UPDATE Președintele CJC, Mihai Lupu prezent la eveniment. Ambasadori și diplomați participă la Constanța la forumul international „Cum poate diplomația încheia un război“

Forumul international „Cum poate diplomația încheia un război“ la Constanța. foto: diplomacy360.comSub patronajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu la Constanța se va desfășura în data de 4 mai 2022 forumul international „Cum poate diplomația încheia un război“, organizat de Diplomacy360, în cooperare cu KOL Press.

La eveniment vor participa 150 de invitați: oficiali, diplomați, experți internaționali în domeniul securității, apărării și economiei
În prima zi este programată o vizită la Muzeul Național al Marinei Române (opțional) iar de la ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, cu un discurs al lui Valentin Preda, fondator Diplomacy360.

În cadrul formului va fi prezentat un mesaj video al premierului Nicolae Ciucă, iar apoi vor vorbi ministrul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Simona Cojocaru – secretar de stat în cadrul MApN, David MUNIZ – Însarcinat cu afaceri la Ambasada Statelor Unite ale Americii și Mihai LUPU – Presedintele Consiliului Judetean Constanta.

A doua zi vor susține discursuri Füsun ARAMAZ – Ambasador al Republicii Turcia, Maciej LANG – Ambasador al Republicii Polone, Therese HYDEN – Ambasadorul Regatului Suediei, Rohovei Paun – Insarcinat cu afaceri, a.i.: Ambasada Ucrainei, moderator fiind Shaun RIORDAN – Director al catedrei în Diplomație și spațiu cibernetic la EIIS.

În continuare vor susține discursuri Col. Keith DERBENWICK – Atașat Apărare, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Col. Daniel PARPAILLON – Atașat Apărare, Ambasada Franței în România, Lt.col. Sylvain GUIBORD – Atașat Apărare, Ambasada Canadei în România și Col. Jerzy JANKOWSKI – Atașat Apărare, Ambasada Poloniei în România, moderator fiind Gen.(r) Paul HURMUZ – Diplomat militar de carieră, Fost director adjunct al Diviziei de Informații a NATO.

Evenimentul se va încheia cu o vizită la CONSTANTA BUSINESS PARK – cel mai strategic și mai mare parc logistic și industrial aflat în dezvoltare la Marea Neagră.

Participare dedicată oportunităților de dezvoltare a județului Constanța
 

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a precizat pentru ZIUA de Constanța că are calitatea de speaker la acest eveniment în cadrul căruia va promova oportunitățile investiionale în județul Constanța dar și chestiuni de securitate în contextul conflictului din Ucraina.


„Am declarat, la începutul mandatului meu, că voi fi necruțător cu birocrația, corupția și lipsa de transparență, elemente care, după ce au fost combătute cu strictețe au avut impact deosebit atât pentru investitorii americani, cât și pentru structurile de securitate americane prezente la Marea Neagră. Obiectivul meu este dezvoltarea județului și voi prezenta oportunitățile și deschiderea noastră pentru investiții durabile și la evenimentul care va avea loc mâine", a spus Mihai Lupu.


Participarea șefului administrației județene se înscrie în seria evenimentelor demarate în septembrie 2021, concretizat prin prezența la Constanța a reprezentanților companiilor globale americane și a Armatei americane.

Din delegaţia participantă la discuţiile care au avut loc la Consiliul Județeaan Constanța și în cadrul cărora au fost trasate liniile de dezvoltare ale judeţului Constanţa au făcut parte atunci: Robert Earl, ofițer comandant Grupul de sprijin al zonei – Marea Neagră, sergentul maior Brian Ditzler, Jeremy McHugh, Comandantul garnizoanei Activitate de sprijin al armatei – Marea Neagră, precum şi reprezentanţi ai unor companii americane, precum Honeywell, Jacobs, Lockeed-Martin, Oracle, Cisco, Fortinet, Global Vision etc.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Șeful Statului Major al Apărării, la a XV-a ediție a Balkan CHOD Forum

17 Jun 2022 401

Forumul Național al Copiilor Introducerea cursurilor de Educație pentru Sănătate în școli, printre temele discutate

03 Jun 2022 517

LIVE VIDEO CJ Constanța și Direcția Generală Anticorupție implementează proiectul „Creșterea transparenței, eticii și integrității la nivelul județului Constanța” (GALERIE FOTO)

17 May 2022 975

Universitatea Ovidius din Constanţa găzduieşte premiera unui film documentar despre dezinformare

04 May 2022 804

LIVE VIDEO-TEXT Forumul internațional „Cum poate diplomația încheia un război“, la Constanţa (GALERIE FOTO)

04 May 2022 1592

Cina cea de taină Martorii lui Iehova, eveniment organizat la Constanța cu ocazia Paștelui

13 Apr 2022 1473

Forțele Navale Române Forumul Maritim al Mării Negre se va desfășura online

24 Feb 2022 806

Dezbatere publică pe tema Codului Patrimoniului la Constanța

17 Feb 2022 2195

Universitatea Ovidius din Constanţa la forumul noilor tehnologii pentru turismul durabil, din Slovenia

03 Dec 2021 893

#DobrogeaAcademică Conferințele Academiei Române, acum doar la un click distanță

16 Oct 2021 2398

Societatea Black Sea Forum SRL are noi obiecte secundare de activitate

23 Sep 2021 1068

Conferința „Marina Română – furnizor de securitate navală”, organizată de Statul Major al Forțelor Navale și Clubul Amiralilor

15 Jul 2021 1119

O firmă din București va elabora proiectul tehnic pentru locuințele sociale din Hârșova, județul Constanța (document)

15 Jul 2021 2576

UPDATE Incendiu la Hotel Continental Forum (fostul Ibis) din municipiul Constanța (galerie foto și video)

09 Jul 2021 3829

Întâlniri de afaceri franco-române, în Portul Constanța

18 Jun 2021 1004