Metoda Loverboy, face victime! Tinere recrutare și obligate să se prostitueze în hoteluri din Constanța (GALERIE FOTO)

La data de 09.02.2024 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a doi inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, în formă continuată, influențarea declarațiilor, șantaj în formă continuată și proxenetism.

Potrivit procurorilor DIICOT, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, inculpații în baza unei înțelegeri prealabile, au recrutat două persoane vătămate prin simularea unor sentimente de iubire (metoda loverboy) și profitând de starea acestora de vădită vulnerabilitate cauzată de condiția socială și situația materială precară, după care le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituției.

În acest scop au transportat și adăpostit victimele în apartamente închiriate în regim hotelier situate atât în România (București, Constanța, Mioveni, Pitești, Târgoviște), cât și în Germania și Elveția, însușindu-și sumele de bani obținute din activitatea infracțională. 

„În luna august 2023 inculpații au exercitat acte de constrîngere psihică asupra uneia dintre victime în scopul de a o determina să renunțe la intenția   sesizării DIICOT cu privire la infracțiunea de trafic de persoane.
Începând cu toamna anului 2021 și până în luna februarie 2024, unul dintre inculpați a înlesnit unei femei practicarea prostituției, prin asigurarea transportului și  cazării în diverse locații din România,  Germania și Elveția, beneficiind  de sumele de bani  astfel obținute .   
De asemenea, în cursul lunilor noiembrie și decembrie 2023, același inculpat  a constrâns, prin amenințări  cu exercitarea unor acte de violență, o rudă apropiată a uneia dintre victime,  pentru a o determina pe aceasta să-i achite o datorie.  
Precizăm că ambii inculpați sunt recidiviști, fiind condamnați anterior pentru săvârșirea unor infracțiuni de aceeași natură“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT. 

Foto: DIICOTÎn prezent, aceștia se află în cursul judecății în fond la instanță, într-o altă cauză penală instrumentată de procurorii DIICOT- Structura centrală, având ca obiect și infracțiunile de trafic de persoane, respectiv trafic de minori, săvârșite în perioada anilor 2018 – 2019.

Ieri, în urma celor două percheziții efectuate, au fost găsite ambele persoane vătămate. Cu aceeași ocazie au fost descoperite și ridicate înscrisuri de interes pentru cauză, mai multe telefoane mobile precum și alte mijloace de probă.

În aceeași zi, judecătorul de drepturi și libertății din cadrul Tribunalului București, a dispus arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate - Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor centrale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și luptătorilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Vlad Țepeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală.



În cauză, organele judiciare au cooperat cu autoritățile de aplicare a legii din Germania și Elveția, prin intermediul Birourilor de Legătură ale Atașaților de Afaceri Interne la București.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat reprezentanții DIICOT.

Citește și: 

Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două persoane bănuite de șantaj, reținute la Constanța! Cum acționau suspecții

20 Feb 2024 810

Constanța Bărbat suspectat că își ajuta soția să se prostitueze! Suspectul, arestat preventiv pentru proxenetism

18 Oct 2023 1548

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 1310

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 1272

Serviciilor sexuale contra cost DIICOT, percheziții în Constanța și Cluj! Mai multe persoane, trimise în judecată

08 Sep 2023 913

Caz șocant la Constanța! Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

16 Jul 2023 2281

Constanța. Prostituție pe stradă sau în apartamente. Mai multe persoane au fost arestate

09 Jul 2023 3635

Județul Constanța Patru persoane reținute pentru trafic de minori și proxenetism. Victima, doar 14 ani

23 Jun 2023 4047

Suspect de trafic de persoane și droguri, trimis în judecată de procurorii DIICOT. Victimele, obligate să se prostitueze și la Constanța

11 Feb 2023 1257

Acțiuni pentru combaterea prostituției la Constanța

18 Mar 2022 1315

Tinere din Constanța exploatate sexual în Brașov. Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

12 Nov 2021 6394

Percheziții în Constanța! Trafic de minori și proxenetism. Un bărbat lăsat inițial în libertate, arestat preventiv

07 Sep 2021 2067

De la înşelăciuni cu imobiliare la trafic de persoane și proxenetism. O cunoștință mai veche a polițiștilor, arestată preventiv la cererea DIICOT Constanța

02 Sep 2021 2490

Metoda „Lover boy“ Membrii unei familii din Constanța, acuzați de proxenetism. Când începe procesul

18 Aug 2021 2317

Proxenetism prin metoda seducţiei Metoda „Lover boy“ aplicată cu succes la Constanța. Detalii exclusive din ancheta procurorilor

16 Apr 2021 11954