției aparținând imobilului cu nr. MF 34358, având datele de identificare prevăzute în anexa nr. 2. (2) Trecerea în domeniul privat al statului se face pentru scoaterea din funcțiune, în vederea valorificării sau, după caz, casării construcției prevăzute la alin. (1). (3) Imobilul cu nr. MF 34358, care rămâne în proprietatea publică a statului după trecerea în domeniul privat al statului a construcției de la alin. (1), are denumirea, valoarea de inventar și datele de identificare prevăzute în anexa nr. 3.

ART. 3

Ministerul Sănătăţii își va actualiza în mod corespunzător datele din evidența cantitativvalorică și, împreună cu Ministerul Finanțelor, va opera modificările în anexa nr.15 la Hotărârea Guvernului nr.1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1020 și 1020 bis din 21 decembrie 2006, cu modificările şi completările ulterioare.

ART. 4

Anexele nr. 1, 2 și 3 fac parte integrantă din prezenta hotărâre

Amintim că, Proiectul cu privire la înființarea noului Spital de Pediatrie de la Constanța se schimbă. Directorul DSP Constanța, Cristina Schipor, a precizat, întrebată de jurnaliștii ZIUA de Constanța, de situația de la spital, că fosta clădire, scheletele care este pe terenul din zona Palas va fi demolată pentru că CNI-ul are nevoie de un teren gol. Așadar, nu va fi reconsolidată și modernizată clădirea veche, ci va fi ridicat un nou spital. Costurile de demolare urmează să fie acoperite de către DSP Constanța, însă restul proiectului va fi acoperit financiar de către CNI.
 
„Chiar de dimineață (n.r. 26 ianuarie 2021) am avut o ședință cu Grupul de lucru deoarece așa cum toți mi-ați spus întrebarea de ce nu se demolează și nu se reconstruiește un spital nou, la ședința pe care am avut-o preliminară grupului tehnic de a intra în comisia tehnică, ni s-a recomandat să demolăm toată clădirea de acolo pentru a se construi un spital nou. Adică noi trebuie să dăm CNI-ului un teren gol.
 
Asta presupune că vom depune documentația pentru un certificat nou de urbanism de la Primăria Constanța. Primăria ne-a susținut și nu o să dureze mult. În sensul că va fi construcție nouă, dar CNI ne va finanța spitalul. Singurele costuri pe care CNI-ul nu le suportă vor fi costurile de demolare, dar aceste costuri noi o să le prevedem în bugetul nostru și el vom suporta noi.
 
Ce va fi puțin mai... cu un timp mai lung, pentru că acum pentru o demolare va trebui să aplicăm pentru o hotărâre de guvern pentru demolare. Am vorbit cu domnul ministru Rafila, i-am expus problema și ne va susține pentru a obține hotărârea de guvern”, a spus Cristina Schipor, director DSP Constanța.
 
Reamintim că Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa anunţa publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul de reabilitare a Spitalului de Pediatrie Constanța.


Citește și: 

Modificări importante pentru Spitalul de Pediatrie Constanța! Clădirea veche va fi demolată


Certificat de Urbanism pentru construirea unui nou spital de pediatrie la Constanța
 

În secțiunea Documente a materialului puteți consulta actele proiectului. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Guvern Proiectul de HG privind limitarea tarifelor RCA, amânat de la aprobare pentru a fi analizate cele mai bune opţiuni

29 Mar 2023 304

Legea privind pensiile de serviciu, adoptată de Senat

29 Mar 2023 487

Premierul Nicolae Ciucă anunță vești bune pentru economia României!

25 Mar 2023 537

A fost ședință de Guvern. Printre hotărârile aprobate, una vizează ABADL

22 Mar 2023 684

Măsuri de protecție socială a persoanelor din grupuri vulnerabile, aprobate de Guvern

15 Mar 2023 516

Proiect privind declasificarea documentelor emise înainte de anul 2002, pus în consultare publică de Ministerul Educației

15 Mar 2023 865

A fost aprobată OUG privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024

10 Mar 2023 777

Ministrul Mediului despre lucrările din Delta Dunării „România nu va fi niciodată de acord cu lucrări care să afecteze biodiversitatea în Delta Dunării“

09 Mar 2023 649

Ministrul Mediului Noi sesiuni ale programelor "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus" vor începe pe data de 24 martie (VIDEO)

09 Mar 2023 720

Ministrul Educației, Ligia Deca „Nu s-au produs modificări în proiectul legii învăţământului preuniversita, fiind păstrată varianta prezentată iniţial, pe 27 februarie“ (VIDEO)

09 Mar 2023 712

Aplicaţia pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023, destinată persoanelor fizice, ar putea fi deschisă la sfârşitul lunii martie (VIDEO)

09 Mar 2023 848

ZIUA LIVE. Politica e de genul feminin?

09 Mar 2023 1131

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat dublarea fondurilor alocate proiectului Casa Verde (VIDEO)

09 Mar 2023 567

Premierul Nicolae Ciucă „Proiectele legilor educaţiei vor intra, în perioada imediat următoare, în avizare“ (VIDEO)

09 Mar 2023 541

Peste 3.000 de medicamente generice au dispărut de pe piaţă în ultimii ani

09 Mar 2023 602