Administratia Matei concureaza administratia Mazare (galerie foto)

matei_nicolae.jpgConsiliul Local a realizat în jumătate de an de zece ori mai mult decât s-a reuşit în mandatul edilului precedent

Programul electoral pe baza căruia primarul Nicolae Matei a obţinut, în vară, postul de primar al oraşului Năvodari începe să prindă contur. În doar şase luni de la învestirea sa în funcţie, 13 dintre proiectele incluse în program au fost finalizate şi alte 12 sunt în diverse stadii de derulare.

La final de an calendaristic, primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a făcut un bilanţ al activităţii derulate de actuala administraţie. Rezultatul a fost mai mult decât mulţumitor şi a demonstrat că munca în echipă şi perseverenţa asigură eficienţa dorită şi permite rezolvarea a cât mai multe dintre problemele şi nevoile comunităţii. Realizările administraţiei năvodărene au fost prezentate ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat, alături de edil, directorul executiv al Direcţiei Administraţia Domeniului Public şi Privat (DADPP), Paul Botaş, şi consilierul juridic al direcţiei respective, Adrian Constantin.
Botaş a subliniat că autoritatea publică locală a acţionat atât în plan social, cât şi în domeniul infrastructurii. Bilanţul arată că, până la ora actuală, s-a reuşit: modernizarea Centrului de Permanenţă Medical; asfaltarea a 16,851 km de drum, aici, în colaborare cu Primăria Lumina şi Consiliul Judeţean Constanţa reuşindu-se asfaltarea atât a drumului de acces Peninsula, cât şi a celui între SC Calypso şi comuna Lumina; efectuarea unor lucrări de lărgire a unor străzi; executarea de parcări publice; racordarea unor străzi la reţeaua de alimentarea cu apă; reabilitarea şi întreţinerea sistemului de iluminat public, ornamental şi arhitectural din oraş. O importanţă deosebită s-a acordat salubrizării urbei, unde s-a optat pentru doi operatori şi dotarea cu 600 de pubele noi, care să asigure necesarul recipientelor pentru gunoiul menajer. În plan social, administraţia năvodăreană a reuşit creşterea numărului de locuri în creşa „Prichindelul"; punerea în practică a Programului „Ghiozdanul", de care au beneficiat aproape 4.000 de elevi din ciclul primar, gimnazial şi liceal; acordarea de pachete persoanelor vârstnice şi tichete-cadou pentru cadrele didactice şi personalul auxiliar din unităţile de învăţământ; decontarea din bugetul local a 25% din taxa de student a tinerilor care urmează cursurile universitare, precum şi oferirea, în limita posibilităţilor, de tichete de călătorii pentru bătrâni. În planul investiţional, printre altele, a fost cuprinsă şi modernizarea pieţei agro-alimentare, căreia, zilele acestea, i se va face recepţia, modificarea şi modernizarea staţiilor de autobuz, precum şi alte lucrări ce ţin de estetica şi confortul urban al oraşului.

navodari_conferinta.jpgPavilion multifuncţional la Năvodari

Înainte de a-şi prezenta câteva dintre priorităţile anului viitor, primarul Nicolae Matei a ţinut să sublinieze că programele şi proiectele finalizate sau în curs de derulare au putut fi finanţate ca urmare a unei „mai bune administrări a oraşului". El a afirmat că o parte din bani au venit din reducerea preţului aplicat pentru iluminatul public nocturn, precum şi din reevaluarea lucrărilor de decapare a străzilor.
Preluând modelul municipalităţii tomitane, Matei vrea să construiască un Pavilion multifuncţional la Năvodari. Acesta ar urma să fie amplasat pe un teren aflat în administrarea taberei. „Mâine (n.r. astăzi) voi avea a doua rundă de discuţii cu cei de la Sind România. Vreau să înfiinţăm o societate comercială mixtă, în care Primăria Năvodari va veni cu un aport de 50%, iar Sind România, cu clădirile", a afirmat edilul. De asemenea, „pe terenul excedentar" şeful administraţiei năvodărene intenţionează să atragă investitori care să construiască trei - patru hoteluri de patru-cinci stele, precum şi locuinţe. Matei ar dori să realizeze pavilionul cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, în proporţie de 98%, „prin intermediul unui parteneriat realizat cu bulgarii".
Tot pentru anul viitor, autorităţile năvodărene vor institui o taxă de 10 lei/lună pentru cetăţenii care vor să aibă parcare individualizată, ce va fi marcată, ca la Constanţa, cu tăbliţe. Cât priveşte taxele şi impozitele percepute de administraţie în anul 2009, primarul Matei a precizat că majoritatea vor rămâne la acelaşi nivel, însă unele - precum autorizaţia de construcţie, certificatul de urbanism etc -  vor creşte cu 10-15%, măsură ce nu va afecta mare parte din populaţia năvodăreană.

 

 

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acționarii Neptun-Olimp SA, convocați în adunare generală

18 May 2024 346

Firme Constanța Nicholas Suflaru, campion național cu FC Viitorul, cooptat în Astecos Comtour SRL

01 May 2024 656

OMD Mamaia Nord îi încurajează pe toți turiștii să fie responsabili „Să ia în considerare consumul de apă și energie din hoteluri“

22 Apr 2024 123

Firme Constanța Transilvania Estival 2002 SA. Aprobarea repartizării dividendelor, printre punctele de pe ordinea de zi a AGOA

20 Apr 2024 420

Legendarul actor Robert De Niro deschide două hoteluri pe malul Mării Negre

14 Apr 2024 2096

Cumpărări directe Constanța Geco M.E.C. 2003 SRL evaluează mai multe terenuri, dar și alte bunuri pentru Primăria Eforie. Contract de aproape 40.000 de euro (DOCUMENT)

10 Apr 2024 520

Firme Constanța Conducerea THR Marea Neagră - S.A, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

01 Apr 2024 659

Firme Constanța Nicolae Bucovală își deschide o firmă nouă!

20 Mar 2024 832

LIVE CCINA, Paralela45 și Aeroportul Mihail Kogălniceanu Constanța, despre vacanțele de vară 2024 (FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 1312

Firme Constanța Adunarea Generală a Hoteluri Restaurante Sud SA a decis numirea Gabrielei Alexe ca administrator unic

16 Mar 2024 617

Firme Constanța Se închid mai multe puncte de lucru ale THR Marea Neagră SA

08 Mar 2024 773

Firme Constanța Noi puncte de lucru deschise de Hoteluri Restaurante Sud SA, pe litoral

01 Mar 2024 667

#DunăreaTuristică Sulina în anii 1930 - „Se găsesc în Sulina hoteluri, câteva restaurante, băcănii, cofetării, ceainării“

14 Feb 2024 5329

Metoda Loverboy, face victime! Tinere recrutare și obligate să se prostitueze în hoteluri din Constanța (GALERIE FOTO)

10 Feb 2024 1172

Firme Constanța Schimbări semnificative anunțate de administratorul Hoteluri Restaurante Sud SA

05 Feb 2024 883