Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

  • Consiliul Județean Constanța, în calitate de beneficiar al acestui proiect, vizează îmbunătățirea performanței energetice a Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, prin reducerea consumului de energie, îmbunătățirea calității vieții pentru toți utilizatorii prin îmbunătățirea confortului termic, a condițiilor de igienă, a siguranței și calității aerului, toate acestea fiind în acord cu principiile strategice stabilite la nivelul UE în domeniul eficienței energetice
 
Miercuri, în data de 17 aprilie 2024, Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință extraordinară, cu începere de la ora 10:00 și cu desfășurare în format hibrid.
 
Ședința va fi ținută în Sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ.
 
Consilierii au cinci proiecte pe ordinea de zi, printre care și proiectul de hotărâre nr. 77/08.04.2024 privind aprobarea proiectului „Reabilitare Biblioteca Județeană I.N. Roman Constanța”, cod PRSE/2.1/B/1/2023 și a cheltuielilor aferente. Acesta va fi finanțat în cadrul Programului Regional  2021 – 2027, Obiectiv specific 2.1 – Promovarea eficienței energetice și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, apelul de tip competitiv cu depunere la termen a cererilor de finanțare având codul PRSE/2.1/B/1/2023.
 
Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța, este inițiatorul acestui proiect.
 
Valoarea totală pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța este de 14.902.181,89 de lei (fără TVA), respectiv 17.618.773,93 de lei, cu TVA inclus (echivalentul a peste patru milioane de euro la cursul actual).
 
Potrivit datelor din proiect, Consiliul Județean Constanța contribuie cu  2.373.057,74 de lei (fără TVA), respectiv 2.823.938,71 de lei cu TVA. Suma reprezintă cheltuielile neeligibile, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 295.896,70 de lei cu TVA inclus, reprezentând cofinanțarea proiectului.
 
De asemenea, Consiliul Județean Constanța va asigura cheltuielile conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, pentru realizarea în condiții optime a acestuia.
 
Proiect ce vizează creșterea eficienței energetice

 
Consiliul Județean Constanța, în calitate de beneficiar al acestui proiect, vizează îmbunătățirea performanței energetice a Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, prin reducerea consumului de energie, îmbunătățirea calității vieții pentru toți utilizatorii prin îmbunătățirea confortului termic, a condițiilor de igienă, a siguranței și calității aerului, toate acestea fiind în acord cu principiile strategice stabilite la nivelul UE în domeniul eficienței energetice.
 

Prin creșterea eficienței energetice a Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța ca rezultat al schimbărilor tehnologice, comportamentale și sau/economice, proiectul va promova reducerea necesarului și utilizarea rațională a energiei, în același timp asigurându-se un confort termic adaptat. Astfel că, economia de energie (și anume cantitatea de energie economisită determinată prin măsurarea și/sau estimarea consumului înainte și după punerea în aplicare a unei măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice) este un factor cheie care va fi urmărit direct de către Consiliul Județean Constanța prin realizarea proiectului, scopul final fiind o creștere economică inteligentă, sănătoasă și durabilă, cu impact  major în dezvoltarea la nivel de județ.
 
Toate aceste intenții de actualizare, modernizare și eficientizare au ca scop obținerea la finalul intervențiilor a unei certificări energetice cu calificativ A (eficiență energetică ridicată), iar la final, dar nu în ultimul rând, scopul este de a actualiza parametrii tehnici ai clădirii în cauză și de a o alinia la standardele operaționale ale altor clădiri cu caracteristici similare din domeniu la nivelul UE.
 
De realizarea proiectului depind și alte inițiative locale la nivel de regiune. Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța va putea să demareze și alte proiecte precum digitalizare, realizarea de evenimente culturale etc., inclusiv promovarea turistică prin materiale promo, filme documentare sau afaceri conexe care vor dori să se asocieze alături de activități în colavborare cu ONG-urile și alte entități de profil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
LIVE TextFostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța redeschide Filiala 3! Cât au costat lucrările de reabilitare (GALERIE FOTO)

04 Jun 2024 624

In memoriam Ștefan Cucu, scriitorul și profesorul al cărui apogeu a fost atins la Constanța

19 May 2024 716

Membrii de sindicat din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța se alătură manifestărilor de protest de la București

17 May 2024 421

Ziua Internațională a familiei. Eveniment la Biblioteca Județeană „Ioan. N. Roman" Constanța

14 May 2024 721

Expoziția „Constanța anilor '60, '70, '80 - Demolări, Realizări Arhitecturale și Urbanistice” a arhitectului Radu Cornescu poate fi vizitată la Biblioteca Județeană Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 644

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 712

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 536

Biblioteca Județeană Constanța Ziua Pământului, sărbătorită la Ludotecă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 460

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 548

Consilierii județeni din Constanța se întrunesc pentru a aproba actualizarea indicatorilor tehnico – economici pentru reabilitarea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” (DOCUMENT)

16 Apr 2024 471

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 808

Expoziție cu ocazia Zilei Internaționale a Rock and Roll-ului la Biblioteca Județeană Constanța (FOTO)

05 Apr 2024 525

LIVE Text Fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu vine la Biblioteca Județeană Constanța, în cadrul unei mese rotunde (Galerie FOTO+VIDEO)

04 Apr 2024 910

Expoziție dedicată „Zilei Cărții și Dreptului de autor” la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța. Care este tematica acesteia (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 548

Biblioteca Județeană Constanța Masă rotundă cu Angelo Mitchievici și Adrian Cioroianu, prilejuită de lansarea jurnalului fostului ministru de Externe

02 Apr 2024 721