Palaz - Am aprobat despăgubiri fără să ţinem cont de culoarea politică a şefilor autorităţilor locale

fondfunciar-claudiupalaz.jpgComisia Judeţeană de Fond Funciar a aprobat ieri noi despăgubiri proprietarilor de terenuri din 28 de localităţi

O nouă şedinţă de fond funciar a fost organizată ieri la Prefectura Constanţa. Au fost aprobate despăgubiri pentru proprietarii de terenuri din următoarele 28 de localităţi: Adamclisi, 23 August, Băneasa, Cerchezu, Chirnogeni, Cobadin, Cogealac, Comana, Constanţa, Corbu, Dobromir, Dumbrăveni, Fântânele, Grădina, Independenţa, Ion Corvin, Lipniţa, Mereni, Năvodari, Negru Vodă, Ostrov, Peştera, Poarta Albă, Siliştea, Techirghiol, Topraisar, Tortoman şi Valu lui Traian. De la şedinţă a lipsit reprezentantul Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir.

fondfunciar-sedintadefondfunciar.jpg„Pe cei de la CJC nu-i interesează de cetăţeni. După cum vedeţi, ei nu au trimis reprezentant în comisia judeţeană de fond funciar. În rest, aşa cum v-am promis, organizăm săptămânal şedinţele de fond funciar. Am reuşit într-un timp foarte scurt să rezolvăm foarte multe dosare. Şi cel mai important, am aprobat despăgubiri fără să ţinem cont de culoarea politică a şefilor autorităţilor locale", a declarat prefectul Constanţei, Claudiu Palaz. Următoarea şedinţă de fond funciar este programată să se desfăşoare luni, 5 martie. Cazul de la Lipniţa, care durează de câţiva ani de zile, privind despăgubirea lui Gheorghe Tiţa, a fost şi el rezolvat în şedinţa de ieri. În urma admiterii dosarului, Tiţa a intrat în posesia a 7.200 de metri pătraţi de teren. De asemenea, primăriile Hârşova, Gârliciu şi Ciobanu urmează să primească terenuri pentru despăgubirea în natură a altor proprietari. Este vorba de o suprafaţă de aproximativ 5.000 de hectare care trebuie să intre în posesia autorităţilor locale şi de aici să ajungă la cetăţeni. „Am făcut memoriu către ADS pentru a justifica faptul că poate fi exceptată această retrocedare de la organizare de amenajări hidrologice", a precizat prefectul Constanţei, Claudiu Palaz. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat că respectivele terenuri au fost blocate în urmă cu 4-5 ani. „Să nu uităm că în urmă cu patru-cinci ani au fost blocate aceste orezării, când erau alţii pe aici, şi tot pentru nişte şmecheri au fost blocate suprafeţele acelea. Eu am fost cel care a ţipat că şmecherii aceştia nu mai trebuie să le ţină în proprietate", a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință interinstituțională pentru siguranța școlară în județul Constanța

25 Apr 2024 478

La nivelul județului Constanța Măsurile dispuse de autorități în vederea Sărbătorilor Pascale şi a minivacanţei de 1 mai

23 Apr 2024 548

Proiectul de HCL a fost inițiat de grupul consilierilor locali PSD Prefectul județului Constanța a declarat recurs în dosarul denumit generic „Stop depresia"!

19 Apr 2024 470

Prefectul din Tulcea, demers la Curtea de Apel Constanța pentru anularea unei hotărâri a Consiliului Local Măcin

18 Apr 2024 362

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 897

Servicii de consultanţă în domeniul digitalizării S-a semnat protocolul încheiat între Consorțiul CiTyInnoHub și Instituția Prefectului - Județul Constanța (FOTO)

12 Apr 2024 454

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 517

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 404

Prefectura Constanța cere anularea autorizației emise pentru MCG Private Residence SRL, care construiește la Năvodari

06 Apr 2024 3530

Căminul „Sf. Cuvios Ioan’’ din Constanța, în atenția autorităților. Ce nereguli au fost constatate

04 Apr 2024 719

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 479

LIVE TEXT Ce măsuri pentru siguranță școlară au fost luate la nivelul județului Constanța, în luna februarie 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 549

LIVE TEXT Colegiul Prefectural. Stadiul pregătirii plajelor pentru sezonul estival 2024 și aplicarea dispoziții Schengen în România, pe ordinea de zi (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 701

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3230

Justiție Constanța Se cere anularea autorizațiilor de construire pentru firma Aprilia Residence SRL

21 Mar 2024 683