ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL Constanța) despre despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele (VIDEO)


 
Invitatul ediției ZIUA LIVE, de azi, 29 februarie, este senatorul Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța.
 
Bourceanu vorbște în cadrul interviului despre comasarea alegerilor europarlamentare cu localele, care au renăscut speranțele liberalilor de a obține un rezultat bun la Parlamentul European prin mobilizarea propriilor primari în campanie.
 
La alegerile europarlamentare din urmă cu cinci ani, liberalii au avut motive de sărbătoreacă.

PNL obținea aproape 2,5 milioane de voturi, 5% mai mult decât PSD și 10 mandate în actualul legislativ european.

La localele din 2020, victoria liberalilor a fost și mai clară. O sută de mii de voturi în plus față de PSD, 35%, 1.232 de mandate de primar și 17 de șefi de Consilii Județene.

Cum va arăta tabloul la localele din acest an, rămâne de văzut.

După europarlamentare va fi greu de stabilit cine a constribuit decisiv la agoniseala electorală, dat fiind faptul că PSD și PNL vor merge pe o listă comună.

Contestarii comasării alegerilor dar mai ales cei care nu văd cu ochi buni alianța cu PSD, sunt de părare că liberalii nu vor mai putea repeta scenariul din 2020.

La debutul inteviului, Bourceanu vorbește Sinodul care îl are în centru azi pe ÎPS Teodosie și sitauția acestuia.

 

Ce se întâmplă cu ÎPS Teodosie, vom afla când ni se va comunica. Sunt niște probleme interne ale bisericii, nu comentez. Comentariile pro și contra nu își au rostul.  

Poate fi acuzat IPS Teodosie de presiune publică?

Eu am o relație cu mai mulți părinți. Sunt credincios. Natura meseriei mele m-a apropiat de credință, a mai punctat Bourceranu.   

De foarte multe ori, noi preluam informațiile pe surse ca fiind certe, corecte. Să așteptăm totuși informarea Sinodului.

Aștept să vad exact care sunt pașii de parcurs. Comasarea are efecte pozitive, unul este cel ca restrângem foarte mult calendarul electoral.

Foarte mulți oameni din zona publică așteaptă să vadă ce schimbări sunt.

Eu nu cred ca oamenii care se vor duce la vot nu vor ști ce să voteze. Ai posibilitate să întrebi, să te lămurești. Lumea cam știe ce vrea să voteze.

Informațiile pe care le avem sunt pe surse. Sunt detalii ce pot modifica realitatea acelei liste. Așteptăm să vedem ce se decide, care va fi algoritmul, apoi ne întâlnim să comentăm. 

 Orice acțiune în politică are susținători și critici

Au fost oamneni care l-au laudat pe Crin Antonescu că și-a însușit un procent de 20 % , apoi a fost criticat pentru asta. Omul și-a dat demisia. În 2024, oamenii nu mai vor ceartă și sunt oameni care critică că sunt alegeri comasate, alții nu critică că sunt alegeri comasate.

Orice acțiune în politică are susținători și critici, a mai punctat Bourceanu la ZIUA LIVE.  

Următorul subiect al interviului vizează alegerile locale.

 
Fiecare partid are strategia lui. Eu cred că acel candidat va fi un om normal, gospodar, se va decide prin vot. Rămâne să vedem atunci daca va fi bărbat sau femeie. Într-un calendar destul de scurt, vom anunța candidatul la CJ Constanța, a spus Septimiu.  

Printre cei eligibili sunt Silviu Coșa, Mitroi de la Valu lui Traian, primarul de la Ovidiu, Bogdan Huțucă.

Septimiu Borceanu a evidențiat că nu și doreste să candideze la nici o primărie și nici la CJ Constanța. 

Eu nu vreau să candidez la nici o Primărie și nici la CJ. 

Eu îmi doresc să fiu în continuare în Senat.

Pentru Primăria Constanța, pe listă este Vergil Chițac, a mai adăugat Septimiu. 

Bourceanu a explicat de ce nu există femei în competiția pentru alegeri. Aceasta a evidențiat că este esențial să îți dorești acest lucru. 

Când noi am facut sondaje, am comunicat că facem sondaje. În orice competiție, ca să intri trebuie să îți dorești și apoi să te înscrii.

Doamenele nu și-au dorit. Daca o doamnă își dorea cu adevărat, intra în campanie, își făcea campanie, ca toată lumea.

E un pas normal.- a mai punctat Bourceanu la ZIUA LIVE. 

Constanța va avea un candidat la Primărie femeie, când primul omul politic femeie își va dori

Trebuie să îți dorești, asta e singurul motor! Constanța va avea un candidat la Primărie femeie, când primul omul politic femeie își va dori. Într-un viitort mai apropiat sau mai departat vom avea si o femeie in fucntia de primar la Constanța.

Trebuie să existe în sufletul ei o flacără să devină primar.

Bourceanu vorbește și despre campania electorală. 

Va fi o campanie hibrid. Se va comunica și online și offline. Va fi o campanie, pe pozitiv, pe realizări și pe ce urmează să facem în următorul mandat.

Campania offline se va desfașura în teren,  discuțiile cu oamenii.


De ce s-a inaugurat un spital din containere la Constanța? Este întrebarea pe care un cititor ZIUA de Constanța i-a adresat-o lui Bourceanu.
 

Faptul că se dezvoltă acea unitate sanitară, e un lucru foarte bun. De suplimentare de paturi e nevoie mereu. În sistemul sanitar din România e nevoie de paturi si de unități sanitare noi.

Contează mult dotările, medicii au nevoie de dotări bune pentru a pune diagnostic corect, pentru a da un tratament eficient, aparatura medicală e una scumpă. Dotările au fost făcute în acord cu medicii, în ceea ce privește această unitate sanitară, a răspuns acesta. 

Septimiu Bourceanu este multumit ca se circulă mai bine la Constanța. Aceata admite că unele aspecte nu au depins de Primărie. 

Se circulă mult mai ușor, s-au mai închis șantierele, se implememntează peste 700 de mil. de euro. Acest municipiu recupereaza decalajele. Putem optimiza lucrurile, unele șantiere puteau fi optimizate.

Unele lucruri nu au depins de primarie. A fost o perioadă grea, constănțenii au înțeles și le-am mulțumit. E normal să fie și oameni care au înțeles.  

Unde sunt parcările promise de Chițac? Cei care construiesc nu asigură locuri de parcare, ci iau din cele preexistente
 

Problema asta cu locurile de parcare nu este una care se va rezolva repede. Sunt azi 30.000 de locuri de parcare. S-au identificat posibilități de a asigura locuri de parcare.

De la 18.000 la 30.000 de locuri de parcare, e un efort care s-a facut. Au început să apară blocuri, unde la parter sunt locuri de pcare amenajate. 

Cei care consturiesc ansambluri noi trebuie să asigurăm locuri de parcare.  Există un mix de soluții. În Constanța, sunt cam 125.000 de mașini, a punctat Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța. 

Septimiu Borceanu este optimist și spune că există un mix de soluții în ceea ce privește problema parcărilor la Constanța. 

Eu care cred că constănțenii vor cumpăra în continuare mașini, e o necesitate. Va trebui să găsim soluții. E un  mix de soluții, nu e una singură, a mai punctat acesta. 

Proiectul Bulevardul Madrid Constanța este inițiat de către Primăria Constanța și este amplasat în zona de nord a Municipiului Constanța, în intravilan, în partea de vest a drumului național DN2A și a dezvoltatorilor imobiliari Maurer Residence, Tomis Plus, Boreal Residence 2011, Boreal Plus, Mobipark, etc. și a Complexelor comerciale Carrefour, Bricostore, Decathlon, Selgros, Dedeman, urmărind traseul Drumurilor de exploatare DE 293/3 de la capătul de nord intersecție cu str. Amsterdam, spre sud pe traseul DE599 până la dereaua ce debușează în lacul Siutghiol, apoi urmând legătura cu B-dul Aurel Vlaicu prin traversarae unor terenuri virane, la sensul giratoriu de la Vivo.

Prețul a crescut cu 9,2 milioane de euro, adică peste 60% din valoarea inițială.  

E un proiect necesar pentru Constanța și trebuie făcut. Au intervenit lucruri care au dus la creșterea de preț, războiul a influențat foarte mult, conteaza ce s-a proiect în drumul respectiv.

Creșterea taxelor și impozitelor duce la acest creșteri, a spus Septimiu despre acest proiect din lista CLM de azi. 

Constanța e un județ foarte apropiat de conflict. Trebuie să fim atenți! 

Orice curent extremist nu e benefic. Sunt oameni care vor ca România să iasă din NATO. Din punctul meu de vedere, comasarea alegerilor are alte resorturi. Constanța e un județ foarte apropiat de conflict.

Trebuie să fim atenți și să ținem cont că suntem un județ graniță, in apropierea acestei granițe fiind un război, a punctat Septimiu. 

Cum se pregăteste Bourceanu de alegeri?- O campanie pozitivă, cu prezențe în cartiere, în oraș
 

România s-a schimbat foarte mult. E bine că ne dorim mai mult decat avem acum. Așa trebuie să fie. Noi azi mai avem de muncit în acest sens. Nu putem spune că am finalizat. Suntem obligați să fim parte activă din schimbare. Cu toții participăm la schuimbarea României.

Va fi o campanie pozitivă, cu prezențe în cartiere, în oraș. Vom vorbi despre proiectele pe care le-am implmenetat, despre ce vrem să facem în continuare.M-aș bucura să vină multă lume la vot, încât să prelungim ora de vot. 

Nu cred în campanie negativă. Un lucru pe care generația noastră trebuie  să-l facă este să evităm ruperea între generații. Ar trebuie să nu permitem să existe această ruptură, atât cât ține de noi. Prin ruptură crește posibilitatea sa repetăm greșeli, a mai precizat Septimiu Bourceanu. 

 

Interviul integral poate fi urmărit, AICI 

 

Citește și:

ZIUA LIVE. Senatorul PNL Constanța, Septimiu Bourceanu„Până la începutul lunii martie 2024 vor fi anunțati candidații pentru scrutinele de anul viitor"

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.