După ce a renunţat la mandat Liberalul George Măndilă revine în CJ Constanţa

Consilierii judeţeni se reunesc marţi, 25 octombrie, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). Pe ordinea de zi a întrunirii au fost incluse 40 de proiecte de hotărâre ce vor fi supuse votului, majoritatea fiind iniţiate de preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu.
 
Primele două proiecte vizează încetarea şi, respectiv, validarea unui mandat de consilier judeţean. În fapt, este vorba despre încetarea mandatului de ales judeţean deţinut de liberalul Ovidiu Cupşa.
 
„Am fost numit preşedinte în Consiliul de Administraţie al Administraţiei Canalelor Navigabile, funcţie care, fiind în cadrul unei companii naţionale ce aparţine statului şi se află în jurisdicţia judeţului Constanţa, nu este compatibilă cu funcţia de consilier judeţean“, declara, pe 7 octombrie a.c., Ovidiu Cupşa, pentru ZIUA de Constanţa.
 
Conform legislaţiei în vigoare, în astfel de cazuri, persoana nominalizată poate alege între cele două funcţii publice - ales judeţean sau membru în Consiliul de Administraţie. „Am preferat, în condiţiile date, funcţia de la Administraţia Canalelor Navigabile, unde am fost şi director general şi cunosc bine problemele companiei“, a precizat Ovidiu Cupşa, cu menţiunea că nominalizarea sa a venit de la Ministerul Transporturilor.

Cine preia ştafeta 

În situaţia survenită, conducerea organizaţiei judeţene PNL Constanţa a făcut demersurile necesare pentru promovarea în cadrul CJC a altui liberal ce figura pe lista cu care partidul a participat în alegerile locale pentru Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Cel ce va prelua mandatul este Gheorghe Măndilă, George, cum îi spun colegii şi prietenii, fost consilier judeţean în legislatura anterioară şi membru în Biroul Politic Judeţean al PNL Constanţa. Interesant de menţionat este faptul că, pe 22 iunie, când a avut loc şedinţa de constituire a noului CJC, George Măndilă, alături de preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir, şi de Adrian Manole, a renunţat la mandatul de consilier judeţean care îi fusese încredinţat de electoratul constănţean.
 
De asemenea, George Măndilă s-a numărat printre cei care şi-au depus intenţia de a candida, din partea PNL Constanţa, pentru obţinerea unui mandat de senator, însă votul dat de colegii de partid în cadrul Comitetului Executiv Judeţean nu l-a clasat pe o poziţie eligibilă.

Cu ce avere intră Măndilă în CJC

Conform celei mai recente declaraţii de avere a liberalului George Măndilă, postată pe site-ul CJC, „lada de zestre” a alesului este goală. În schimb, acesta se poate „lăuda“ cu un credit bancar însumând 250.000 de lei, pe care va trebui să îl achite până în anul 2026. Potrivit documentului, veniturile familiei Măndilă în anul fiscal 2016 au fost de 50.674 de lei.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Compania Euromaster, deținută de Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al CERONAV, „reprofilată“

21 May 2021 475

Directorul CERONAV, dat în judecată alături de mai mulți vecini într-o speță de revendicare imobiliară

22 Mar 2021 1534

Un simulator complex, pentru instruirea profesională în condiții reale de lucru, a intrat în dotarea CERONAV (document)

24 Apr 2020 2762

În Constanța Licitație pentru un corp de învățământ, cu bazin de antrenament, pentru perfecționarea personalului din cadrul CERONAV (document)

24 Dec 2019 1656

ZIUA de Constanţa #sărbătoreşteDobrogea141, sub semnul lui Dionisie Exiguul Col. Daniel Popa, inspector-şef ISU „Dobrogea“, Toma Enache, regizor, şi Ovidiu Cupşa, directorul CERONAV, mesaje de Ziua Dobrogei (video)

20 Nov 2019 2787

CERONAV se extinde cu un corp de învăţământ şi bazin de înot. Ce spune directorul Ovidiu Cupşa despre noua investiţie (galerie foto)

08 Nov 2019 3527

O barcă cu motor şi vele va intra în dotarea CERONAV. Cât va costa (document)

07 Jan 2019 1528

Directorul general al CERONAV a participat la Întâlnirea Ambasadorilor Maritimi IMO desfășurată la Londra

28 Sep 2018 1752

Modificări în firma Euromaster SRL, controlată de directorul general al CERONAV

03 Sep 2018 2267

Licențe de software pentru Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (document)

29 Aug 2018 953

Constanţa. Consulul general al statului Panama, Andres Gregorio Nuñez, în vizită la Ceronav

27 Jul 2018 1932

A fost aprobată componenţa Consiliului de Administraţie al CN ACN Constanţa SA. Ce remuneraţie vor primi membrii

22 Feb 2018 1945

Ovidiu Sorin Cupşa, numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al CN ACN (galerie foto)

27 Nov 2017 3203

O societate din Cluj livrează licenţe către CERONAV (document)

20 Sep 2017 1902

Atacat din toate părţile, Dragomir cheamă liberalii la alegeri libere în organizaţie „Competiţia în PNL Constanţa este deschisă“

26 Jan 2017 2040