ZIUA LIVE Senatorul Septimiu Bourceanu - „Toate alianțele politice care se fac la un moment dat au și momente în care există poziții divergente“ (VIDEO)

Mai este un an până la alegeri, iar cifrele din sondaje nu arată foarte bine pentru PNL.

Care este strategia PNL Constanța cu mai puțin de un an înainte de alegeri, care sunt scenariile pentru a conserva măcar rezultatul obținut în 2020 dar și ce va face PNL dacă nu repetă anul viitor performanţa din 2020, cu cine va face o majoritate în Consiliul Local Constanța și în CJ Constanța, aflăm, vineri de la ora 14.00 la ZIUA LIVE de la senatorul Septimiu Bourceanu, președintele organizației municipale a PNL Constanța dar și unul dintre liderii județeni ai liberalilor constănțeni.

Și tot la ZIUA LIVE, tâlcuim odiseea reducerii cheltuielilor publice, în condițiile în care Guvernul, obligat de deficit, desfiinţează doar posturile vacante şi pune noi presiuni pe economia privată.

La final de an, vrem să aflăm de la șeful politic de la municipiu dacă este mulțumit de prestaţia consilierilor locali, a primarului și a viceprimarului PNL de la Constanța.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Toate alianțele politice care se fac la un moment dat de partidele de la Guvernare sau opoziție, au și momente în care există poziții divergente. Dacă un coleg alege să foloseascxă un limbaj suburban nu putem pune pe seama Coaliției. 

Eu de multe ori aleg să nu continuu conflictul deoarece nu aduce nimic bun. Soluția o reprezintă comunicarea. În politică nu trebuie să depășești un anume nivel de limbaj. 

Îmi aduc aminte discursuri importante în Parlament pe vremuri, acum sunt mai puțini oratori în Parlament. 

Tehnologia îmi permite să fac un podcast. Nu am crezut vreodată că voi face acest lucru. Cum alegi să folosești tehnologia, depinde de tine.

Toate partidele au astăzi o problemă cu clarificarea doctrinei, deoarece lumea nu mai înțelege. 

E greu să vii să explici de ce susținii in proiect atâta timp cât nu ai clarificat doctrina. 

E o situație anormală față de 2019 dar deja se știu lucruri care sunt constante, cum ar fi războiul de la graniță, însă trebuie să te adaptezi ținând cont de toate aveste previziuni. 

Sper să ne lămurim cu cât crește salariul minim. Impactul este foarte mare. Cei care fac bugete în toată țara, de la orice entitate au nevoie de datele acestea cu mult timp înainte. 

Avem nevoie de predictibilitate, de stabilitatea în timp a măsurilor, iar măsurile să fie echilibrate. În momentul în care transmiți un mesaj de austeritate, acesta trebuie să fie unitar pentru toată lumea. Nu se aplică pentru unii mai mulți și pentru alții mai puțin. 

Astăzi lumea este atentă asupra bugetului. 

Mă îngrijorează prezența la vot, în perspectiva alegerilor viitoare. Eu cred că va fi prezența mică la vot. Nu cred că va fi o prezență masivă la vot. Localele au mereu o părezență mai mare decât celelalte. Am văzut noiște analize în ultimii ani și oamenii sunt din ce în ce mai puâin interesați ed activitatea politică. Nu poți avea oameni cu drept de vot neinteresați de vot care vin la vot. Neparticiparea la vot afectează modul în care se iau ulterior deciziile. Acest lucru mă îngrijorează. Există și o masă de oameni „mută“, după cum spun sociologii, și nimeni nu știe cât de mare este și ce va face. Dacă există un declic undeva vom vedea că acești oameni vin la vot. Până acum aveam oamenii care vin la vot și oameni care nu vin la vot. A mai apărut un segment. Sunt cei care spun că vin la vot, dar nu vin. Nu sunt optimism în ceea ce proivește prezența. Partidele în general sunt în dinamică. La un moment dat au un electorat mai mare și altădată mai mic. 

Singurul lucru pe care nu îl iartă electoratul este când abandonezi. Te sancționează sau te apreciază la vot. 

Pandemia nu putea să o estimeze nimeni. Nici urmările acesteia. Cum a evoluat inflația omul de rând nu a estimat. este posibil ca la alegeri să existe și un vot în acest sens. 

În momentul în care se discutau măsurile în Parlament eu am spus că ar trebui ca ar trebui fi scăzut TVA pe doi ani de la 19% la 15%, dupoă 2 ani revenim la 17% și apoi la 19%. Așa încurajezi investițiile. Anumite segmente trebuie încurajate și menținute. Teama că măsurile sunt exagerate eu aș spune astfel: mi-e teamă că măsurile nu sunt optimizate și nu fac decțîât să reducă încrederea populației în Guvern. Când Guvernul își asumă răspunderea pe niște măsuri acestea trebuie să fie perfecte. 

Eu cred că există instituții care au gradul necesar de digitalizare astfel încât măsurile să fie aplicate. Avem sistemele de sănătate și învățământ deja este deficit. Domnul Câciu nu a făcut bugetul bine. A supraestimat veniturile și problema a fost că a dat și drumul la cheltuieli. La finalul anului au descoperit un deficit. 

Nu poate fi lapte și miere tot timpul. 

Din punctul meu de vedere faptul că primarului Vergil Chițac i-au ieșit proiecte de peste 650 de milioane de euro este un lucru important. În istoria recentă a municipiului Constanța nu s-a întâmplat acest lucru. Pentru asta îi dau nota 10 primarului Chițac. 

Echipa de consilieri locali a fost în teren tot timpul, sunt constanți. Din punctul meu de vedere evoluează foarte bine și sunt convins că vom câștiga alegerile. Îmi susțin echipa. Spre deosebire de alte mandate, această echipă a stat în teren, în momentul în care toatpă lumea se aștepta ca nimeni să nu fie în teren. Nu s-au ascuns după piatră, și-au asumat această guvernare și din acest motiv îi susțin și îi votez. 

Primarul mi-a spus mereu că pentru el contează rezultatele. Când a simțit că este momentul să iasă să comunice a făcut acest lucru. 

Ne bazăm pe statistică. Toate cele trei partide din CL au votat peste 90% din proiecte inițiate de diverși inițatori. S-au reabilitat punctele termice. Cand omul a identificat o sursă de finațare pentru un CET nou, a depus toate eforturile și a obținut. Vor exista situații de amânare, intervin lucruri pe care proiectantul la vremea respectivă nu le-a estimat. 

Pe tronsoanele de magistrate reabilitate nu se mai pierd acei mulți metri cubi pe lună. Era pierdere mare. 

La final, va fi o soluție mixtă. Constanța are nevoie de un Cet. 

Teoretic, acum patru ani localele au fost în 27 septembrie. Tot atunci ar trebui să fie. 

Biroul Național stabilește calendarul la nivel național. Asta în prima parte a anului. Lucrurile se vor finaliza. Eu cred că până la începutul lunii martie, cred eu. 

După 15 ianuarie cred că se vor lua toate deciziile. 

Noi avem candidat. Dacă în teorie, nu va mai vrea să mai candideze, ne vom reuni în cadrul biroului și vom lua o decizie. 

Eu din câte știu, Mihai Lupu a avut tot sprijinul de câte ori l-a solicitat. Planurile dânsului nu fac parte din activitatea mea zilnică. Vechimea în partid nu reprezintă neapărat o calitate. Statornicia, da. Ce stragtegie alege Lupu, e treaba dânsului. 

Candidatul PNL la Consiliul Județean va fi cine se va decide. Huțucă nu vrea să candideze, din ce știu eu. Va fi cel care va întruni votul Comitetului Director Județean.  

Punctele tari ale echipei PNL...din echipa PNL fac parte toți primarii. Împreună am depășit momente grele și ne-am bucurat de cele bune. Este o echipă, ce avem de discutat discutăm în interior. Ar trebui să mai lucrăm la comunicare, de la nivel național la nivel local. 

Majoritate în CJ și CL dacă nu vom reuși să facem perfomanță anul viiitor... vom reuși să facem performanță și de data asta! Sunt oameni care au fost prezenți în comunități, care s-au zbătut pentru comunitățile lor, care își dorrsc să-și dezvolte comunitatea mai mut. În PNL există o echipă. Indiferent de discuțiile pe anumite puncte de vedere diferite, toată lumea trage în aceiași direcție. PNL Consanța câștigă Primăria Municipiului Constanța cu Vergil Chițac.

Mă bucur să fac parte dintr-o echipă ce a completat legislația din domeniul sanitar cu lucruri din experiența unor pacienți. 

Îmi doresc de Crăciun puțină liniște





Citește și: 

Averea și interesele senatorului PNL Septimiu Bourceanu! (DOCUMENTE)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 616

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 604

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 554

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 859

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 555

ZIUA LIVE Comuna Ghindărești, în viziunea candidatului USR la primărie - Mihai Vîlcu

18 Apr 2024 707

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 876

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 583

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1254

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu

15 Apr 2024 623

Mircea Geoană, a acordat un interviu cotidianului britanic „The Telegraph” - „Alianța transatlantică este vitală“

11 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Candidatul USR la Primăria Mangalia, Semiran Abdurefi – „Oamenii din Mangalia trebuie să aibă curaj, să își urmeze visul”

10 Apr 2024 629

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 670

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1026

ZIUA LIVE Proiecte candidaților PNL pentru primăriile comunelor Cobadin și Tortoman din județul Constanța (VIDEO)

04 Apr 2024 1285