Sistem video de supraveghere a Primăriei Constanţa

Primăria municipiului Constanţa intenţionează să achiziţioneze un sistem video de supraveghere. Conform anunţului postat pe site-ul instituţiei, sistemul respectiv va trebui să „fie cu ochii“ îndreptaţi spre parcarea din faţa Primăriei Constanţa, cea anexă de lângă restaurantul Bueno, precum şi pe intrarea în sediul unităţii. 

„Separat, se va prezenta şi o ofertă auxiliară pentru montarea unor camere pe holurile instituţiei de la parter, etajele 1, 2 şi 3“, se precizează în anunţ.
 
Inevitabil, cei ce vor să obţină contractul vor trebui să furnizeze un sistem care să îndeplinească anumite cerinţe. Astfel, beneficiarul - Primăria Constanţa - vrea ca sistemul de monitorizare să permită, la verificarea înregistrărilor, identificarea numerelor de înmatriculare ale autovehiculelor şi recunoaşterea persoanelor, iar în acest sens acesta va asigura înregistrarea unor imagini de calitate foarte bună chiar şi în condiţii de iluminare redusă, iar înregistrarea imaginilor se va face pe un dispozitiv capabil să stocheze imaginile de la camerele video la o calitate cel puţin egală cu cea de care dispun acestea, respectiv minimum 5 Mpx.
 
De asemenea, municipalitatea vrea ca, la nevoie, sistemul realizat să permită extinderea prin adăugarea altor camere video, iar capacitatea de stocare să asigure păstrarea înregistrărilor pentru o perioadă de cel puţin 20 de zile. Firma care va câştiga contractul şi va furniza sistemul de supraveghere a Primăriei Constanţa va realiza instruirea personalului - „operaţiune ce se va executa ori de câte ori solicită beneficiarul“.
 
Prevăzător, beneficiarul a inclus printre „pretenţii“ ca „sistemul de alimentare cu energie electrică a sistemului să permită cuplarea automată la sursa de rezervă a parcării (generatorul din dotarea acesteia), în cazul unor defecţiuni la reţeaua principală de alimentare“.

„Lucrările de proiectare şi de execuţie a sistemului se vor executa numai cu personal autorizat pentru sisteme de securitate, iar proiectul tehnic va fi înaintat beneficiarului. Sistemul de supraveghere video nu va fi realizat decât în baza proiectului tehnic de securitate întocmit de către executant şi avizat de către organele competente. Furnizorul va pune la dispoziţie beneficiarului întreg sistemul, însoţit de certificat de garanţie eliberat de producător“, sunt ultimele cerinţe ale Primăriei Constanţa de la potenţialii agenţi economici interesaţi de acest contract.
 
Ofertele pot fi trimise până pe 1 noiembrie, iar o săptămână mai târziu este data-limită pentru consultare. Deşi nu se ştie cât ar fi dispusă municipalitatea să plătească din bugetul local pentru achiziţionarea sistemului, deocamdată se face o prospectare a pieţei.  

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 329

Afaceri Constanța O firmă înființată anul trecut a bifat un contract de 50.000 de lei cu Primăria Băneasa. Despre ce este vorba (DOUCMENTE)

26 Apr 2024 327

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 400

Primăria Constanța Șase clădiri emblematice din municipiu vor fi iluminate arhitectural timp de o lună (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 383

Primăria Constanța Sâmbătă se restricționează traficul pe bulevardul Mamaia! Lucrări de asfaltare!

26 Apr 2024 410

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 267

CNAIR SA prin Direcția de Drumuri și Poduri cheamă în judecată UAT municipiul Constanța

26 Apr 2024 306

LIVE VIDEO+TEXT Felicia Ovanesian, candidat independent, își depune candidatura pentru Primăria Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 570

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 429

Primăria Cumpăna, județul Constanța „Plantează în România, plantează în comuna Cumpăna!” (FOTO)

26 Apr 2024 276

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 691

Primăria Constanța Linia 100M își reia activitatea

26 Apr 2024 355

Undă verde de la Municipalitate Imobilul ridicat de Primavera Campus SRL în municipiul Constanța, în zona Campusul Universitar, va fi modificat

25 Apr 2024 429

Ședința CLM Negocierile s-au încheiat. Cât va plăti în următorii trei ani Primăria Constanța pentru spațiile utilizate în City Park Mall? (DOCUMENT)

25 Apr 2024 430

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 369