Fapta va fi sesizată Poliţiei şi Arhiepiscopiei Tomisului Misterul camerei de filmat a preotului din şedinţa de Consiliu Local Pantelimon

Pantelimon_Vasile_Neicu_03.jpgÎn prima şedinţă de Consiliu Local din acest an de la Pantelimon, ce a avut loc luni, 14 ianuarie, şi-a făcut apariţia un element surpriză. O cameră de filmat a fost pitită în spatele unui consilier local, fără ştirea sa, susţine primarul Vasile Neicu.

Vigilenţei primarului, greu de înşelat, nu i-a scăpat acest aspect. Urmarea o putem intui cu toţii. Şeful autorităţii locale a oprit camera de filmat şi a cerut socoteală consilierilor locali pentru cele întâmplate. Potrivit primarului, niciunul dintre consilieri nu şi-a recunoscut fapta. „În timpul şedinţei, am observat că un consilier se mişca când stânga, când dreapta. Aceasta mi-a dat de bănuit. Uitându-mă cu atenţie la consilier, am observat că în spatele acestuia pe o masă, peste nişte broşuri, se afla o cameră de filmat care îmi înregistra fiecare gest", a povestit Vasile Neicu. Primarul a oprit camera video. Şeful autorităţii locale susţine că cel care a pus la cale acest episod este preotului satului, Robert Mănăilă, ales consilier local independent la Pantelimon în urma alegerilor din vară. De altfel, camera pitită în sala unde s-a ţinut şedinţa de Consiliu Local aparţine lui Robert Mănăilă. „Când i-am cerut socoteală cu privire la cele întâmplate, părintele s-a înroşit şi nimic... nu şi-a recunoscut fapta", susţine primarul Vasile Neicu. Şeful autorităţii locale este hotărât să-i facă lui Robert Mănăilă plângere la Poliţie, dar şi la Arhiepiscopia Tomisului. Întrucât nu avea nimic de ascuns şi pentru că şedinţa s-a desfăşurat în condiţii de normalitate, primarul l-a lăsat pe posesorul camerei, în speţă pe părintele şi alesul local Robert Mănăilă, să plece nestingherit cu filmarea şi implicit să-şi recupereze aparatul de filmat.

Ce explicaţii dă părintele

Pantelimon_primaria_02.jpgContactat telefonic, Robert Mănăilă a recunoscut că lui îi aparţine camera de filmat. De asemenea, a admis şi că, „dintr-o eroare de comunicare", primarul nu a fost anunţat cu privire la prezenţa camerei de filmat în timpul şedinţei de Consiliu Local. „Într-adevăr, a fost o eroare de comunicare, dar majoritatea consilierilor ştiau de prezenţa camerei, numai dânsul nu ştia", a precizat, în primă fază, consilierul local. Aducându-i-se la cunoştinţă că, potrivit celor susţinute de primar, nici secretarul primăriei nu ştia despre prezenţa camerei, Robert Mănăilă a admis şi acest fapt, recunoscând că s-a greşit atunci când s-a luat decizia filmării şedinţei fără a i se comunica aceasta primarului şi secretarului Primăriei.

Robert Mănăilă a mai susţinut în apărarea sa că un alt consilier a montat camera de filmat, explicând că el a ajuns în şedinţă după ce primarul a luat decizia să oprească filmarea şi că abia atunci a aflat cu amănunte de cele întâmplate.

Părintele a precizat că, din punctul său de vedere, toate şedinţele de Consiliu Local ar trebui să fie filmate pentru o cât mai bună transparenţă instituţională, însă nu aşa cum s-a întâmplat în prima şedinţă din acest an, ci cu înştiinţarea primarului, secretarului Primăriei şi a tuturor consilierilor. De altfel, părintele a mărturisit că în luna octombrie a anului trecut a iniţiat o hotărâre de Consiliu Local, care a fost şi aprobată, privind înregistrarea şedinţelor locale. Tot părintele ne-a precizat că de atunci nu a fost însă filmată nicio şedinţa. Iar, din păcate, prima încercare de acest gen s-a dovedit a fi mai degrabă o glumă proastă. Părintele Robert Mănăilă a conchis afirmând că se gândeşte să se retragă din Consiliul Local din cauza neînţelegerilor existente între el şi primar.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fara nume

10 Dec, 2014 23:22

Primarul nu are drept de decizie asupra inregistrarii sedintelor de Consiliu Local. Drept urmare, nici plingere nu poate depune si nici sa opreasca acea camera de luat vederi nu avea dreptul. Dimpotriva, domnul consilier era cel care avea temeiul legal sa se "supere" pe primar. Ar fi pacat ca un consilier care isi da osteneala sa fie pierdut datorita unei ilegalitati comise de primar.

Articole asemanatoare

Tulcea Spectaculoasa fântână arteziană de pe Faleza Ivan Patzaichin va fi redeschisă!

25 Apr 2024 398

Consiliul Local Municipal Medgidia, în ședință ordinară. Iată ce se va discuta

25 Apr 2024 288

PUD-ul inițiat de loan Obreja pentru un imobil edificat în staţiunea Mamaia, zona Cazino, în atenția consilierilor locali din Constanța (DOCUMENT)

25 Apr 2024 248

Consiliul Local Constanța obligă Uniunea Pensionarilor să îi achite serviciile juridice dintr-un proces anterior (MINUTA)

25 Apr 2024 329

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 576

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 433

Primăria Cumpăna Finala celei de a IV-a ediții a competiției între mai multe județe - „Cupa Satelor”

25 Apr 2024 282

Știri justiție Constanța Neptun Olimp SA cere în instanță anularea unui act emis de Primarul Municipiului Mangalia. CL Mangalia devine pârât în cauză!

25 Apr 2024 276

Avocatul Cuculis – „Ar mai exista o singură variantă prin care judecătoarea să nu participe în cazul în 2 Mai“ (VIDEO)

25 Apr 2024 485

Firme Constanța Modificări importante în Vega Turism SA, controlată de Gabriel Comănescu

25 Apr 2024 409

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 471

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 414

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 803

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 441

Hotel de două etaje, pe amplasamentul unui spațiu comercial Investiția imobiliară a societății Magic Stil SRL în zona Cazino Mamaia, la mâna consilierilor locali din Constanța(DOCUMENT)

24 Apr 2024 567