Administratie locala

Ce se va întâmpla cu cetățile antice? Strategia turismului pentru județul Constanța, realizată fără aportul unui istoric sau al unui arheolog (document)


În calitate de membru al Comisiei de Educație, Sport, Turism și Tineret, consilierul județean PNL Bogdan Bola a solicitat și a primit Strategia Integrată de Dezvoltare Durabilă a Turismului în județul Constanța, document realizat de specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Turism.


Consilierul județean afirmă că, studiind materialul propus pentru a fi votat luna viitoare în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Constanța, a observat, pentru început, faptul că nu există niciun expert în istorie/arheologie care să fi contribuit la realizarea Strategiei.


Din acest motiv, Bola consideră că este necesar, pentru a acorda un vot temeinic și argumentat, ca aleșii județeni să primească răspunsuri la o serie de întrebări legate de strategie.


„Am solicitat clarificări pentru a vedea care este stadiul actual al muzeelor, monumentelor și cetăților de pe teritoriul județului Constanța”, adaugă alesul județean, deoarece, nu este posibil să concepi o strategie integrată pe turism pentru județul Constanța fără aportul direct al unui istoric sau arheolog, având în vedere densitatea și varietatea monumentelor istorice de la noi? Echipa de elaborare a fost formată numai din economiști, un arhitect, un geolog și un profesor (cred) de geografie.


Este la fel de nepotrivit să propui crearea unui parc de aventură, tip safari, în zona comunei Deleni sau punerea în circuitul turistic al cetății Axiopolis în condițiile în care întreaga cetate se află în interiorul unei unități militare și nu poate fi vizitată sau cercetată arheologic”, afirmă Bogdan Bola.

Pentru a clarifica mai multe aspecte ciudate, găsite în această Strategie sau semnalate de oameni de cultură, consilierul PNL a depus o interpelare Direcției de Turism a CJC, cât și conducerii Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, care poate fi consultată în secțiunea „Documente”.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Judeţul Constanţa a plătit 30.000 de euro ca să afle că litoralul şi-a pierdut atractivitatea. CJC va aproba strategia de relansare turistică. Ce se va întâmpla cu ea? (documente)

17 Sep 2019 1303

Turismul balnear din România - șanse de revigorare?

08 Aug 2019 448

Conducerea Consiliului Judeţean, interpelată de consilierul Bola - „De ce am plătit, din bani publici, o strategie judeţeană în turism care nu este gata şi despre stadiul căreia nu suntem informaţi?“ (document)

26 Jun 2019 1531

Stelian Ion (USR) - „Puţin probabil ca staţiunea Mamaia să atingă măcar performanţele staţiunilor de pe litoralul bulgăresc!“

09 May 2019 1355

Rareş Bogdan (PNL) - „În timp ce milioane de români au fost alungaţi din ţară, nu există o strategie care să coreleze educaţia cu piaţa forţei de muncă“

03 May 2019 474

Moda planificărilor pe bani publici Strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Constanţa, mai scumpă decât studiul pentru Master-Planul de investiţii al Ministerului Turismului! (document)

03 Dec 2018 1150

Strategia de Dezvoltare și Promovare a Turismului în municipiul Constanța intră la vot în Consiliu Local Municipal. Ne-a costat 85.000 de lei!

25 May 2018 750

CJC a făcut degeaba consultarea pentru „Strategia de Dezvoltare a Turismului“ Bogdan Bola (PNL) - „În județul Constanța, turismul este admirabil, sublim, dar lipsește cu desăvârșire!“

12 May 2018 2177

După municipalitate, şi Consiliul Judeţean Constanţa pregăteşte terenul pentru a comanda o strategie pentru dezvoltare turistică a judeţului

07 Apr 2018 1428

Ce spune fostul ministru al Turismului, Mircea Dobre, despre Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiul Constanţa (document)

08 Mar 2018 1476

Primăria Constanţa organizează dezbatere publică pe marginea strategiei de dezvoltare şi promovare turistică. Vezi când are loc întâlnirea?

28 Feb 2018 714

Constanţa. Strategia de dezvoltare şi promovare a turismului în municipiu a fost finalizată. Primăria vă invită să o consultaţi. Care sunt obiectivele pe termen mediu şi lung? (document)

14 Feb 2018 2728

Agorapolis SRL va realiza strategia de dezvoltare şi promovare a turismului constănţean

19 Aug 2017 1469

Audit Curtea de Conturi despre un dezastru ANT-ul condus de Filipescu, Matichescu și Nedea nu a elaborat o strategie de dezvoltare a turismului (document)

23 May 2017 6385

Consilierul Bogdan Bola solicită CJC o strategie turistică pentru localitățile dunărene din județ

16 Apr 2017 1923