Vicepreședintele CJ Tulcea, la târgul de produse tradiționale Etno Dobrogea (galerie foto)

Vineri, 25 octombrie 2019, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea și administratorul public al județului, Vasile Strat au participat, în Piața Civică, la deschiderea primei ediții a Târgului de Produse Tradiționale Etno Dobrogea (25-27 octombrie 2019), organizat de Asociația Moesis Tradițional, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.
 
La invitația președintelui Asociației Moesis Tradițional, Paula Vals, la eveniment au mai fost prezenți prefectul Lucian Furdui, deputatul Anișoara Radu și primarul Constantin Hogea.
 
Asociația organizatoare și-a propus să ducă mai departe tradiția moștenită de la strămoși, de la tradiția culinară la cea a portului și tot ce înseamnă tradiționalul dobrogean, printre inițiativele acesteia numărându-se atestarea plăcintei dobrogene.
 
De asemenea, organizatorii și-au luat angajamentul ca, în fiecare an, Târgul Etno Dobrogea să aducă cât mai mulți producători din toata țara.
 
 După o pauză de un an cauzată de lipsa resurselor financiare, Consiliul Județean Tulcea a reluat finanțările activităților social culturale și sportive în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cum este și manifestarea de astăzi.
 
Orice început este greu dar suntem convinși că Asociația Moesis Tradițional va continua demersurile sale, crezând în promovarea tradițiilor, a culturii tradiționale, a obiceiurilor moșilor și strămoșilor noștri. Împletirea civilizațiilor în Dobrogea a adus cu sine și amprenta gastronomică a reprezentanților diferitelor etnii, făcând zona una dintre cele mai ofertante din acest punct de vedere.
 
În acest sens, organizarea unui astfel de târg care să pună în evidență tocmai amprenta gastronomiei dobrogene este un demers de toată laudă, motiv pentru care doamna Paula Vals merită din plin felicitările noastre.
 
Urez mult succes acestei inițiative, în speranța că târgul Etno Dobrogea va deveni un eveniment obișnuit al lunii octombrie în Piața Civică“, a declarat administratorul public Vasile Strat.
 

În cadrul manifestării vor fi susținute momente artistice de către Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Ansamblul Folcloric „Dorulețul”, Ansamblul Folcloric „Floricica”, Ansamblul Folcloric „Daima”, Ansamblul Folcloric „Danubius”, Ansamblul Turcesc „Tuna” („Dunărea”) al U.D.T.R. Tulcea, Ansamblul „O mie de porumbei” („Hilia peristeria”) al Filialei Tulcea a Uniunii Elenilor din România, Ansamblul „Odyssea” al Asociației Comunității Tinerilor Eleni din Tulcea (A.C.T.E.T.), Ansamblul „Altona” al meglenoromânilor din Cerna și Școala Populară de Arte.
         
Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Porţilor Deschise la Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea! Punctul culminant al evenimentului va fi un spectaculos show aviatic şi paraşutism

26 Apr 2024 661

Prima ediție a Festivalului Județean de Folclor „Ritm și Culoare“, deschisă la Tulcea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2024 496

Întâlnire dintre operatorii turistici cu activitate pe raza județului Tulcea și factori de decizie din domeniu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 367

Consiliul Județean Tulcea, convocat în ședință ordinară. Lista proiectelor de pe ordinea de zi

29 Mar 2024 454

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, candidează pentru un nou mandat

23 Mar 2024 653

LIVE TEXT + VIDEO PNL Tulcea, o nouă rundă de lansare a candidaturilor la funcția de primar!

22 Mar 2024 1903

Licitații Tulcea Mega Edil SRL, peste 16,07 milioane de euro de la Consiliul Județean Tulcea, prin licitație deschisă! Va întreține drumurile din Est și Vest (DOCUMENTE)

19 Mar 2024 616

Licitație organizată de Consiliul Județean Tulcea, contestată la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

18 Mar 2024 449

Eveniment la PNL Tulcea 11 candidaţi noi pentru funcția de primar de comună, încrezători că vor câştiga alegerile locale - FOTO + VIDEO

17 Mar 2024 2069

Spectacolul aniversar "Glasul Străbunilor - 10 ani", la Jijila, județul Tulcea (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 667

Întâlnire hibrid între operatorii economici din România și cei din Qatar organizată la Tulcea (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 549

Prețul a crescut cu 10% Modificări în cadrul contractului ce prevede lucrări de eficientizare energetică a Spitalului Județean Tulcea (DOCUMENT)

15 Feb 2024 778

Contractul adjudecat de Ramali Construct SRL și Opscape Hub SRL de la CJ Tulcea, privind eficientizare energetică a unui imobil a fost modificat (DOCUMENT)

14 Feb 2024 739

Ședință solemnă a CJ Constanța și CJ Tulcea cu ocazia Zilei Dobrogei (GALERIE FOTO+VIDEO

14 Nov 2023 1148

Licitații Tulcea Primăria Murighiol, contract cu firma președintelui CJ Tulcea, Horia Constantinescu, pentru sistemul de canalizare. Cu ce firme va lucra Condor SRL (DOCUMENT)

13 Nov 2023 1242