Ședință CJ Constanța Ce sume vor primi primăriile din județ, pentru susținerea proiectelor locale?

  • Aprobarea proiectului s-a făcut după dezbaterea și votarea a două amendamente propuse de consilierii județeni liberali și social-democrați.
 
 
În ultima ședință de Consiliu Județean Constanța, din 15 decembrie 2023, a fost adoptată Hotărârea Nr.294 privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit, încasat suplimentar în anul 2023, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.
 
Aprobarea proiectului s-a făcut după dezbaterea și votarea a două amendamente propuse de consilierii județeni liberali și social-democrați.
 
Conform amendamentului propus de grupul consilierilor județeni PSD, susținut în ședință de Nicoleta Bercaru, s-a împărțit egal suma de 1.032.970 lei către cele 34 de primării PSD din județul Constanța. „Această alocare are ca scop susținerea proiectelor și inițiativelor locale în fiecare dintre aceste comunități, asigurând o distribuire echitabilă și eficientă a resurselor financiare la nivel județean”, a spus Bercaru.
 
Cele 34 de primării PSD sunt: Agigea, Amzacea, Băneasa, Bărăganu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Cobadin, Cogealac, Cumpăna, Deleni, Dobromir, Dumbrăveni, Gârliciu, Grădina, Independența, Istria, Limanu, Lumina, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Pecineaga, Saligny, Saraiu, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Tortoman, Tuzla și Vulturu. Acestea vor primi, fiecare, suma de 30.381 lei.
 
De altfel, conform amendamentului PNL, se împarte, în mod echitabil sumele către cele 18 primării PNL, astfel: Adamclisi și Albești primesc 55.555,60 lei, iar Aliman, Ciocârlia, Comana, Crucea, Cuza Vodă, Fântânele, Ghindărești, Horia, Ion Corvin, Lipnița, Mereni, Mihai Viteazu, Pantelimon, Rasova, Săcele și Gârliciu primesc câte 55.555,55 lei, în total fiind vorba de 1.000.000 lei.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


 
Citește și:
 
LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, în ședință pentru dezbaterea unui amplu set de proiecte (FOTO +VIDEO)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CJ Constanța, chemat în judecată de firma care administrează Autogara Sud! Ce au decis magistrații?

19 Sep 2023 1252

Președintele CJC, Mihai Lupu despre sesizarea ce-l vizează pe Iulian Călin „Corpul de Control va merge la Delfinariu să vadă despre ce este vorba“

13 Oct 2022 1785