Zeci de străini au fost descoperiți la granița României cu Ungaria ascunși în mai multe mijloace de transport! (GALERIE FOTO + VIDEO)

Străini ascunși într-un mijloc de transport. Sursă foto: polițiadefrontieră.ro
  • Polițiștii de frontieră au depistat 116 străini înghesuiți în cinci mijloace de transport care încercau să treacă ilegal frontiera cu Ungaria în ultimele 24 de ore.
 
Potrivit unei informări din partea Poliției Române, poliţiştii de frontieră din Arad care acționează în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac și Nădlac II au depistat 116 cetăţeni din diverse state care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în cinci mijloace de transport, respectiv pe la „zona verde“.
 
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, un bulgar și un român, aflați la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia și a două autoutilitare înmatriculate în Cehia și România. Șoferii transportau mobilă, ambalaje, catalizatoare și varză pentru diferite societăți comerciale din Slovacia, Ungaria, Austria și Italia.
 
În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentele pentru marfă, în total, 80 de cetăţeni străini.
 
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din diverse state afro-asiatice (Algeria, Bangladesh, Sri Lanka, India, Pakistan, Afganistan, Nepal, Siria și Etiopia), cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani, intrați legal în România în baza documentelor personale.
 
De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, colegii noștri au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc. În urma controlului, au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, 26 de persoane. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Eritreea, Bangladesh și Siria, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În această dimineață, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac, în cadrul acţiunilor specifice de supraveghere a frontierei de stat, au observat, în apropierea liniei de frontieră, un grup de persoane care se deplasa pe jos pe direcția statului vecin. Imediat, colegii noştri au demarat activităţi pentru interceptarea acestora. Întrucât nu îşi justificau prezenţa în zonă, cei în cauză au fost conduși la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor.
 
În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba de zece persoane din Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka și India, cu vârste cuprinse între 19 și 37 de ani, intrați legal în țara noastră.
 
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, respectiv pe jos, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun, a mai adăugat sursa citată.




Citește și:
 
Doi români transportau prin Constanța mii de pachete de țigări fără timbru! Descoperirea șocantă din autoutilitară (VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 597

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1427

Poliția de Frontieră Polițiștii de frontieră au verificat peste 20.000 de persoane în aplicația eDAC în această săptămână

07 Apr 2024 437

Traficul la frontieră, în ultimele 24 de ore

16 Feb 2024 486

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore. Aproape 8.000 cetățeni ucraineni au intrat în țară

28 Jan 2024 566

Fapte ilegale, amenzi usturătoare și intrări interzise! Date oficiale de la Poliția de Frontieră

27 Jan 2024 556

Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

25 Jan 2024 513

Peste 260.000 de euro și 20.000 de dolari, descoperiți de polițiștii de frontieră, ascunși într-un autocar turcesc (FOTO)

24 Jan 2024 1027

Garda de Coastă Alți 14 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați de polițiștii de frontieră, în zona localității Cetate, din județul Constanța

24 Jan 2024 639

Poliția de Frontieră, situație actualizată Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

24 Jan 2024 566

Poliția de Frontieră Aproximativ 6100 de cetățeni ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore

23 Jan 2024 552

19 cetățeni străini, intrați ilegal în țară, depistați cu ajutorul dronelor

22 Jan 2024 532

Percheziţii în mai multe judeţe din vestul ţării pentru trafic de migranţi

22 Jan 2024 616

Raport zilnic Detalii despre activitățile poliției de frontieră în ultimele 24 de ore!

21 Jan 2024 568

Poliția de Fontieră Traficul la frontierele României, în ultimele 24 de ore

19 Jan 2024 583