USR Constanţa nu slăbeşte municipalitatea O mămică cere Primăriei regulamentul spaţiilor de joacă şi documentaţiile leagănelor (document)

USR Constanţa a solicitat Primăriei regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public local, precum şi contractul pentru efectuarea de lucrări de curăţenie, întreţinere, reparaţii şi revizii ale acestora.
 
USR Constanţa face front comun cu părinţii constănţeni care au creat pe o reţea de socializarea grupul „Locuri de joacă din Constanţa“ şi  au anunţat că pregătesc plângeri oficiale pe care le vor înregistra la Primărie, Poliţia Locală şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului.
 
„USR Constanţa a demarat acum câteva săptămâni un proiect de inventariere şi evaluare a tuturor locurilor de joacă din Constanţa, care s-a concretizat într-o lucrare în care sunt descrise în amănunt aceste spaţii de joacă şi care se va finaliza printr-un capitol de propuneri concrete de amenajare pe care să le înaintăm autorităţii publice locale, după consultarea părinţilor prin completarea unor chestionare pe care le vom folosi în acest scop. Nu toate deficienţele pe care le-am descoperit sunt de trecut cu vederea.
 
Unele nu ţin doar de partea estetică, ci ţin de siguranţa copiilor noştri. Din păcate, zilele trecute s-au întâmplat la locul de joacă din Portul Tomis câteva accidente în care au fost implicaţi copii, tocmai din cauza lipsei de întreţinere a acestui spaţiu de joacă, motiv pentru care USR Constanţa va sesiza Primăria, Poliţia şi Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor pentru remedierea urgentă a deficienţelor, pentru stabilirea responsabilităţilor şi, eventual, pentru sancţionarea persoanelor vinovate.
 
Am dori, de asemenea, să aflăm cum este posibil să avem în buget bani inclusiv pentru întreţinerea acestor spaţii de joacă, dar ele să fie în paragină şi să pună în pericol sănătatea copiilor noştri. Undeva, la nivelul Primăriei Constanţa, lucrurile nu funcţionează şi trebuie luate măsuri ferme. Închei prin a spune că, în decurs de maximum două săptămâni, vom prezenta Primăriei şi presei propunerea noastră referitoare la locurile de joacă din Constanţa“, a declarat preşedintele USR Constanţa, deputatul Stelian Cristian Ion.

Solicitare către Primărie conform Legii 544/2001

Prin intermediul Cristianei P., o mămică implicată în demersul USR Constanţa, se solicită administraţiei locale să comunice dacă Ia nivelul Primăriei Municipiului Constanţa a fost aprobat un regulament de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă situate pe domeniul public al municipiului. „Vă solicităm să indicaţi numărul şi data emiterii HCL prin care a fost aprobat acest regulament şi să ne comunicaţi departamentul din cadrul Primăriei care este responsabil de implementarea/verificarea implementării acestui regulament. Vă solicităm să ne puneţi la dispoziţie o copie a acestui regulament, împreună cu hotărârea prin care a fost aprobat“, se arată în solicitarea adresată municipalităţii.
 
Femeia mai vrea să ştie dacă la nivelul Primăriei Constanţa a fost încheiat vreun contract pentru efectuarea de lucrări de întreţinere, curăţenie, reparaţii şi revizii la spaţiile de joacă amenajate pe domeniul public al municipiului. Totodată, mămica vrea să ştie care sunt tipurile de echipamente amplasate la momentul prezentei solicitări în fiecare dintre spaţiile de joacă existente pe domeniul public al municipiului Constanţa, dar solicită şi informaţii privind documentaţia tehnică a tuturor echipamentelor de joacă. Femeia a cerut ca Primăria să-i răspundă la întrebări în format electronic.
 
În secţiunea „Documente“ din ediţia online puteţi citi solicitarea Cristianei P.
 
Citeşte şi:
Plângeri la Primăria Constanţa, Poliţia Locală şi OPC pe tema locurilor de joacă ce pun în pericol integritatea fizică a micuţilor (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul dreptei unite pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 434

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 476

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 634

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 520

ZIUA LIVE Planuri și proiecte asumate pentru viitorul comunei Tortoman, alături de candidatul USR, Gabriel Cateliu

22 Apr 2024 509

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 487

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 544

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 697

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 587

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 629

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 575

A fost emis certificatul de urbanism Spații dotate cu echipamente pentru exerciții fizice, amenajate în Poarta 6 din municipiul Constanța

12 Apr 2024 459

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 766

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 524

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 674