Zi solicitantă pentru pompierii din întreaga țară. Unde au derulat cele mai numeroase misiuni

Mașină de pompieri, Sursa: IGSU
  • Peste 2.200 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore (24.03.2022)

A fost o altă zi solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Vâlcea, Argeș, Prahova și Bacău.

La nivel național, 1.207 persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (331 cazuri), urmată de județele Mureș (62 cazuri), Cluj (60 cazuri) și Timiș (52 cazuri). 

În afara acestor situații, pompierii au intervenit pentru stingerea a 784 de incendii, precum și în alte 234 de intervenții în sprijinul comunităților, transmite IGSU. 

Din totalul celor 784 incendii care au avut loc ieri, 668 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate peste 7.900 ha de teren și 133 ha fond forestier. Pe lângă suprafețele de teren afectate, a existat și 1 victimă care și-a pierdut viața (1 persoană în județul VL) și alte două persoane care au suferit arsuri grave (1 persoană în județul IS și 1 persoană în județul CS).

O atenție deosebită a fost alocată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 8 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

O misiune care s-a soldat cu victime a avut loc ieri, în județul Suceava, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit în urma unui accident rutier, între două autovehicule și un autoturism, produs pe raza localității Cornu Luncii. În urma evenimentului au rezultat patru victime, dintre care două încarcerate. Pompierii au extras cele două persoane, însă, din nefericire, o persoană a fost găsită decedată, din cauza leziunilor suferite, generate de impactul puternic. După evaluarea și acordarea măsurilor de prim ajutor celor trei persoane, doar o singură victimă a necesitat transportul la spital.

O altă intervenție, care a necesitat atenție sporită din partea salvatorilor, a avut loc tot pe parcursul zilei de ieri, în județul Ialomița, unde pompierii au acționat în urma unui eveniment rutier, produs pe raza municipiului Fetești. Un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma accidentului rutier au rezultat cinci victime (trei adulți și doi minori). Echipajele de intervenție au evalut și asistat medical cele cinci victime, trei dintre acestea au necesitat transportul la spital, pentru investigații suplimentare.


Concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.


De asemenea, în data de 24.03.2022, pentru gestionarea afluxului masiv de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat un număr de 521 de pompieri și 225 mijloace tehnice.


În ultimele 24 de ore au fost transmise 8 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 4 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urs), în județele: Argeș (1), Brașov (2) și Prahova (1); 3 mesaje privind producerea incendiilor de vegetație uscată în județul Mureș;1 mesaj privind producerea unui incendiu, în județul Dolj.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.


Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți, a mai transmis IGSU. 


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Iepurașul pompier” la Constanța Concursuri, premii, super-eroi și multe surprize pentru cei mici (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 507

ISU Constanța Iepurașul Pompier vine în Piața Ovidiu! Toți copiii sunt așteptați

25 Apr 2024 779

ISU IașiAdmiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești – anul 2024

24 Apr 2024 342

Salvatorii din Constanța alături de copii, cu „iepurașul pompier”

19 Apr 2024 502

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1037

ISU GiurgiuMeseria de pompier - admirată de copii

12 Apr 2024 275

ISU BihorUn pompier bihorean, multiplu campion național la culturism, organizează un eveniment sportiv caritabil, pentru o fetiță grav bolnavă, în Marghita

03 Apr 2024 351

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 653

Zi aniversară în familia pompierilor militari din Tulcea! (FOTO)

31 Jan 2024 634

Un pompier în timpul liber a salvat un pescar căzut în apele înghețate ale unui lac din Caracal

29 Jan 2024 658

IGSU Bilanțul intervențiilor gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore

12 Jan 2024 570

Doliu printre pompieri. „A murit un om care și-a dedicat toată viața protecției comunității“

27 Dec 2023 1099

IGSU Încă 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, intrate în dotarea salvatorilor

18 Dec 2023 681

IGSU Peste 1.500 de situații de urgență înregistrate la nivel național, în prima zi a acestei săptămâni

12 Dec 2023 613

ISU Tulcea, în doliu. Colonel Gheorghe Cotoroană s-a stins fulgerător urmare a unui accident

30 Oct 2023 2063