Administratie locala

După doi ani de la ultimul vot împotrivă Făgădău le cere consilierilor să aprobe transmiterea către Arhiepiscopie a terenului pentru Capela Tinerilor din Mamaia (document)

Situată la intrarea în staţiunea Mamaia, Capela Tinerilor, cu hramul „Buna Vestire şi Sf. Maria Egipteanca”, este locul în care Cezar Axinte îşi desfăşoară duminica slujbele. În 2016, Consiliul Local Municipal a respins transmiterea către Arhiepiscopia Tomisului a terenului pentru Capela Tinerilor de la intrarea în staţiunea Mamaia. Proiectul nu a primit decât 15 voturi pentru.
 
După trei ani, primarul Decebal Făgădău a iniţiat din nou proiectul privind transmiterea în folosinţa gratuită a Arhiepiscopiei, pe perioada existenţei construcţiei, a celor 300 de metri pătraţi. Proiectul, care poate fi consultat în secţiunea „Documente”, se află în dezbatere la comisiile de specialitate ale CLM şi urmează să intre la vot în şedinţa ordinară din luna aprilie.
 
„Art. 1 - Se aprobă transmiterea dreptului de folosinţă gratuită, pe perioada existenţei construcţiei, asupra terenului în suprafaţă de 300 mp situat în municipiul Constanta - bd. Mamaia intersecţie cu bd. Aurel Vlaicu, Arhiepiscopiei Tomisului, în vederea construirii Capelei „Buna Vestire” şi „Sfânta Cuvioasa Maria Egipteanca”.
 
Art. 2 - Arhiepiscopia Tomisului are obligaţia de obţinere a documentaţiei de urbanism în termen de 12 luni de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, de începere a lucrărilor în termen de o lună de la data obţinerii documentaţiei de urbanism şi a finalizării construcţiei în termen de 24 de luni de la data anunţului de începere a lucrărilor, inclusiv a obţinerii certificatului de atestare pentru construcţii. În cazul nerespectării termenelor, prezenta hotărâre îşi încetează aplicabilitatea.
 
Art. 3 - Imobilul Capela „Buna Vestire” şi „Sfânta Cuvioasă Maria Egipteancă” va fi construit din lemn stratificat, cu fundaţie şi demisol din beton, printr-un proiect integrat în arhitectura zonei unde este atribuit terenului”, se arată în proiectul de hotărâre.
 
În 2016, consilierii locali liberali au spus că Arhiepiscopia ar trebui să cumpere terenul dacă îl doreşte şi au propus ca teren, cu titlu gratuit, să primească cine se va gândi să construiască un dispensar, care ar fi extrem de necesar mai ales pe perioada sezonului estival la intrarea în staţiune.

Vă reamintim că, pe data de 18 aprilie 2016, Arhiepiscopia Tomisului a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa autorizaţia de construire nr. 742 pentru ridicarea unei noi capele în zona hotelului Ovidiu - Vila 14.
 
Citeşte şi:
 
Consilierii liberali - „Este nevoie de un dispensar în Mamaia” Capela Tinerilor nu primeşte terenul de la CLM!

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Arhiepiscopia Tomisului solicită certificat de urbanism pentru Capela tinerilor din Mamaia (document)

02 Dec 2019 1598

Capela Tinerilor, ridicată de Arhiepiscopia Tomisului, în atenția aleșilor locali (document)

27 Dec 2017 2384

Sunt nemulţumiţi de lipsa detaliilor legate de proiecte Liberalii vor vota împotriva atribuirii terenului pentru construirea Capelei Tinerilor din staţiunea Mamaia

29 Sep 2017 1926

În plin scandal, CLM vrea să transmită un teren către Arhiepiscopia condusă de ÎPS Teodosie (document)

28 Oct 2016 2089

Consilierii liberali - „Este nevoie de un dispensar în Mamaia” Capela Tinerilor nu primeşte terenul de la CLM!

01 Oct 2016 2314

Cu acordul Primăriei Constanţa Un nou lăcaş de cult în Mamaia, iar Capela Tinerilor ar putea deveni biserică!

20 Apr 2016 4906

Capela Tinerilor din Constanţa şi-a serbat hramul

03 Apr 2016 1809