Administratie locala

Liberalii, avertisment pentru conducerea CJC - „Tarifele Direcţiei de Pază sunt mai mari decât pe piaţa liberă. Nu le vom vota” (document)


Consiliul Judeţean Constanţa se întruneşte pe 15 ianuarie în prima şedinţă din acest an. Pe ordinea de zi a şedinţei se regăseşte şi un proiect care nu a reuşit să treacă de votul aleşilor judeţeni la finalul anului trecut. Este vorba despre cel privind aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pe anul 2020 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa cu Direcţia de Pază a judeţului Constanţa (vezi secţiunea Documente).
 
Vă reamintim că, în şedinţa din luna decembrie, consilierii judeţeni PNL şi Florin Goidea de la PMP s-au abţinut să voteze aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pe anul 2020 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa. 

Liberalii au explicat atunci şi motivele pentru care grupul de aleşi ai PNL a decis să se abţină de la vot. Liberalii au ridicat problema preţurilor mult prea mari practicate de Direcţia Judeţeană de Pază faţă de celelalte firme private de pază şi tocmai aceste tarife îi fac necompetitivi pe piaţa achiziţiilor publice. 
Proiectul prevedea, de exemplu, ca printre obiectivele monitorizate să fie incluse şi cabinetele preşedintelui şi vicepreşedinţilor CJ. Legat de acest aspect, preşedintele Horia Marius Ţuţuianu a anunţat în decembrie că va renunţa la acest serviciu, deoarece nu are nevoie de pază. Ulterior, a precizat că monitorizarea cabinetelor se realizează prin sistemul amplasat la parterul instituţiei şi nu presupune paza efectivă a birourilor conducerii instituţiei.
 
 La şedinţa de miercuri, liberalii susţin că vor vota împotriva acestui proiect, dacă acesta nu a fost modificat faţă de varianta din luna decembrie.
 
„Ne-am săturat să ni se bage sula-n coaste. Dacă proiectul nu a fost modificat în sensul pe care noi l-am semnalat, nu îl vom vota. Preţurile practicate de Direcţia de Pază sunt prea mari, mai mari decât cele ale privaţilor. Să se organizeze licitaţie şi să nu se mai pună presiune. Țuţuianu lasă instituţiile fără pază, nu consilierii PNL”, a precizat consilierul judeţean Marian Cruşoveanu.
 
Citeşte şi:
 
Obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa rămân fără pază, de anul viitor

LIVE TEXT Tarifele Direcţiei de Pază ale CJC nu au fost aprobate de consilierii judeţeni (galerie foto)

Direcţia de Pază a judeţului Constanţa va monitoriza permanent cabinetele preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Constanţa
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL şi USR se „caţără” pe catargul lui Palaz! În joc sunt 80.000 de euro, dar şi o construcţie ilegală!

17 Jan 2020 1636

Cine face parte din comisia de evaluare a activităţii managerului Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Doina Voivozeanu (document)

11 Jan 2020 684

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Douăsprezece proiecte pe ordinea de zi

08 Jan 2020 616

Obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa rămân fără pază, de anul viitor

14 Dec 2019 2404

LIVE TEXT Tarifele Direcției de Pază ale CJC nu au fost aprobate de consilierii județeni (galerie foto)

13 Dec 2019 1553

Consilierii judeţeni îşi vor da acordul pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia DN 22 (E87) cu DJ 226, între Ovidiu şi Lumina

13 Dec 2019 2064

Direcţia de Pază a judeţului Constanţa va monitoriza permanent cabinetele preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Constanţa

12 Dec 2019 1113

Urmează licitaţiile pentru dotare. Centrul medical din Năvodari va fi inaugurat în primăvara anului viitor

30 Nov 2019 1453

Mandatul, validat săptămâna viitoare. Nicolae Ciucă intră în Consiliul Judeţean Constanţa

23 Nov 2019 1120

Consiliul Judeţean Constanţa încearcă fără succes să recupereze bani de la Asociaţia Crescătorilor de Cai „Hippontica“

08 Nov 2019 642

Ședință extraordinară la Consiliul Județean Constanța (galerie foto)

05 Nov 2019 1419

LIVETEXT Ședință ordinară a Consiliului Județean Constanța. Locurile de parcare ale CJ, folosite gratuit de constănțeni după ora 18.00 (galerie foto)

31 Oct 2019 2119

Fosta Școală 19 din cartierul Medeea devine casă pentru Centrul Județean de Resurse Educaționale

28 Aug 2019 727

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

31 Jul 2019 984

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 1317