Administratie locala

Trei proiecte pe ordinea de zi a CLM Constanţa. Cum stimulează aleşii locali sportul constănţean


 
În şedinţa ordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) Constanţa, programată vineri, aleşii vor supune la vot trei proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume de bani către asociaţiile care încearcă să susţină sportul pe plan local, dar şi pentru sportivii performanţi.
 
În sezonul competiţional 2015-2016, municipalitatea a alocat Asociaţiei Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa suma de 3.200.000 de lei, iar eforturile handbaliştilor au condus la clasarea echipei pe primul loc în Campionatul naţional de handbal masculin - Divizia A şi la promovarea acesteia în Liga Naţională de Handbal. Pentru sezonul competiţional ce va începe în curând, HC Dobrogea Sud şi-a stabilit ca obiective clasarea pe locurile I-IV în Liga Naţională de Handbal, calificarea în Final Four-ul Cupei României şi în Cupele Europene, toate presupunând cheltuieli mai mari.
 
Astfel, primul proiect de hotărâre ce vizează alocarea unor fonduri din bugetul local al municipiului Constanţa pentru sportul constănţean prevede susţinerea Asociaţiei Handbal Club Dobrogea Sud cu suma de 6.000.000 de lei, cu TVA inclus. Aceasta ar trebui să le ajungă handbaliştilor de la HC Dobrogea Sud pentru acoperirea cheltuielilor în perioada 1 iulie 2016 - 30 iunie 2017. Pentru perioada aferentă anului în curs, HC Dobrogea Sud va primi, în tranşe, de la municipalitate suma de 3.000.000 de lei, diferenţa urmând a fi direcţionată către asociaţie anul viitor. Potrivit proiectului de hotărâre, pentru stabilirea condiţiilor referitoare la alocarea, folosirea şi justificarea cheltuirii acestei sume de bani, se va încheia un contract între municipalitate şi Asociaţia Handbal Club Dobrogea Sud Constanţa. 

Buget similar anului competiţional anterior

Următoarea pe lista asociaţiilor sportive ce vor primi bani de la administraţia locală este Asociaţia Club Sportiv Handbal Club Farul Constanţa. Pentru finanţarea clubului respectiv în anul competiţional 2016-2017, municipalitatea este dispusă să aloce 1.600.000 de lei, cu TVA inclus, pentru toate activităţile sportive pe care le va derula în perioada 1 iulie 2016 - 30 iunie 2017. Ca şi în cazul precedent, banii vor fi viraţi în tranşe, jumătate din sumă urmând să ajungă la club până la finele anului, restul, anul viitor, iar totul se va petrece în baza unui contract ce va fi încheiat între „finanţator“ şi „finanţat“.
 
Spre deosebire de HC Dobrogea Sud, căreia i s-a majorat alocarea financiară, HC Farul Constanţa va primi aceeaşi sumă ca în anul competiţional anterior. Asta pentru că, la finalul acestuia, echipa s-a clasat pe locul V în Campionatul naţional de handbal masculin - Divizia A. Acum, cei de la Asociaţia Club Sportiv Handbal Club Farul Constanţa şi-au propus ca obiectiv clasarea pe locurile I-III în Campionatul Naţional de handbal masculin - Divizia A. 

Fond de premiere pentru sportivii constănţeni

Un alt proiect de hotărâre iniţiat de primarul Decebal Făgădău prevede alocarea sumei de 216.050 de lei din bugetul local pentru premierea sportivilor constănţeni şi a antrenorilor principali din cadrul Clubului Sportiv „Farul“ Constanţa care au obţinut performanţe deosebite la competiţiile internaţionale oficiale din prima parte a anului 2016.
 
Cu acordul consilierilor municipali, vor fi premiaţi Maria Fumea - antrenor principal al sportivilor seniori ai secţiei de gimnastică aerobică (23.850 de lei) şi Viorel Gâscă - antrenor principal al sportivei Daniela (Hondiu) Poroineanu (10.600 de lei).
 
De asemenea, pe lista premiaţilor se regăsesc şi 13 sportivi: Eugenia Ciobanu, care, la Campionatul European de Tineret - Sambo, desfăşurat la Toulouse (Franţa), s-a clasat pe locul II la categoria 60 kg. Ea va primi 1.850 de lei. Daniela (Hondiu) Poroineanu va fi recompensată cu 10.600 de lei pentru că, la Campionatul European de Seniori - Sambo, desfăşurat la Kazan (Rusia), a urcat pe cea mai înaltă treaptă la categoria 60 kg, iar cu echipa, s-a clasat pe locul VI. De asemenea, la Campionatele Europene de Seniori - Gimnastică artistică, de la Berna (Elveţia), Cătălina Ponor a obţinut două medalii de bronz - la bârnă şi sol şi s-a clasat pe locul VI cu echipa, ceea ce îi va aduce din partea municipalităţii un premiu în valoare de 8.750 de lei.   
 
Lista premiaţilor continuă cu sportivii care au participat luna trecută la Campionatele Mondiale de Seniori - Gimnastică aerobică - desfăşurate la Incheon (Coreea) şi care s-au clasat pe locuri fruntaşe la probele individuale, dar şi cu echipa. Este vorba despre: Corina Oana Constantin (23.150 de lei) - locul I individual şi locul II pe echipe, câte 12.500 de lei vor merge către Claudia Anca Surdu, Mădălina Constantina Cioveie, Andreea Bogati şi Bianca Maria Becze, care au obţinut medalii de argint cu echipa şi s-au clasat pe locul V la Aerobic Dance Individual, Ioana Lavinia Panaete (23.850 de lei) - locul II echipe, locul III grup, locul IV trio şi locul VI perechi, Maria Bianca Gorgovan (16.650 de lei) - locul II echipe şi locul III grup, Nicolae Dacian Barna (23.850 de lei) - locul II echipe, locul III grup, locul IV trio şi locul VI perechi, precum şi Ștefan Lucian Săvulescu (21.550 de lei) - locul II echipe, locul III grup şi locul IV trio.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rectificarea bugetară vine cu bani pentru RAEDPP şi pentru Handbal Club Dobrogea Sud

23 May 2019 317

Consilierii locali municipali au dat aviz favorabil Care sunt fundaţiile din Constanţa ce primesc subvenţie de la bugetul local

16 May 2019 504

Situația financiară a RAEDPP, în atenția consilierilor locali

15 May 2019 331

Senatorul este nemulţumit de cum arată bugetul oraşului Vergil Chiţac - Cine conduce Constanţa? Întâmplarea!

27 Apr 2019 717

Prefectura Constanța pierde procese pe bandă rulantă pe motiv de tardivitate! Cauza - nu are specialiști în PUZ-uri și stă la „mâna“ Inspectoratului în Construcții, care face verificări

25 Apr 2019 1287

Constanţa. Majorări de taxe şi impozite locale pentru anul viitor. Primăria dă vina pe legislaţia fiscală! (document)

24 Apr 2019 1175

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

23 Apr 2019 865

CLM, chemat în judecată Asociația „Piața Ovidiu“ a atacat în instanță regulamentul de acces în zona peninsulară

19 Apr 2019 1241

OMV Petrom Marketing cumpără trei terenuri de la Primăria Constanţa (documente)

17 Apr 2019 1201

O nouă parcare va fi amenajată în Tomis III. Terenul fusese cedat cu titlu de folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Tomisului (document)

17 Apr 2019 1568

Un teren situat în municipiul Constanța va fi vândut către SC Mol România Petroleum Products SRL. Iată de ce! (document)

16 Apr 2019 895

UPDATE CLM Constanţa retrage dreptul de folosinţă acordat Arhiepiscopiei Tomisului asupra unui teren de pe strada Munţii Tatra, unde trebuia ridicat un centru social (documente)

15 Apr 2019 1421

Joaca de-a aderarea După un an, Consiliul Local Constanţa se retrage din Asociaţia „Xarxa FP“ Barcelona!

13 Apr 2019 309

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1150

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 615