Administratie locala

Județul Constanța, sub efectele epidemiei Covid-19. Prefectura se implică în sprijinirea mediului economic și dă asigurări că există stocuri de medicamente și materiale sanitare și de protecție


De pe o zi pe alta și la Constanța crește numărul persoanelor aflate în carantină și în izolare la domiciliu. Ieri, Constanța se apropia de 1400 de locuitori aflați în izolare, 100 de carantinați și 15 cazuri confirmate pozitiv cu Covid 19.
 
Prefectul județului Constanța, George Niculescu spune că această creștere se datorează faptului că oamenii au început să vină acasă din Europa și în aceste condiții, se aplică măsurile specific. “Persoanele care vin atât din zonele roșii cât și din cele galbene trebuie să rămână în izolare sau carantină pentru 14 zile, perioadă în care sunt monitorizate. Nu este firesc să împiedicăm întoarcerea acasă a celor care vin din alte țări dar sunt obligați să luăm aceste măsuri”, afirmă reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Deoarece zilele trecute, cadrele medicale au reclamat un deficit materiale de protecție, l-am întrebat pe prefectul Niculescu, care este în acest moment situația stocurilor.  “Am avut o întâlnire cu toți reprezentanții spitalelor din județ și am făcut un recensământ al stocurilor de materiale sanitare, al medicamentelor și echipamentelor de protecție. Stocurile sunt în dinamică, ne asigurăm că acestea sunt în permanență refăcute și că personalul medical nu va suferi din lipsa acestor echipamente. Încercăm să anticipăm situații, să fim cu un pas înainte, s-a constituit un comitet de lucru format din personal medical, cu care discut zilnic sau de câte ori este nevoie pe acest subiect”, a precizat reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Mediul de afaceri din Constanța, greu încercat în această perioadă așteaptă din partea autorităților o gură de oxigen la nivel fiscal.
 
George Niculescu a vorbit și despre constituirea unui grup de lucru pentru sprijinirea mediului economic din județul nostru. “Voi invita la discuții reprezentanții tuturor domeniilor de activitate afectate de această criză, în vin în minte câteva domenii extrem de importante în județul Constanța – turism, Horeca, transporturi. Țin legătura permanent și cu directorul Portului Constanța. Mă bucur să observ că, în domeniul naval, se fac eforturi în lupta împotriva coronavirusului. Cei de la CN APMC au conceput un plan de continuitate, având în vedere importanța strategică a porturilor maritime românești. M-am întâlnit cu Costel Stanca, directorul APMC, care m-a asigurat că activitatea portuară nu va fi perturbată. De asemenea, instituțiile importante din județul Constanța iau măsuri concrete împotriva răspândirii virusului COVID-19. Voi comunica deschis și transparent pe acest subiect. Am în vedere și aspectul economic, nu doar cel care ține de sănătatea publică”, mai spune George Niculescu.
 
Marți seară, ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat că se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice organizată de restaurante, hoteluri, cafenele. Conformarea la măsurile anunțate de ministrul MAI, vor fi urmărite de Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, dar pentru început va avea un caracter de prevenție, încercăm să nu intrăm în forță, a explicat prefectul.
 
“Dacă agenții economici nu vor respecta aceste recomandări vom trece și la măsuri coercitive. Știm foarte bine că în acest moment nu este o situație plăcută pentru dânșii, cheltuielile vor fi aceleași iar veniturile vor scădea, dar trebuie să înțeleagă toată lumea că aceste măsuri sunt luate pentru a împiedica răspândirea acestui virus”, a conchis Niculescu.
 
Reprezentantul Guvernului le-a transmis constănțenilor să aibă grijă de sănătatea lor, să călătorească cât mai puțin și să iasă din casă numai dacă au nevoie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expiră perioada de carantină pentru primii români sosiți din Italia și găzduiți în centrul de la hotel Flora din stațiunea Mamaia

31 Mar 2020 2803

Stadiul lucrărilor la secția modulară medicală COVID-19 de la Constanța. Prefectul, prezent la fața locului (galerie foto+video)

30 Mar 2020 1101

Criza coronavirusului. Se ia în calcul conversia temporară a Spitalului de Pneumoftiziologie Palazu Mare în spital auxiliar de infecțioase

25 Mar 2020 3703

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, declarații în contextul epidemiei de coronavirus (video)

23 Mar 2020 1629

Un al treilea avion cu români repatriați din Italia va ateriza pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu”. Vor fi carantinați la Sanatoriul de la Techirghiol

23 Mar 2020 5117

Măsuri luate de autoritățile județene constănțene, în contextul noului coronavirus În ultimele 24 de ore, 869 de persoane aflate în izolare la domiciliu, verificate de oamenii legii

22 Mar 2020 2831

Cum s-a desfășurat CJSU. Nota de raport a ministrului MAI, Marcel Vela prin care 1500 de cetățeni români sunt repatriați și carantinați în județul Constanța, nu a fost supusă la vot! (document)

21 Mar 2020 2799

Constanța Situația actualizată. 78 de persoane, în carantină. 15 cazuri, confirmate cu coronavirus

18 Mar 2020 1049

Bilanțul îmbolnăvirilor a ajuns la 260. Două noi cazuri și la Constanța

18 Mar 2020 14403

Situația actualizată în Constanța A crescut numărul persoanelor în carantină. 15 cazuri, confirmate cu coronavirus

18 Mar 2020 5202

Constanța Situația actualizată. 49 de persoane, în carantină. 11 cazuri, confirmate cu coronavirus

17 Mar 2020 6572

Un nou caz de COVID-19 confirmat în Constanța. Bilanțul ajunge la 11 persoane infectate

16 Mar 2020 7099

Situația actualizată în Constanța Încă 101 persoane în autoizolare. 10 cazuri, confirmate cu coronavirus

16 Mar 2020 847

Constanța Situația actualizată. 43 de persoane, în carantină. 10 cazuri, confirmate cu coronavirus

16 Mar 2020 8754

Coronavirus Situația în județul Constanța. Nouă cazuri confirmate

15 Mar 2020 8725