ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion este invitat la ZIUA LIVE.

În lumina informațiilor privind comasarea alegerilor europarlamentare cu localele, discutăm cu invitatul ediției despre abordarea scrutinelor din 9 iunie 2024.

Este pregătită Dreapta Unită este pregătită să câștige alegerile, indiferent cum vor fi organizate?

Va apela ADU la toate pârghiile legale și constituționale pentru a împiedica planul Coaliției?

Comasare a alegerilor pune presiune pe oameni și va afecta opțiunea alegătorilor?

Menționăm că în 2012, Guvernul Boc a adoptat o lege de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare. CCR a declarat legea neconstituțională, cu argumente serioase, care sunt valabile și acum. (...) La data aceea, printre semnatarii contestației se aflau foarte mulți PSD-iști și PNL-iși care astăzi susțin public necesitatea comasării, deși în 2012 o considerau neconstituțională.

Dreapta Unită, formată de USR, PMP și Forța Dreptei, a criticat miercuri dorința PSD-PNL de a comasa alegerile și a transmis că va apela la toate pârghiile legale și constituționale pentru a împiedica planul.

Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au mai anunțat, că Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate alegerile din 2024: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Urmăriți-ne, joi, 22 februarie de la ora 14.00.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect. Au vrut să vadă inițial reacția oamenilor. Sincer oamneii nu sunt atat de atenți la aceste alegeri. Nu țin neaparat ca acestea să fie comasate sau separate. PNL s-a prăbușit în sondaje în ultima vreme. De cealaltă parte Ciolacu negociază probabil pentru a deveni el candidat unic la alegerile prezidențâiale, iar fiecare să aibă ceva de câștigat. Nu îi interesează să facă economie la buget. Nu se face economie. Avem aceeași dată pentru alegeri, dar sunt separate. La europarlamentare poți vota oriunde în țară, în schimb la locale nu poți. 

Vor să bage în aceeași căciulă toate voturile, să nu se vadă dezastrul PNL. Această decizie este pentru a salva PNL. Vor să îl salveze pe Ciucă. 

Pe ei îi doare mai tare de USR, să nu ia USR primării în maril 4orașe. Este un blat între PNL și PSD. Cel mai mare pericol pentru ei suntem noi., Nu le merg furăciunile cu noi. Ei nu știau de pericolul AUR de anul trecut? Aceste lucruri erau cunoscute. 

Din această decizie pierde democrația din România. Alegerile ar fi trebui să aibă loc la vremea lor. Nu mai este pandemie. vom merge și la Curtea Constituțională. Cred că socoteala lor meschină de la nivel central nu ăi ajută șla Constanța. Îl veți vedea pe Vergil Chițac să dea orașul peste cap, să ne arată cum este, să pună panseluțe. S-a trezit din somn, răspunde la întrebări, iese la întrebări. În 2020 am fost la un pas să câștigăm în fața lui Chițac. 

Problema este că și temele europene sunt importante. Nu pot fi lăsate la voia întâmplării. Suveraniștii spun că nu e bine în UE. Pe partea proEuropa toți ar trebui să aibă același mesaj. Asta arată cât de mult pun preț pe aceste probleme. Când ai un război la graniță, aveam o ocazie de a arăta oamenilor care este miza. 

Alianța de Dreapta știa că se va întâmpla acest lucru. De asta am și făcut Alianța, trebuie să fim mai mulți care să spargem acest monopol PSD/PNL. Am decis să mergem la aceste alegeri împreună. În linii mari se va merge pe aceste alianță. Trebiuie să renunțe toată lumea la argumentele ce ar fi împotriva acestei alianțe. Avem în față un periocl foarte mare. Pericolul PSD-PNL este la fel de mare ca extremismul din România. PNL-PSD au făcut praf România în ultimele decenii. 

Apare o presiune din fața unor instituții de control. Am văzut unele derapaje, semnalate de noi și jurnaliști. 

Ar trebui modificată legislația ca atunci când pleacă din partid un consilier să își piardă imediat mandatul. Nu mai trebuie să așteptăm ani de zile. Partidul care l-a dus acolo își pierde un om fără să mai poată face nimic. Pe viitor vom avea o listă de consilieri, dar nu știi cum sunt oamenii și cum pot fi ademeniți ulterior. Din 30 de ani am fost opt luni la putere. Nu puteam face foarte multe. Atunci am discutat despre alegerea primarilor în două tururi. Dacă am fi avut alegerea primarilor în două tururi, dacă acest lucru era în vigoare, în 2020 Vergil Chițac nu era primar la Constanța.  Când o să mai piardă din primării vor pune altfel problema. 

Am avea stabilitate și cu USR la guvernare. Ei vor stabilitate și liniște pentru a fura liniștiți încă patru ani. Am văzut prețuri care au sărit în aer, am văzut inflație, scandaluri între ei. La alegerile trecute își făcuseră socoteala că dacă închis birouri de vot din Disapora și acest liuru s-a întors împotriva lor. Aranjamentul lor găsit în disperare de cauză mai rău le va face. Lupta dintre PSD și PNL a fost de fațadă ani de zile. Și la Constanța a fost aceeași situație. Ce legimitate mai ai tu să spui că PSD nu e bun acum. Ce argumente mai poți aduce? PSD și PNL lucrează împreună chiar și în Consiliul Local Constanța.

Nu am intrat în competiție de formă. Pe mine aranjamentele adversarilor mă mobilizează mult mai mult. Îmi dau seama că avem cu toții o miză să scăpăm de indivizii aceștia. Pentru mine nu este o miză personală să devin  primar dar e  singurul mod de a salva acest oraș. Vreau să ne facem tuturor un bine. 

Câtă vreme se vând bucăți de plajă, când ai toate instituțiile la dispoziție nu se schimbă nimic. Toate aceste lucruri supără foarte tare. PSD cu PNL au aceste interese și dincolo de interese oamneii au văzut calitatea lucrărilor din Constanța. Unii respiră ușurați că pot circula din A la B. Lucrările sunt prost făcute. Calitatea este execrabilă. A durat foarte mult să fie finalizate. Proiectele legate de mobilitatea urbană, se pierd mii de locuir de parcare, s-a trasat o linie continuă care îi înebunește pe locuitorii din Constanța, sensuri unice, lucrări făcute de fel de fel de dorei. Am vorbit cu sute de oameni în ultimii patru ani. Unii dintre constănțâeni s-au trezit cu mine la ușă. Mulți sunt nemulțumiți de oras. Nu degeaba a fost schimbat primarul precedent. Oamenii se așteptau să fie scăpați de PSD și asta nu s-a întâmplat. Se vinde Constanța la bucată. 

Nu este normal cum se circulă în Constanța. Avem pentru ce lupta. Nu este cum spune Ionuț Rusu că avem un oraș frumos. Îșl anunț că nu este așa. Încă suntem un oraș gri. Constanța nu a înverzit. Se taie copaci de peste tot. Garda de Mediu dă amenzi. Se pune gard metalic la Parcul de la Gară. Oamenii aceștia sunt dușmanii naturii. Au început să taie gardurile vii, arborii care fac fructe. Vrei să ai un oraș cu verdeață, cu fluturi, flori, dar nu se întâmplă. Gardul de la Cimitir trebuie schimbat. Dacă vii cu 18 milioane de lei pentru a schimba gardul ți-ai pierdut simțul rațâiunii. Este o treime din cât a costat spitalul pe care l-au inaugurat. Nu trebuie să fie un gard scump. Trebuie să fie decent, sigur. Nu trebuie să fie foarte mulți bani. Vor să cumpere cu 2 miliaone de lei un microbuz, au dat milioane de lei pe beculețe. 

Spitalul modular a fost gândit pe situație de criză, trebuia să fie făcut foarte repede. Acesta nu poate fi numit spital. Aceleași firme câștigă licitații. Nu am mai auzit nimic de ancheta în cazul incendiului de la spitalk soldat cu 9 morți. Este inimaginabil cât durează. 

Trebuie să avem mare grijă de dosarele luate cu japca. Se pot transfera dosare către unitatea superioară de Parchet. Cu toate că nu sunt motive, acestea sunt preluate. Pentru că la unitățile superioare au fost numiți politic în conducere, si astfel, se iau dosare și se închid. 

Nu mai am garsoniera, am doi copii, am stat ani de zile acolo și nu pot să stea amândoi în aceeași cameră. Anul trecut făcând planuri pentru viitor și am trecut de la garsonieră într-un apartament. Locuiesc într-un bloc vechi în Constanța. Este foarte impotrant ca un primar să locuiască în orașul în care este primar. De asta și legislația impune ca un candidat să demonstreze că are mutație în localitatea în care este primar. Am domiciliu în apartamentul din Constanța în care locuiesc. Atacurile la adresa mea au fost mizerabile, nu au fost corecte. 

Postacii domnului Chițac mă atacă mizerabil. Că am obținut garsoniera în mod normal. Sunt un om normal, nu m-am îmbogățit, sunt un om de condiție medie. Eram într-o perioadă profesională în plină ascensiune în avocatură. Nu m-am îmbogățit din politică. În declarația de avere va apărea un apartament și o mașină. Eu am rămas același din 2020. Eu cred că oamenii nu și-au pierdut speranța. Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța. 

CCR are pensii speciale. Nu pot da o lege care să îi afecteze și pe ei. 

Oamenii nu au ieșit în stradă după anunțul comasării alegerilor. 

Vom avea delegații în secțiile de votare. Timpul pentru campanie electorală este potrivit legii. Oamenii sunt sufocați derutați. temele locale vor prevala, chiar și la Constanța. Vom pune accentul și pe drumul european. 





Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 496

LIVE VIDEO-TEXT Alegeri 2024 Este oficial - Stelian Ion și-a depus candidatura pentru funcția de primar al Constanței (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 762

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 732

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 497

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 700

Beneficiar, afaceristul Viorel Farcaș Deputatul Stelian Ion (USR) - „O nouă bucată din faleza orașului, un alt tun imobiliar pus la cale de primarul Chițac" (DOCUMENT)

23 Apr 2024 1032

În anul 2024, cartierul Palas din Constanța, praf și mocirlă după o simplă ploaie!

21 Apr 2024 500

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 518

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 602

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 586

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 652

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 784

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 549

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 703

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 854