Ședință CJ Constanța Iată ce instituții vor forma Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă (DOCUMENT)

  • Echipa Intersectorială Locală este o echipă multidisciplinară și interinstituțională la nivelul fiecărui județ, cu misiunea de a identifica/referi/monitoriza cazurile de muncă a copilului în aria teritorială de competență, conform legislației în vigoare
 
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 21.02.2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ ședință ce se va desfășura în format hibrid.
 
Pe ordinea de zi se află mai multe proiecte, printre care și proiectul de hotărâre nr.37/13.02.2024 privind componența Echipei Intersectoriale Locale în domeniul prevenirii și combaterii expolatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie. Inițiator, Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 
 
Echipa Intersectorială Locală în domeniul prevenirii combaterii exploatării copiilor prin muncă, a violenței asupra copilului și a violenței în familie va avea în componență următoarele instituții:
  1. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța
  2. Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța
  3. Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța
  4. Inspectoratul Școlar Județean Constanța
  5. Direcția de Sănătate Publică Constanța
  6. Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța
  7. Fundația „Project Romanian Rescue”
  8. Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Constanța
  9. Agenția Națională Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.
EIL este o echipă multidisciplinară și interinstituțională la nivelul fiecărui județ, cu misiunea de a identifica/referi/monitoriza cazurile de muncă a copilului în aria teritorială de competență, conform legislației în vigoare. EIL include reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor relevante angajate în combaterea exploatării copiilor prin muncă. Se recomandă totodată implicarea reprezentanțiilor primăriilor, sindicatelor, patronatelor și ai bisericii.
 
EIL este coordonată de reprezentantul DGASPC, dar fiecare reprezentant al instituțiilor sau organizațiilor are un rol-cheie în combaterea exploatării copiilor prin muncă, fiind un coordonator al acțiunilor din sfera sa de componență, responsabil atât cu diseminarea informației specific către personalul propriu și al instituțiilor de profil/din subordine, cât și cu centralizarea datelor despre cazurile identificate.
 
EIL poate avea și atribuții în domeniul violenței asupra copilului și al violenței în familie. Nu se suprapune peste echipa multidisciplinară de evaluare și/sau intervenție pentru cazurile de violență asupra copilului și de violență în familie. EIL are un rol consultative pentru managerii de caz, în ceea ce privește particularitățile cazurilor și cooperarea dintre instituțiile participante la managementul de caz, precum și pentru factorii de decizie, în ceea ce privește elaborara de strategii, revizuirea acestora, înființarea de servicii, realizarea de activități de prevenire pentru formularea unor recomandări.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 

 

Citește și:
 
Ședința Consiliului Județean Constanța. Lista completă a proiectelor de pe ordinea de zi (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 425

Consiliul Județean Constanța, licitație pentru achiziția de servicii de întreținere spații verzi

10 Apr 2024 510

Servicii de verificare tehnică CJ Constanța reia licitațiile pentru construirea şi dotarea unui teatru pentru copii şi tineret în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa!

07 Apr 2024 557

Bilanț IGSU Probleme în mai multe județe, printre care și Constanța din cauza vântului puternic. Manevrele în porturile la Marea Neagră, suspendate

02 Apr 2024 637

Componența comisiei de selecție ale proiectelor non-profit Consiliul Județean Constanța a alocat finanțări nerambursabile de 6 milioane de lei pentru cultură (DOCUMENT)

01 Apr 2024 1295

Mihai Lupu va candida la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL

01 Apr 2024 893

Constanța Ce firmă va reface gardul de la Spitalul Clinic de Pneuftizilogie? Valoarea contractului este de peste 600.000 lei

28 Mar 2024 526

Ce firmă va furniza pliante pentru promovare de activități culturale pentru CJ Constanța (DOCUMENT)

28 Mar 2024 433

CJ Constanța Se înființează Complexul de Servicii Comunitare pentru persoane cu diferite adicții. Câte locuri va avea? (DOCUMENT)

26 Mar 2024 441

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 477

Ședință CJ Constanța Se modifică structura organizatorică a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța

26 Mar 2024 610

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 548

Ședință CJ Constanța Programul de lucrări la drumurile județene din județul Constanța, pe anul 2024 pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 965

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 589

Ședință CJ Constanța Se votează cotizațiile și contribuțiile UAT Județul Constanța la mai multe asociații, pe anul 2024 (DOCUMENT)

24 Mar 2024 674