Ziua de ieri, solicitantă pentru pompierii din întreaga țară. Cele mai relevante misiuni la care au participat

Peste 1.400 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore , foto: Pexels
Ziua de ieri a fost solicitantă pentru pompierii din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în județele Cluj, Galați, Argeș și Mureș.

O pondere de peste  85% din totalul intervențiilor a constat în acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD ( 1.262 de cazuri din totalul de 1.488 de situații de urgență gestionate).

Totodată, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea celor 60 de incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 159 de misiuni pentru protecția comunităților.

Din totalul celor 60 de incendii care au avut loc ieri, 34 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, gunoi), fiind afectate aproximativ 30 ha de teren.

Echipajele de descarcerare au intervenit în 7 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele implicate în accidente rutiere. În urma acestor situații, 2 persoane și-au pierdut viața ( județul TM și județul AB).

În ultimele 24 de ore au fost transmise 12 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT privind prezența animalelor sălbatice, în județele: Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov (2), Covasna (2), Harghita (2), Mureș și Vrancea., transmite IGSU. 


Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
  • O intervenție soldată cu victime a avut loc ieri în județul Dâmbovița, pe raza localității Butimanu. Echipajele de descarcerare și prim ajutor au acționat la un accident rutier produs între un autotren, un microbuz și un atelaj hipo, în urma căruia au rezultat opt victime. Salvatorii au acordat asistență medicală de urgență la fața locului celor opt persoane, patru dintre acestea necesitând transportul la spital pentru investigații medicale suplimentare.
 
  • O misiune care a necesitat atenție sporită din partea pompierilor a avut loc ieri, în județul Olt, unde salvatorii au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o locomotivă aflată în zona gării din localitatea Radomirești. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că arderea se manifesta la compartimentul motor al unei locomotive ce tracta o garnitură de tren formată din 24 de vagoane încărcate cu azotat de amoniu. Focul a fost stins cu promptitudine, fără a fi înregistrate victime.

  • Un alt eveniment complex ce a necesitat efort susținut din partea salvatorilor maramureșeni s-a petrecut pe parcursul serii de ieri, în municipiul Sighetu Marmației. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea flăcărilor izbucnite la o hală de producție a unui operator economic. Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că arderea se manifesta cu violență și degajări masive de fum la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 300 mp. După aproximativ patru ore de luptă continuă cu flăcările, incendiul a fost lichidat.

Potrivit sursei citate, concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale.

Astfel, în data de 16.05.2022, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la granița cu Ucraina și Republica Moldova, IGSU a angrenat 389 de pompieri și 184 mijloace tehnice.


În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.


Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, mai transmite IGSU. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Iepurașul pompier” la Constanța Concursuri, premii, super-eroi și multe surprize pentru cei mici (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 540

ISU Constanța Iepurașul Pompier vine în Piața Ovidiu! Toți copiii sunt așteptați

25 Apr 2024 829

ISU IașiAdmiterea la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldești – anul 2024

24 Apr 2024 359

Salvatorii din Constanța alături de copii, cu „iepurașul pompier”

19 Apr 2024 518

Știri Constanța Un pompier aflat în timpul liber a sărit în ajutorul bărbatului rămas captiv în urma accidentului de la Castelu (GALERIE FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1052

ISU GiurgiuMeseria de pompier - admirată de copii

12 Apr 2024 289

ISU BihorUn pompier bihorean, multiplu campion național la culturism, organizează un eveniment sportiv caritabil, pentru o fetiță grav bolnavă, în Marghita

03 Apr 2024 369

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale “Ioan Nenițescu” Tulcea, în vizită la ISU Delta (GALERIE FOTO)

20 Feb 2024 656

Zi aniversară în familia pompierilor militari din Tulcea! (FOTO)

31 Jan 2024 644

Un pompier în timpul liber a salvat un pescar căzut în apele înghețate ale unui lac din Caracal

29 Jan 2024 668

IGSU Bilanțul intervențiilor gestionate de pompierii militari, în ultimele 24 de ore

12 Jan 2024 573

Doliu printre pompieri. „A murit un om care și-a dedicat toată viața protecției comunității“

27 Dec 2023 1112

IGSU Încă 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă, intrate în dotarea salvatorilor

18 Dec 2023 688

IGSU Peste 1.500 de situații de urgență înregistrate la nivel național, în prima zi a acestei săptămâni

12 Dec 2023 620

ISU Tulcea, în doliu. Colonel Gheorghe Cotoroană s-a stins fulgerător urmare a unui accident

30 Oct 2023 2079