Elicopterul medical al CJC, cedat Inspectoratului General de Aviaţie al MAI (document)

În cadrul ultimei şedinţe ordinare din acest an a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), a fost supus votului un proiect de hotărâre ce vizează aprobarea contractului de comodat dintre CJC şi Inspectoratul General de Aviaţie al Ministerului Afacerilor Interne.
 
Contractul respectiv vizează cedarea cu titlu gratuit a dreptului de folosinţă a elicopterului medical Airbus Helicopters tip H135, SN 1112, nr. MAI 349, achiziţionat de CJC în cadrul derulării proiectului transfrontalier „Equipment to Save Our Lives“. Cel care a fost mandatat să semneze contractul respectiv este preşedintele CJC, Marius Horia Ţuţuianu, iar din partea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, inspectorul general - general de flotilă aeriană Cristinel Reliu Ion.

Reamintim că acest elicopter a înlocuit aeronava care a fost distrusă în urma catastrofei produse pe 15 decembrie 2014, când elicopterul medicalizat s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, iar toţi membrii echipajului aflat la bord, format din patru persoane, au decedat. Între timp, noua aeronavă a fost transmisă spre păstrare de către CJC, în baza contractului de depozitare nr. 13029/24.05.2016, Inspectoratului General de Aviaţie, până la încheierea contractului de comodat.
 
În consecinţă, parafarea contractului de comodat între cele două instituţii va permite folosirea, cu titlu gratuit, a elicopterului echipat medical de către Inspectoratul General de Aviaţie al MAI. Valoarea acestuia este de 23.086.216,11 lei cu TVA şi va fi predat în baza unui proces-verbal de predare-primire. Contractul este încheiat pentru o perioadă de cinci ani şi poate fi prelungit, fără alte formalităţi, cu aceeaşi perioadă, dacă niciuna dintre părţile semnatare nu notifică contrariul cu 30 de zile înainte de îndeplinirea termenului.
 
Astfel, de la data parafării contractului, comodatarul va folosi elicopterul şi va suporta, de la data preluării acestuia, cheltuielile necesare utilizării şi va realiza mentenanţa în vederea menţinerii stării de aeronavigabilitate. De asemenea, comodatarul, Inspectoratul General de Aviaţie al MAI, va transmite conducerii CJC informaţii referitoare la utilizarea aeronavei „în vederea îndeplinirii de către comodant a obligaţiilor ce decurg din prevederile/condiţiile generale aplicabile contractelor de grant finanţate de către Comunitatea Europeană, încheiate pentru proiecte externe“.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 450

Tulcea Sorin Grindeanu, în vizită la conferința de recepție a Aeroportului „Delta Dunării” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 481

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 551

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 690

Licitații publice CJC cumpără dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

24 Apr 2024 300

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 646

CJ Constanța achiziționează 25 de microbuze electrice pentru UAT-urile din județ (VIDEO)

24 Apr 2024 612

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 658

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 843

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 509

Cumpărări directe Tectonic Green Energy SRL face mentenanță preventivă la centralele termice ale Consiliului Județean Constanța (DOCUMENT)

23 Apr 2024 308

Consiliul Județean Constanța va semna contractul pentru dotarea cu microbuze electrice a școlilor din județ

22 Apr 2024 792

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1286

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2404

Achiziționarea serviciilor de consultanță juridică și reprezentare juridică în instanță pentru Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța, în atenția consilierilor județeni (DOCUMENT)

22 Apr 2024 322