CJ Constanța, chemat în judecată de firma care administrează Autogara Sud! Ce au decis magistrații?

  • Pe 18 septembrie, magistrații au decis să amâne pronunțarea în speță pentru data de 2 octombrie 2023.
 
 
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au amânat pronunțarea în dosarul unde Herli Sof SRL a făcut recurs, process prin care cere suspendarea executării unui act administrativ, pârât fiind Consiliul Județean Constanța.
 
Pe 18 septembrie, magistrații au decis să amâne pronunțarea în speță pentru data de 2 octombrie 2023.

 
Amintim că pe 24 iulie 2023, pe rolul Curții de Apel Constanța a fost înregistrat dosarul 4406/118/2023 în stadiul de apel.

 
La începutul lunii, mai precis pe 7 iulie, Tribunalul Constanța dădea următoarea soluție pe scurt „Respinge cererea, ca neîntemeiată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 07.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.
 

Reamintim că ședința de Consiliu Județean Constanța din data de 31 martie 2023 a fost una încărcată de tensiune, în ceea ce privește transportul public județean. Unul dintre proiecte a fost retras de către Mihai Lupu, iar la celălalt a luat cuvântul, în sală, Cosmin Motoc, acționar în cadrul firmei Herli Sof SRL, cea pe care funcționează Autogara Sud Constanța, cea din vecinătatea Gării CFR Constanța.

 

„Începând cu 1 ianuarie 2023, au intrat în vigoare noile licențe și tarife aprobate de Consiliul Județean Constanța, unde sunt câteva trasee care au cap de linie în Autogara Sud Constanța. În momentul de față, prin proiectul 78 au fost făcute niște solicitări către primării, care s-au introdus în acest proiect. Una din ele a fost prin care s-a scos Autogara Sud, Autogara Nord a apărut acolo în continuare cu vreo cinci trasee. După discuțiile de zilele acestea, CJ a spus că a fost o greșeală, și că o să scoată și autogara Nord din acest program. Vor fi scoase capetele de linii. Preluarea se va face în zona Tomis III și zona Gară CFR. Autogara noastră are 6.400 mp, niște oameni deștepți au făcut autogara”, a spus Cosmin Motoc, asociat în firma care operează Autogara Sud Constanța.

 

Președintele Mihai Lupu a precizat că nu dorește să intervină în problemele juridice ale autogării, iar pe viitor, autocarele vor gara în viitoarea autogară pe care o va construi CJ Constanța. „Sigur că eu, ținând cont de toate părerile, am fost și ieri la comisiile de specialitate, iar dacă comisiile și-ar fi însușit amendamentul (n.r. este vorba de un amendament cerut de Cosmin Motoc pentru a menține autogara pe listă), dar fiind că între firmele de transport și autogară, unde sunt acționari persoanele care au invocat introducerea acestui aspect, sunt conflicte de natură juridică. Nu putem să devenim arbitrii în acest subiect. Invocarea triplării prețului, i-a făcut pe agenții economici să invoce că ei nu pot să plătească. Le oferim, astfel, și alte variante. Nimeni nu împiedică pe nimeni să meargă în autogara sud. Eu nu am exclus autogara sud de acolo. Acolo sunt niște relații contractuale între ei”, a spus Mihai Lupu, președintele CJ Constanța. Declarațiile celor două părți le puteți vedea, în integralitate în video de mai jos.
 

 
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
 
Consiliul Județean Constanța, chemat în judecată de firma care administrează Autogara Sud! S-a ajuns la Curtea de Apel

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele CJC, Mihai Lupu despre sesizarea ce-l vizează pe Iulian Călin „Corpul de Control va merge la Delfinariu să vadă despre ce este vorba“

13 Oct 2022 1615