Foşti primari consolaţi cu postul de consilier local

05-fosti-primari.jpgCu toate că din poziţia dobândită aveau prima şansă în câştigarea fotoliilor de primar, 14 foşti şefi de autoritatea locală din judeţ au pierdut alegerile locale din data de 10 iunie. Majoritatea dintre ei s-au reorientat momentan şi au ales să deţină calitatea de... consilieri locali.

Electoratul nu i-a mai învestit cu aceeaşi încredere ca în urmă cu patru ani pe 14 foşti primari din judeţ, pe care a hotărât să-i sancţioneze, dovada fiind pierderea de către aceştia a alegerilor locale din data de 10 iunie. O scrutare a situaţiei din judeţ arată că opt dintre foştii primari nu s-au putut despărţi de primăriile pe care le-au păstorit.

fosti_primari_Visel_Iusein_01.jpgPrin urmare, ei au acceptat să rămână în calitate de consilieri locali în cadrul administraţiilor locale pe care le-au condus un mandat sau mai multe legislaturi. Astfel spus, cei opt foşti şefi de autoritate locală au dat funcţia executivă pe cea deliberativă, spunând momentan adio scaunului de primar şi bun venit Consiliului Local, alături de alţi colegi cu aceleaşi atribuţii. Nu au vrut să părăsească primăriile şi au acceptat funcţia de consilieri locali Marina Mircea, fost primar al oraşului Cernavodă, Cati Hristu, fost primar al comunei Cogealac, Eugen Dumitru, fost gospodar-şef la Cuza Vodă, Iusein Visel, fost primar al comunei Dobromir, Gheorghe Popescu, fostul primar de la Fântânele, Vasilica Matei, fost primar la Horia, Valer Iosif Mureşan, fost primar la Mihail Kogălniceanu, şi Iulian Bârsan, fost primar la Târguşor.

Niculae Stan aşteaptă verdictul Consiliului Local

fosti_primari_Niculae_Stan.jpgNiculae Stan, fostul primar de la Pecineaga, îşi doreşte şi el intrarea în Consiliul Local al comunei. Noul primar al comunei Pecineaga, Lili Pîslaru, a anunţat că pe 26 iulie va avea loc o şedinţă de Consiliu Local, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a întrunirii vizând şi validarea în funcţia de consilier local a fostului primar Niculae Stan. Rămâne de văzut dacă noul Consiliu Local va agrea sau nu candidatura acestuia.

Totul sau nimic...

Sunt şi foşti şefi de autoritate locală care nu au dorit să fie consilieri locali în urma pierderii alegerilor. Fostul primar de la Ovidiu, Dumitru Bocai, a renunţat la această funcţie. Nu deţin calitatea de consilieri locali nici foştii primari de la Băneasa (Gelu Iordache), Ciobanu (Ioan Suciu), Saraiu (Vasile Băjan) şi Saligny (Gabriel Tătulescu).


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

iulian leonte

28 Feb, 2024 15:55

urmeaza pinocchio,,,,,

Articole asemanatoare

Candidaturi pentru funcția de primar și pentru Consiliul Local Constanța, respinse la Biroul Electoral de Circumscripție Constanța

01 May 2024 909

Astăzi este ultima zi pentru a depune candidaturile la birourile electorale pentru alegerile locale din 9 iunie

30 Apr 2024 425

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 547

Primarul comunei Peștera, județul Constanța, Nicoleta Vrabie, a intrat în PNL. Candidează pentru un nou mandat (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 735

LIVE VIDEO+TEXT Liderii PNL sunt prezenți la Constanța la lansarea candidaților partidului! (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Apr 2024 1348

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 713

Directorul Neptun Olimp SA este candidatul PSD la primăria Eforie

06 Apr 2024 1227

Primarii și secretarii UAT-urilor din județul Constanța, instruiți pentru organizarea alegerilor din 9 iunie (FOTO)

03 Apr 2024 680

Știri Constanța Iată unde pot depune constănțenii deșeurile voluminoase, săptămâna aceasta

27 Mar 2024 596

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 1077

PUSL și-a desemnat candidații pentru primăriile Capitalei

17 Mar 2024 634

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6949

Istoria Dobrogei Un primar rămas în patrimoniul spiritual al orașului Constanța - Mihail Coiciu (Koiciu)

15 Mar 2024 5478

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 546

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1426