Actualitate

Va fi ales un nou director interimar la CN APM Constanţa. Ce spune Dan Nicolae Tivilichi

Consiliul de Administraţie se va întruni în cursul săptămânii următoare pentru a numi un nou director interimar la CN APM Constanţa, după cum a declarat directorul Dan Nicolae Tivilichi, după decizia Curţii de Apel din data de 28 ianuarie. Nu este exclus să fie numit tot el.
 
Contactat de cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul a declarat că „nimeni nu este veşnic”, făcând referire la funcţia pe care a ocupat-o. „Săptămâna viitoare administratorii se vor întâlni şi vor alege un nou director interimar pentru CN APM. Nu ştiu cine va fi”, a spus Dan Nicolae Tivilichi. De asemenea, de menţionat este şi faptul că nu este exclus să fie numit tot ele până la alegerea unui nou director. El a mai spus că şedinţa Adunării Generale a Administratorilor va fi organizată în luna februarie.
 
De altfel, în data de 29 ianuarie, Dana Şerban, director în Direcţia Economică din cadrul CN APM, a fost delegată să preia atribuţiile directorului general al companiei, până la şedinţa de săptămâna următoare.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa s-au pronunţat luni, 28 ianuarie, într-un dosar deschis încă din 2017, cauză în care Dan Nicolae Tivilichi şi CN APM Constanţa au fost chemaţi în instanţă de către Stăetu Mihaela Alina. 

Iată decizia Curţii de Apel Constanţa!


„Califica drept apărări de fond excepţiile lipsei calităţii procesuale active a reclamantei şi lipsei interesului în promovarea cererii de chemare în judecată, invocate de către intervenientul Tivilichi Nicolae Dan. Admite recursul. Casează în tot sentinţa recurată şi rejudecând dispune: Admite cererea de chemare în judecată. Anulează Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţia de Director General al CN Administraţia Porturilor Maritime SA iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016, Procesul-verbal privind verificarea şi evaluarea conformităţii administrative şi eligibilităţii dosarelor privind candidatura pentru funcţia de director general şi director economic nr. 3098/27.01.2017 în ceea ce priveşte funcţia de director general, precum şi actele ulterioare de numire în funcţia de director general al CN Administraţia Porturilor Maritime SA întocmite urmare a procedurii de selecţie pentru ocuparea funcţia de director general al CN Administraţia Porturilor Maritime SA iniţiată în baza Hotărârii Consiliului de Administraţie nr. 24/28.11.2016. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Tivilichi Nicolae Dan ca nefondată. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei azi, 28.01.2019”.
 

Corpul de Control, trimis de minister la CN APM

 
Dan Nicolae Tivilichi a mai spus că ieri a fost dispus Corpul de Control al Ministerului Transporturilor, la comanda actualului ministru interimar, Rovana Plumb. Controlul are în vedere OUG 19/2011. „Nu este o legătură între decizia curţii şi Corpul de Control. Controlul vizează pe toată lumea, inclusiv Consiliul de Administraţie”, a spus Tivilichi.
 
Citeşte şi:
 
Declaraţie de avere - Daniela Şerban Directoarea Direcţiei Economice a CN APMC deţine acţiuni în trei societăţi comerciale (documente)
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se solicită convocarea AGA Rompetrol. Un membru al CA renunță la mandat

29 Jul 2020 499

Doi acționari au plecat din Black Sea Pilots. Care este noua structură a acționariatului

18 Jul 2020 1045

Mamaia SA are un nou auditor financiar. Decizia a fost luată în ședința AGA

14 Jul 2020 840

Cine sunt noii administratori ai Cardioscan SRL, firmă înfiinţată de soția primarului, Monica Gaitanidis-Făgădău

30 Jun 2020 1089

Schimbări în firma Agrilend IFN. Constănțeanul Mihai Felescu și-a vândut acțiunile

17 Jun 2020 511

Decizii în GSP. Directorul economic a fost revocat. Ce s-a întâmplat cu administratorul societății?

12 Jun 2020 480

Administrator provizoriu numit în şedinţă AGA, la Neptun-Olimp SA

15 May 2020 595

Firmele Comat Service SA şi Comat Arhivă SRL, dizolvate şi radiate

15 May 2020 560

Bogdan Artagea, desemnat în funcția de director general provizoriu al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu. Ce durată are mandatul și ce indemnizația încasează ?

09 May 2020 700

Decizia AGA, publicată în Monitorul Oficial. Cum s-au împărțit și când vor fi plătite dividendele acționarilor Companiei Oil Terminal SA

08 May 2020 1300

Eliminată la începutul anului și cooptată ulterior de către AGA, Mirela Matichescu, desemnată președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului de la Mihail Kogălniceanu

06 May 2020 2203

Complexul Brick din Constanţa, ipotecat la bancă. Acţionarii Mobitom SA au decis contractarea unui credit bancar. Ce vor să facă cu banii?

23 Apr 2020 2310

Președintele CA al Comp Paper Converting SA Constanța intenționează să renunțe la mandat. S-a convocat Adunarea Generală a Acționarilor

22 Apr 2020 313

Mamaia SA convoacă AGA. Acționarii au de aprobat mai multe documente care vizează decizii ale Curții de Conturi care a verificat execuția financiară a societății

22 Apr 2020 1009

#ConstantaEsteBine „Numerologie și luna plină în Balanță”, din perspectiva dr. Sorina Soescu

10 Apr 2020 1259