Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

La data de  08.10.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a 9 inculpați și măsura controlului judiciar față de alți 8, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism. În sarcina unuia dintre inculpați s-a reținut și săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în urma celor 17 percheziții domiciliare efectuate în municipiile București și Constanța, dar și pe raza județului Ilfov, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale unor persoane juridice, au fost identificate și ridicate 3 autoturisme de lux, sume de bani în echivalentul a 200.000 euro, un ceas de lux  și peste 100 de telefoane mobile.

„S-a reținut că, începând cu anul 2017, pe raza municipiilor București și Constanța s-a constituit și acționat un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism în cadrul unor cluburi de noapte unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip streaptease practică prostituția.

Liderul grupului, alături de alți trei membrii,  a coordonat și monitorizat activitatea de prostituție și a asigurat cazarea tinerelor și  condițiile necesare practicării prostituției prin punerea la dispoziție de camere în cadrul cluburilor.

De asemenea, prin intermediul agenților de pază angajați, au asigurat protecție fizică tinerelor determinate să practice prostituția, au colectat   în folos propriu sumele de bani obținute din activitatea infracțională în baza înțelegerilor prealabile cu tinerele determinate să practice prostituția și oferit comisioane în bani persoanelor ( în special taximetriști) care aduceau clienți în vederea întreținerii de relații sexuale contra cost cu fetele angajate în cadrul cluburilor“ - au mai precizat procuroriii DIICOT.


În cursul acestei zile a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Acțiunea, realizată împreună cu  polițiști ai Direcției de Investigații Criminale din cadrul IGPR, a beneficiat de sprijinul  Serviciului Investigații Criminale din Poliția Capitalei și  jandarmilor din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Autoturismele sechestrate au fost preluate cu sprijinul Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai precizat procurorii DIICOT.

Citește și: 

Aproape 200 de kilograme de heroină introdusă în România, prin Portul Constanța! Oficial de la DIICOT (FOTO+VIDEO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1553

UPDATE Percheziții într-un dosar penal de furt calificat, la Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 642

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1175

Percheziții în Constanța și Agigea într-un dosar penal de furt calificat. Ce spun polițiștii (FOTO+VIDEO)

14 Feb 2024 762

Cei doi suspecți din dosarul capturii record de substanțe dopante, aduși la Judecătoria Constanța! Prejudiciul, aproximativ 3 milioane de euro (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Feb 2024 1387

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1115

Percheziții la Constanța și Năvodari! Vizați, suspecți de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1001

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1105

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 515

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 756

Percheziții în județele Constanța și Prahova la persoane bănuite de tâlhărie

23 Jan 2024 604

Suspecți de trafic de droguri reținuți la Constanța! Unul dintre aceștia a început activitatea infracțională în prima zi după ce a fost eliberat din închisoare (GALERIE FOTO)

23 Jan 2024 609

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de furt

18 Jan 2024 740

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de furt (GALERIE FOTO)

06 Jan 2024 742

Percheziții la Constanța! Date oficiale de la Poliția Română

31 Dec 2023 736