Vizită oficială a Șeful Statului Major al Forțelor Navale în Republica Turcia (GALERIE FOTO)

Foto. Forțele Navale RomâneȘeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a desfășurat, în perioada 20-23 martie, o vizită oficială în Ankara, Republica Turcia, la invitația comandantului Forțelor Navale ale Republica Turcia , amiral Ercüment Tatlioğlu.

Potrivit Forțelor Navale Române, agenda vizitei șefului SMFN a debutat luni, 20 martie, cu întrevederea cu ministrul apărării din Turcia, Hulusi AKAR, în cadrul căreia au fost discutate subiecte referitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre, pe fondul evoluțiilor războiului din Ucraina, precum și aspecte despre cooperarea în domeniul apărării, atât în plan bilateral, cât și la nivelul Alianței Nord-Atlantice.

Cea de-a doua zi a vizitei oficiale a început cu depunerea unei coroane de flori la Mausoleul Anıtkabir (monument ridicat în memoria lui Mustafa Kemal Atatürk, liderul Războiului de Independență al Republicii Turcia, fondatorul și primul președinte al Turciei).

Programul activităților a continuat cu întâlnirea șefului SMFN cu șeful Statului Major al Apărării din Republica Turcia, general Yașar Güler. Dialogul dintre cei doi oficiali militari a cuprins elemente referitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre, precum și la cooperarea militară dintre Forțele Navale Române și Forțele Navale Turce.

Ulterior, viceamiralul Mihai Panait s-a întâlnit cu comandantul Forțelor Navale ale Republicii Turcia, amiral Ercüment Tatlioğlu, la sediul Comandamentului Forțelor Navale ale Turciei, unde au purtat discuții referitoare la contextul regional de securitate, analiza soluțiilor optime pentru reducerea riscurilor reprezentate de minele marine aflate în derivă și pentru menținerea libertății de navigație în Marea Neagră, importanța dezvoltării relațiilor de cooperare dintre cele două părți, în principal, în domeniul planificării, pregătirii și executării exercițiilor de instruire bilaterale și multinaționale în cadrul NATO, precum și diferite domenii de instruire și formare profesională militară.

În cadrul vizitei oficiale a șefului SMFN, cei trei oficiali turci și-au exprimat recunoștința față de România, pentru sprijinul moral și material acordat de țara noastră în urma tragediei provocate de cutremurele care au avut loc în Turcia, în data de 6 februarie.

„Vizita oficială a viceamiralului Mihai Panait a cuprins și o întrevedere cu Ambasadorul României în Republica Turcia, Ștefan Alexandru Tinca, care a transmis aprecierile sale pentru activitatea desfășurată în Turcia și pentru contribuția pe care aceasta o aduce la dezvoltarea colaborării dintre România și Turcia. Discuțiile purtate în Ankara au reprezentat un bun prilej pentru Forțele Navale Române în identificarea de oportunități pentru dezvoltarea dialogului în domeniul educației militare și instruirii, pentru promovarea contribuției adusă de țara noastră în consolidarea securității în regiunea extinsă a Mării Negre, precum și pentru menținerea și creșterea nivelului actual al cooperării dintre Forțele Navale Române și cele ale Turciei“ - au mai precizat reprezentanții Forțelor Navale Române. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE UPDATE. Ziua Eroilor, marcată la Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 May 2023 654

Forțele Navale Române au fost reprezentate de doi ofițeri la exercițiul multinațional ESP Minex 23

23 May 2023 488

Academia Navală "Mircea cel Bătrân", gazdă a celei de-a IX-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale „Sea Conf” – 2023 (FOTO)

19 May 2023 573

Nava-şcoală Mircea a împlinit 84 de ani în Marina Militară Română (FOTO)

17 May 2023 606

UPDATE. Gala Forțelor navale. Este pentru prima data când un ministru participă la un astfel de eveniment (GALERIE FOTO +VIDEO)

11 May 2023 973

Forţele Navale Române Perfecționare continuă pentru misiuni reale, de mare risc! Mărturiile unui scafandru de luptă (FOTO)

14 Apr 2023 712

Secvență de evacuare a populației din zona Deltei, executată de militarii Flotilei Fluviale, în cadrul exercițiului „Sea Shield 2023” (FOTO)

31 Mar 2023 749

Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023” Exercițiu demonstrativ de neutralizare a unui desant aerian inamic (GALERIE FOTO+VIDEO)

30 Mar 2023 771

Polițiștii și pompierii, în Portul Militar Constanța. Ce se întâmplă acolo (FOTO+VIDEO)

29 Mar 2023 1095

Imagini de la eveniment Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”, scenarii complexe de luptă în Marea Neagră și pe Fluviul Dunărea (FOTO+VIDEO)

20 Mar 2023 1043

Forțele Navale Române anunţă Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”. Scenarii complexe de luptă în Marea Neagră și pe Dunăre

16 Mar 2023 621

Jurământ Militar la Școala de Instruire Interarme „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia (GALERIE FOTO)

25 Feb 2023 830

Comandamentul Flotei, la 127 de ani de la înființarea Diviziei de Mare (GALERIE FOTO)

24 Feb 2023 795

Forțele Navale Române, obiective pentru anul 2023. „Vom contribui la dezvoltarea conștiinței maritime a publicului din țara noastră" (GALERIE FOTO)

31 Jan 2023 908

Averea și interesele comandorului Virgil Ovidiu Isac, comandant al Centrului pentru Tehnologia Informaţiei şi Apărare Cibernetică al Forțelor Navale (DOCUMENTE)

30 Jan 2023 1725