ZIUA LIVE. Senatorul PNL Constanța, Septimiu Bourceanu „Până la începutul lunii martie 2024 vor fi anunțati candidații pentru scrutinele de anul viitor"

Care este strategia PNL Constanța cu mai puțin de un an înainte de alegeri, care sunt scenariile pentru a conserva măcar rezultatul obținut în 2020 dar și ce va face PNL dacă nu repetă anul viitor performanţa din 2020, cu cine va face o majoritate în Consiliul Local Constanța și în CJ Constanța.

La toate aceste întrebări a răspuns la ZIUA LIVE,  senatorul Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța.
 
„Mă îngrijorează prezența la vot, în perspectiva alegerilor viitoare. Eu cred că va fi prezența mică la vot. Nu cred că va fi o prezență masivă la vot. Localele au mereu o părezență mai mare decât celelalte. Am văzut noiște analize în ultimii ani și oamenii sunt din ce în ce mai puâin interesați ed activitatea politică. Nu poți avea oameni cu drept de vot neinteresați de vot care vin la vot. Neparticiparea la vot afectează modul în care se iau ulterior deciziile. Acest lucru mă îngrijorează. Există și o masă de oameni „mută“, după cum spun sociologii, și nimeni nu știe cât de mare este și ce va face. Dacă există un declic undeva vom vedea că acești oameni vin la vot. Până acum aveam oamenii care vin la vot și oameni care nu vin la vot. A mai apărut un segment. Sunt cei care spun că vin la vot, dar nu vin. Nu sunt optimism în ceea ce proivește prezența. Partidele în general sunt în dinamică. La un moment dat au un electorat mai mare și altădată mai mic. 

Singurul lucru pe care nu îl iartă electoratul este când abandonezi. Te sancționează sau te apreciază la vot”, a spus Septimiu Bourceanu la ZIUA LIVE. 

Din punctul său de vedere, președintele organizației municipale a PNL Constanța consideră că este un lucru important faptul că primarului Vergil Chițac i-au ieșit proiecte de peste 650 de milioane de euro.

„În istoria recentă a municipiului Constanța nu s-a întâmplat acest lucru. Pentru asta îi dau nota 10 primarului Chițac”, a afirmat Bourceanu. 
Cât despre echipa de consilieri locali, acesta spune că  „aleșii au fost în teren tot timpul, sunt constanți. Din punctul meu de vedere evoluează foarte bine și sunt convins că vom câștiga alegerile. Îmi susțin echipa. Spre deosebire de alte mandate, această echipă a stat în teren, în momentul în care toatpă lumea se aștepta ca nimeni să nu fie în teren. Nu s-au ascuns după piatră, și-au asumat această guvernare și din acest motiv îi susțin și îi votez”. 

Cât privește calendarul desemnării candidaților pentru alegerile de anul viitor, senatorul liberal a spus că „Biroul Național stabilește calendarul la nivel național. Asta în prima parte a anului. Lucrurile se vor finaliza. Eu cred că până la începutul lunii martie, cred eu. 

După 15 ianuarie cred că se vor lua toate deciziile. 


Candidatul PNL la Consiliul Județean va fi cine se va decide. Președintele Huțucă nu vrea să candideze, din ce știu eu. Va fi candidat cel care va întruni votul Comitetului Director Județean”.  

Cât despre punctele tari ale PNL, acestea ar fi în opinia lui Septimiu Bourceanu reprezentantivitatea primarilor în structurile de conducere.
„Împreună am depășit momente grele și ne-am bucurat de cele bune. Este o echipă, ce avem de discutat discutăm în interior”, a spus Bourceanu.
Puncte slabe nu sunt pe placul nimănui, cu toate acestea președintele PNL organizația municipală a admis că „trebuie să mai lucrăm la comunicare, și la nivel național și pe plan local”.

Chiar și așa liberalul este convins că echipa va reuși să facă performanță și în 2024!

„În PNL există o echipă. Indiferent de discuțiile pe anumite puncte de vedere diferite, toată lumea trage în aceiași direcție. PNL Constanța câștigă Primăria Municipiului Constanța cu Vergil Chițac. Și vom câștiga și Consiliul Județean”, a conchis Bourceanu.

 
Citește și:
 
ZIUA LIVESenatorul Septimiu Bourceanu - „Toate alianțele politice care se fac la un moment dat au și momente în care există poziții divergente“ (VIDEO)

 
Detalii aici:
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător licențiat în informatică, exemplu de perseverență - Încerc să am o contribuție la evoluția societății (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jun 2024 619

„Este necesar să ne creăm obișnuința de a pune bani deoparte“ - spune Anamaria Mișa, profesor la Școala de bani BCR

13 Jun 2024 626

Consiliul Superior al Magistraturii, reacție „fulger“ după declarația lui George Becali!

30 May 2024 963

Interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanța Istoricul Tasin Gemil - „Societatea de astăzi se depersonalizează rapid, pentru că ignoră istoria proprie și pe cea generală“

27 May 2024 1399

Secretarul general al NATO, Stoltenberg „ Sprijinul Chinei pentru Moscova este un factor crucial în războiul Rusiei împotriva Ucrainei”

25 May 2024 492

Interviu online cu handbalistul Rareș Ștefan, de la CSM Constanța „A fost dragoste la prima vedere“

24 May 2024 1495

Anunț în exclusivitate al candidatului CJ, Mihai Lupu Va fi inaugurat Muzeul Hipogeu în Constanța. Iată pe ce dată

24 May 2024 565

S-a încheiat evaluarea pentru perioada 2019-2024 Notă maximă pentru managerul Teatrului de Stat Constanța! (DOCUMENT)

20 May 2024 626