Un șofer de 23 de ani din Botoșani a încercat să mituiască polițiștii cu 100 de euro! Cum au reacționat oamenii legii


Foto cu rol ilustrativ.
 
  • Luni, la data de 3 iulie, ofițerii de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani (SJAB) au fost sesizați de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier despre faptul că, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu,  pe raza municipiului Botoșani, au oprit un conducător auto, pentruc că acesta a efectuat un viraj la stânga și a încălcat marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers și pentru faptul că nu purta centura de siguranță.

Conform unui comunicat de presă transmis de Direcția Generală Anticoruție din Botoșani, în aceste împrejurări, conducătorul auto, în vârstă de 23 de ani, a plasat în asigurarea autoturismului suma de 100 de euro, formată din două bancnote în valoare de 50 euro, pentru ca organele de poliție să nu dispună măsurile legale pentru abaterile constatate.

Agenții de poliție au înregistrat momentul în care au primit suma de bani cu aparatură tip bodycam și „au refuzat categoric propunerea conducătorului auto“, a precizat sursa citată.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în aproximativ 15 minute de la momentul sesizării, cercetările fiind continuate, în coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, a mai adăugat sursa citată.

Citește și:

Un tânăr beat și fără permis a furat o mașină din stațiunea Jupiter! Suspectul, reținut pentru 24 de ore

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tânăr din Botoșani, „furios și iute“ la volan. Două încălcări grave în câteva zile! (VIDEO)

19 Dec 2023 1024

Percheziții la domiciile infractorilor cu metoda „accidentul“ în mai multe județe din România. Descoperiri șocante, declarațiile polițiștilor (GALERIE FOTO)

10 Aug 2023 724

Poliția de Imigrări Zeci de străini au fost legitimați în Botoșani! Câte nereguli au fost găsite

07 Jul 2023 861

Declarații de avere Cătălin Todireanu, șef serviciu la Poliția Locală Constanța, a dobândit terenuri la Botoșani, prin clauză de întreținere (documente)

13 Jul 2021 2873

Accident cum nu s-a mai văzut. Pieton accidentat grav, pe trecere, de un câine care alerga după o mașină (galerie foto+video)

09 Jun 2021 12609

Sondaj de opinie Mai mult de jumătate dintre participanții la sondaj sunt de acord cu desființarea Poliţiei Locale

23 Dec 2019 2545

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu desfiinţarea Poliţiei Locale?

16 Dec 2019 124507

Un tânăr din Botoşani a fost prins în timp ce transporta 80.000 de ţigarete, fără documente

25 Jul 2016 1450