Un raport privind schimbările climatice și soluțiile pentru România, lansat în dezbatere publică la Cotroceni

Raportul "Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România"
Raportul "Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România" va fi lansat, joi, în dezbatere publică, într-un eveniment găzduit la Palatul Cotroceni.

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis este implicat activ în eforturile naţionale şi internaţionale de combatere a schimbărilor climatice şi de consolidare a politicilor publice care să facă posibilă tranziţia climatică.

Sursa citată precizează că şeful statului a decis înfiinţarea unui grup de lucru care, în anul 2022, şi-a desfăşurat activitatea pe această problematică, la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, sub coordonarea Departamentului Climă şi Sustenabilitate.

Format din experţi români din ţară şi din străinătate, grupul de lucru a identificat o serie de provocări la adresa României în contextul schimbărilor climatice, precum şi un set de măsuri pentru a răspunde eficient acestora, toate reunite în Raportul "Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România". Acest raport va fi lansat în dezbatere publică joi, 8 septembrie 2022, în cadrul unui eveniment care va fi găzduit la Palatul Cotroceni, arată Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei menţionate, studiile ştiinţifice şi fenomenele meteo atipice care se manifestă din ce în ce mai des - valuri de căldură extremă, secetă istorică şi incendii de vegetaţie în perioada recentă - indică accelerarea încălzirii globale cu implicaţii negative tangibile şi incontestabile asupra ţării noastre., scrie Agerpres.ro. 

"Abordarea adecvată a tranziţiei climatice are ca efecte atât asigurarea unui mediu sănătos şi prevenirea unor fenomene meteo extreme şi a unor dezastre naturale asociate, cât şi accesul extins la energie nepoluantă, crearea de locuri de muncă şi creşterea economică verde. Pentru a beneficia de efectele pozitive ale tranziţiei climatice, este necesară o abordare holistică, cu politici publice bazate pe date şi ştiinţă, ca răspuns la evoluţiile internaţionale şi la Pachetul 'Fit for 55'. Prin Raportul elaborat, grupul de lucru înfiinţat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale contribuie la definirea unei abordări integrate la nivel naţional", se mai arată în comunicat.


Administraţia Prezidenţială precizează că lansarea în dezbatere publică a raportului pentru o perioadă de o lună de zile presupune centralizarea punctelor de vedere transmise în scris la adresa de e-mail clima@presidency.ro, precum şi o serie de întâlniri cu entităţi interesate de domeniul schimbărilor climatice, reprezentanţi ai mediului academic şi de cercetare, ai mediului de business şi ai ONG-urilor.

"Opiniile şi contribuţiile constructive ale celor care îşi doresc să se angajeze în dezbatere vor genera îmbunătăţirea măsurilor propuse în Raportul 'Limitarea schimbărilor climatice şi a impactului lor: o abordare integrată pentru România", adaugă sursa amintită.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IJJ Constanța Inspectorul șef, Daniel Ferencz, primul comandant al unității avansat la gradul de general în ultimii 17 ani

01 Dec 2022 1120

Daniel Mihai Ferencz, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, avansat la gradul de general

30 Nov 2022 1430

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit la Palatul Cotroceni, pe Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken

29 Nov 2022 657

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu în vizită la București. A avut o întrevedere cu Klaus Iohannis

01 Nov 2022 513

Angel Tîlvăr, noul ministru al Apărării, a depus jurământul de învestitură în funcţie - VIDEO

31 Oct 2022 558

Maia Sandu vine în vizită oficială la București

31 Oct 2022 413

Copii din Constanța, în vizită la Palatul Cotroceni. Cine i-a însoțit (GALERIE FOTO)

18 Oct 2022 910

LIVE Imagini de la eveniment. Salome Zourabichvili, preşedintele Georgiei, prezentă în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Oct 2022 1202

Expoziţia „Serbările Încoronării”, la Muzeul Naţional Cotroceni

12 Oct 2022 549

Salome Zourabichvili, preşedintele Georgiei a ajuns la Constanța (VIDEO)

12 Oct 2022 1019

Președintele Georgiei, Salome Zourabichvili, în vizită oficială în România. Va fi primită de președintele Klaus Iohannis

10 Oct 2022 531

Absolventă a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân" și a Universității Maritime Constanța, Ligia Deca este noul ministru al Educaţiei

03 Oct 2022 3878

Președintele României, la întâlnirea cu președintele Ungariei „România urmărește ca această cooperare cu Ungaria să se desfășoare în cele mai bune condiții“ (VIDEO)

07 Sep 2022 783

Președintele Ungariei, în vizită oficială în România. Va avea întrevedere cu președintele Klaus Iohannis

07 Sep 2022 753

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în vizită oficială în România. A fost primită de președintele Klaus Iohannis (VIDEO)

29 Jul 2022 630