Imobiliare

Cu acordul Primăriei Constanţa Un nou lăcaş de cult în Mamaia, iar Capela Tinerilor ar putea deveni biserică!După ce vor sta la plajă, vor degusta bere rece şi alte bunătăţi, turiştii care vor alege ca destinaţie de vacanţă staţiunea Mamaia au acces şi la cele sfinte.
 
Situată la intrarea în staţiunea Mamaia, Capela Tinerilor, cu hramul „Bunavestire şi Sf. Maria Egipteanca“, deja funcţionează. Chiar la începutul lunii aprilie, Capela Tinerilor şi-a cinstit ocrotitoarea. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a darurilor a fost oficiată de Înaltpreasfințitul (ÎPS) Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a povestit în faţa celor prezenţi viaţa Sfintei Maria Egipteanca, model demn de urmat pentru tineri.
 
Bisericuţa va fi, pe viitor, un loc de întâlnire pentru tineri şi studenţi. În prezent, se slujeşte într-un paraclis provizoriu, urmând să se ridice aici o construcţie permanentă. Tot aici se întâlnesc regulat şi membrii ASCOR (Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români), filiala Constanţa.
 
Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a precizat că „este propusă să fie un lăcaş mai măricel, dacă se va simţi nevoia“.
 

„Deocamdată, există acel lăcaş. Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe viitor. Deocamdată, părintele Cezar Axinte îşi desfăşoară slujbele în acea capelă care există. Dacă în timp numărul credincioşilor va creşte, atunci sigur că fie vom mări lăcaşul existent, fie se va face unul mai mare, aşa cum este obiceiul. Dar iniţial a fost gândită ca o capelă, nu neapărat ca o biserică“, a precizat Eugen Tănăsescu.

 
De altfel, pe data de 18 aprilie, Arhiepiscopia Tomisului a obţinut de la Primăria municipiului Constanţa Autorizaţia de Construire nr. 742 pentru ridicarea unei noi capele în zona hotelului Ovidiu - Vila 14.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Andrei

20 Apr, 2016 19:46

In sfarsit o biserica cu acte in regula conform autorizatiei de constructie. Felicitari celor care se acupa de acest proiect.

Articole asemanatoare

Cu acordul Primăriei Constanţa, continuă lucrările la Capela Tinerilor de la intrarea în staţiunea Mamaia

16 May 2020 1150

Arhiepiscopia Tomisului solicită certificat de urbanism pentru Capela tinerilor din Mamaia (document)

02 Dec 2019 1690

După doi ani de la ultimul vot împotrivă Făgădău le cere consilierilor să aprobe transmiterea către Arhiepiscopie a terenului pentru Capela Tinerilor din Mamaia (document)

17 Apr 2019 1651

Capela Tinerilor, ridicată de Arhiepiscopia Tomisului, în atenția aleșilor locali (document)

27 Dec 2017 2449

Sunt nemulţumiţi de lipsa detaliilor legate de proiecte Liberalii vor vota împotriva atribuirii terenului pentru construirea Capelei Tinerilor din staţiunea Mamaia

29 Sep 2017 1966

În plin scandal, CLM vrea să transmită un teren către Arhiepiscopia condusă de ÎPS Teodosie (document)

28 Oct 2016 2136

Consilierii liberali - „Este nevoie de un dispensar în Mamaia” Capela Tinerilor nu primeşte terenul de la CLM!

01 Oct 2016 2387

Capela Tinerilor din Constanţa şi-a serbat hramul

03 Apr 2016 1860