Consiliul Local vrea să modifice regulamentul privind transportul în regim de taxi Noi amenzi pentru taximetriştii constănţeni (document)

Pe site-ul Primăriei Constanţa a fost postat un proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea HCLM 464/2003 privind transportul de persoane/bunuri în regim de taxi. Potrivit articolului 1 al proiectului, se completează Regulamentul privind organizarea şi executarea transporturilor de persoane/bunuri în regim de taxi pe raza municipiului Constanţa cu un nou articol, care prevede că „taxiul trebuie să aibă afişat în interior ecusonul taximetristului, vizat de către Serviciul Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Constanţa“. Conform acestui nou articol, „ecusonul va fi vizat în urma prezentării de către titularul autorizaţiei taxi, persoana fizică sau juridică a certificatului profesional pentru conducătorii auto care efectuează transport rutier în regim de taxi valabil, precum şi contractul de muncă şi Registrul de Evidenţă a salariaţilor, în cazul persoanelor juridice, prin aplicarea ştampilei instituţiei şi a timbrului sec“.

Totodată, articolul 16 al hotărârii Consiliului Local Municipal Constanţa este completat cu un alineat care prevede că taxa reprezentând vizarea ecusonului taximetristului se achită anticipat şi are valoarea de 10 lei pentru fiecare ecuson eliberat de Serviciul Transport Local şi Organizare Evenimente.
Şi articolul 18 al HCLM 464/2003 urmează să fie completat cu două alineate. Primul dintre acestea specifică faptul că lipsa vizei pe ecusonul taximetristului se sancţionează cu amendă de la 1.000 de lei până la 2.000 de lei, aplicabilă transportatorului. Cel de-al doilea prevede că, în cazul în care conducătorul auto a fost sancţionat cu trei amenzi în decurs de un an, lucrătorii Poliţiei Locale şi ai Serviciului Transport Local şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei municipiului Constanţa vor reţine ecusonul pentru o perioadă de şase luni, timp în care nu i se va mai elibera alt ecuson.
Nu mai puţin important, articolul 20 din acelaşi regulament va fi completat cu un alineat potrivit căruia, „în cazul în care lucrătorii Poliţiei Locale, în urma controlului efectuat, constată existenţa unui ecuson cu viza primăriei, dar care nu a fost emis de către Serviciul Transport Local, autorizaţia de transport a transportatorului care a emis conducătorului auto respectivul ecuson va fi suspendată pentru o perioadă de şase luni“.
O altă modificare adusă Regulamentului privind organizarea şi executarea transporturilor de persoane/bunuri în regim constă în faptul că lucrătorii Poliţiei Locale vor fi împuterniciţi să aplice sancţiunile celor care nu respectă toate condiţiile incluse în regulament.
Cum proiectul de hotărâre se află pe site-ul Primăriei Constanţa, cel mai probabil în dezbatere publică, este de aşteptat ca, în viitorul apropiat, acesta să intre pe ordinea de zi a unei şedinţe de Consiliu Local.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

viorel

05 Jun, 2014 10:15

astia mai vor cate 10 ca sa ai dreptul de a munci? ce tara...

Articole asemanatoare

Ședință ordinară a Consiliului Local Municipal Constanța! Mai multe proiecte, pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

26 Apr 2024 77

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 285

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 193

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 402

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 377

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 500

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 422

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 316

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 915

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 690

Proiectul, pe masa consilierilor locali Chioșcul alimentar situat la parterul Școlii Generale nr. 15 „Grigore Antipa" din Constanța poate fi închiriat (DOCUMENT)

24 Apr 2024 328

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 448

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 402

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 490

Un constănțean, la mâna aleșilor locali Planul urbanistic de detaliu pentru construirea unei locuinţe, pe ordinea de zi a ședinței CLM Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 387