ZIUA-n amiaza mare Mohammad Murad. „Eu nu fac investiții de azi pe mâine” (VIDEO)


Omul de afaceri Mohammad Murad este invitat, vineri, 10 iunie, ora 13, 00 la „ZIUA-n amiaza mare”.Unul dintre cei mai mari investitori în turismul din România deține cele mai multe dintre hotelurile sale, pe litoral. Mohammad Murad este, după cum îi place să spună, investitorul cu cele mai multe locuri de cazare de la mare.
 

„Din păcate, aici este vorba de incultură. Domnul amiral nu are cultura bussiness-ului. În primul rând, cei care atrag investiții importante sunt cei de aici. Eu pot să aduc persoane din alte state, dar eu sunt baza. Când a făcut el ședință cu mediul de afaceri?”

„Eu nu fac investiții de azi pe mâine. (...) Nu fac haotic acest lucru”


El spune că prețurile în stațiunea Mamaia încep să scadă, „pentru că e foarte clar că nu mai există atât de multă cerere” - „atată clar că suntem pe un trend descendent”. 

Mohammad Murad mai spune că investițiile din stațiunea Mamaia au fost făcute haotic.  

„Primarul, ca și medicul. Se duc cu lecția învățată!” 


El mai spune despre primarul Vergil Chițac că „nu poate să comunice”. 
 

„Eu sunt o persoană care atrage foarte mult. Când am început investițiile la Olimp, era 50 euro metrul. Acum este 600 de euro”


Mohammad Murad sfătuiește viitori investitori „să investească în zona Valea Doftanei”, județul Prahova. 

„Mie imi place foarte mult să iau ceva ce nu mai are speranță. Eu cred că sunt mult mai atras de ce a fost decât ce va fi. Îmi plac foarte mult clădirile vechi, îmi place să dau viață. 

Până la urmă sunt medic - cea mai mare bucurie este să vezi un pacient în comă, că îi bate inima din nou!”


Omul de afaceri vrea să investească în cel mai mare centru de conferințe, ce va fi amplasat pe Valea Doftanei. Va primi circa 2.000 de oameni,


 

„Ai SPA-ul, ai piscine. Dacă vrei să te rupi de rutină, te duci acolo”

„Dacă am un act, la mine e simplu. Conduc eu șantierul” 

„Dacă avem problemă într-un oraș, de ce medicul este obligat să se deplaseze și funcționarul public, nu?”


Despre închirierea plajelor 

„Dacă ar da la fiecare o cameră de hotel, ca să aibă hotelierii avantaj - dacă eu am 1.000 de locuri de cazare aici, mie să-mi facă atribuție la 5.000 m de plajă. 5 metri de plajă pentru o cameră de hotel”

„Noi, pe litoral, avem 125.000 locuri de cazare clasificate”

 

„Turismul este migrator. Mamaia s-a așezat pe un target de weekend, de tineri, de oameni cu bani. Zona de sud este mai pentru familii”

 

„Mă gândesc foarte serios dacă merită să continui sau să-mi fac o retragere calmă. Să nu mă mai implic cu emoție. Când văd că se fac blocuri doar pentru a face profit din ele. Eu am făcut cele mai multe blocuri din România, dar am bun simț. (...) nu am calculat profit. De 20 de ani sunt pe litoral”

 

„Cât se încasează de la primărie, atât costă să întreții o stațiune. Din păcate, oamenii sunt mințiți continuu. Dacă nu ai bun simț și caracter, e foarte greu”

„Din istorie se învață, nu se trăiește. Am fost unul dintre oamenii importanți care s-au implcat. De la voucher-ul de vacanță... am dat scânteie, împreună cu colegii mei. Nu vreau să mă laud”

„Dacă aș fi ajuns un primar, de ce sa nu vin cu soluții? Eu sunt omul soluțiilor”

 „Eu în viața nu am cumpărat o casă pregătită de locuit. Partidul este mic, dar sunt oameni care sunt foarte ok. Putem face o dezvoltare sănătoasă în acea zonă politică. Eu am încercat și încerc să fac ceva diferit față de ce s-a făcut până acum în politica românească”

„Mi se pare incorect că nu ai voie să bei la muncă și când ești la sediul de partid, ești la muncă. Eu am propus ca să nu mai intre niciun gram de alcool în sediul niciunui partid din România. (...) Încă nu am pus la vot”

„Trebuie să știm și noi să fim diferiți. Soarta României a fost decisă la șpriț. Iei decizii importante pentru miliioane de oameni când ești aproape... nu mi se pare responsabil!”

„Am ajuns la o concluzie? Ne așezăm la masă și bem! (...)”

„Îmi place mie să creez lucruri noi. Îmi place (administrația locală - n.r.), dar să vedem unde mă duce soarta. Sunt un tip pragmatic. Îmi place să merg pe șantiere, (...) să creez imaginea unui oraș”

„Sunt om bogat. Bogăția nu înseamnă bani. Bogăția sufletească, decorată cu frișca - aia să fie modestie”


 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mohammad Murad, reacţie în dosarul în care Dan Diaconescu este cercetat pentru sex cu minore (VIDEO)

12 May 2023 11418

Inproiect SRL continuă la APM demersurile pentru demolarea hotelurilor Perla și Select din stațiunea Mamaia

11 May 2023 1152

Hotelul Majestic din Mamaia, pregătit pentru a fi vândut. Suma cerută de Mohammad Murad

18 Dec 2022 2046

Dispare hotelul Select din Mamaia și „răsare“ un bloc de 11 etaje! Iată ce document a eliberat Primăria Constanța

05 Nov 2022 2235

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 1661

Phoenicia Hotels, noul partener al Federației Române de Canotaj (GALERIE FOTO)

01 Sep 2022 1165

Cel mai slab sezon din ultimii 30 de ani. Mohammad Murad îi cere demisia de onoare primarului Vergil Chițac! (VIDEO)

18 Jul 2022 21049

Mohammad Murad, scrisoare deschisă către premier. „O parte din hoteluri și restaurante vor fi nevoite să închidă”

21 Jun 2022 994

„ZIUA-n amiaza mare” Oferta lui Mohammad Murad către primarul Vergil Chițac. În ce condiții renunță afaceristul la candidatura pentru primăria Constanța

11 Jun 2022 2779

„ZIUA-n amiaza mare” cu Mohammad Murad

09 Jun 2022 1388

Mohammad Murad, atac la adresa lui Bogdan Huțucă. Cum răspunde deputatul de Constanța

08 Jun 2022 1323

Mohammad Murad „Trebuie să se pună capăt construcțiilor din stațiuni turistice. Ați făcut din Mamaia un cartier din oraș“

08 Jun 2022 2016

Mohammad Murad „Soarta României se decide la șprițuri“

08 Jun 2022 1383

LIVE TEXT Mohammad Murad despre concesionarea Penitenciarului Doftana și problemele cu care se confruntă investitorii de pe litoralul românesc (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Jun 2022 1296

Omul de afaceri Mohammad Murad a luat în concesiune Închisoarea Doftana. Ce sumă va investi pentru reabilitarea clădirii(DOCUMENT)

04 Jun 2022 1834