Costuri duble pentru locuințele sociale, edificate de către DGASPC Constanța. Suplimentarea, aprobată în ședință CJ

 
  • Pe 26 mai, pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța se află și proiectul privind modificarea propunerii financiare a unui proiect
  • Este vorba de construire de locuințe sociale și centru de zi la Băneasa
  • Contribuția CJ Constanța ar urma să fie de peste 3,7 milioane de lei

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Constanța, din data de 26 mai 2021, se află și proiectul privind aprobarea modificării propunerii financiare a proiectului cu titlul „Sprijin pentru o viață normal” din cadrul Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip Centre de Zi, Centre Respiro/Centre de Criza și Locuințe Protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate".
 
Potrivit articolului II din proiectul de hotărâre se dorește aprobarea asigurării contribuției proprii, cheltuieli neeligibile, a DGASPC Constanța, în procent de 51,66%, reprezentând 3.775.604 lei.
 
DGASPC Constanța în parteneriat cu UAT Județul Constanța are în implementare patru proiecte în cadrul Programului de Interes Național „Înființarea de servicii sociale de tip Centre de Zi, Centre Respiro/Centre de Criza și Locuințe Protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități aflate în instituții de tip vechi și pentru prevenirea instituționalizării persoanelor cu dizabilități din comunitate".
 
România și-a luat angajamentul să asigure trecerea de la instituții de tip rezidențial la servicii alternative/comunitare (de exemplu locuințe integrate, centre de îngijire și cazare temporară”, care sunt, încă, nedezvoltate.
 
Prin proiectul „Sprijin pentru o viață normală”, se propune dezvoltarea de servicii alternative concretizate în patru locuințe protejate de câte 10 locuri per locuință și un centru de zi cu o capacitate de 30 de locuri, destinat atât persoanelor cu handicap din cele patru locuințe, dar și pentru persoanele cu handicap din comunitate. Implementarea proiectului a început în 30 mai 2019, conform Convenției de finanțare semnată de către DGASPC Constanța în calitate de beneficiar și Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități în calitate de Autoritate finanțatoare.
 
În data de 4 octombrie 2019, s-a încheiat contractual cu firma Nide Com Serv SRL, care a avut ca obiect execuția de servicii de elaborare a documentațiilor tehnico-economice în faza de proiectare pentru:
  • „Construirea a patru locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de asistență socială”, pe strada Trandafirilor, localitatea Băneasa, județul Constanța
  • Reabilitarea/modernizarea/extinderea/dotarea centrului de zi pentru persoanele cu dizabilități din sistemul de asistență socială, pe strada Bujorului, Băneasa, județul Constanța.
 
Valoarea rezultată după întocmirea documentațiilor tehnice la prețurile actuale este de 7.308.790 lei, față de 3.533.186 lei cu TVA, prevăzută în bugetul proiectului aprobat prin contractual de finanțare din 2019. Pentru a acoperi diferența rezultată în urma întocmirii devizului general întocmit la faza Studiu de Fezabilitate Mixt și Studiu de Fezabilitate, este necesară suplimentarea fondurilor cu suma de 3.775.604 lei.
 
Contribuția CJC aferentă cheltuielilor neeligibile va fi distribuită pe perioada de implementare a proiectului – 2021-2022, cu mențiunea că în anul 2021, o mare parte din cheltuieli vor fi asigurate de către finanțator.  
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Constanța GPL de peste 1,2 milioane de euro cumpărat de DGASPC Constanța de la firma mamei lui Cristi Borcea (DOCUMENT)

04 Mar 2024 683

DGASPC Constanța cheamă în judecată AJPIS Constanța. Care este motivul?

01 Mar 2024 731

DGASPC cheampă AJPIS Constanța în instanță! Este vizat anularea procesului verbal de la Centrul de Recupeare „Artemia” Techirghiol

25 Feb 2024 705

Ședință CJ Constanța Iată ce instituții vor forma Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă (DOCUMENT)

18 Feb 2024 663

Protecția Copilului Prahova, proces pe 11.000 de euro cu Protecția Copilului Constanța și Consiliul Județean! Instanța s-a retras pentru deliberări

14 Feb 2024 560

Procesul a ajuns la Curtea de Apel Constanța AJPIS a făcut recurs în dosarul unde DGASPC cere suspendarea procesului verbal emis în legătură cu Centrul „Artemia”

12 Feb 2024 963

Au semnat cu DGASPC Constanța Patru firme vor dota cele două case de tip familial și Centrul de Zi de Recuperare din Lumina (DOCUMENT)

06 Feb 2024 772

Aprobarea bugetului DGASPC Constanța, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJC (DOCUMENT)

05 Feb 2024 1096

Ședință CJ Constanța DGASPC Constanța are nevoie de un teren la Băneasa pentru amplasarea unei butelii GPL pentru noile locuințe protejate ce se vor edifica

29 Jan 2024 589

Centrul de Recuperare „Artemia” Techirghiol Consiliul de Monitorizare a găsit resturi de fecale în pat, lenjerii improvizate și beneficiari violenți. Măsuri aplicate (DOCUMENT)

26 Jan 2024 2282

DGASPC Constanța Lucrări de reparații la Centrul de Recuparare și Reabilitare Neuropsihiatrică Artemia

24 Jan 2024 794

LIVE TEXT CJ Constanța prezintă activitatea directorilor din cadrul aparatului de specialitate

19 Dec 2023 909

Licitații Constanța Protecția Copilului cumpără GPL cu până la 1,22 de milioane de euro, pentru centralale din unitățile subordonate(DOCUMENT)

28 Nov 2023 817

Licitații Constanța Artalexia AMM Construct SRL, contract cu Protecția Copilului Constanța (DOCUMENT)

27 Nov 2023 933

Proiectul „Închiderea Complexului de Servicii Comunitare Cristina", implementat de DGASPC Constanța

22 Nov 2023 781