Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)


Polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, au pus în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară în municipiile București și Constanța, precum și în județul Ilfov.

Scopul acestei operațiuni a fost combaterea unui grup infracțional organizat și a practicilor de proxenetism. Potrivit cercetărilor, grupul infracțional s-ar fi constituit începând cu anul 2017 și ar fi acționat în cluburile de noapte din București și Constanța, unde mai multe femei angajate ca dansatoare de tip striptease ar fi fost implicate în practicarea prostituției.

Liderul grupului și alți trei membrii ar fi coordonat și monitorizat activitatea de prostituție, asigurând cazare și condiții necesare pentru practicarea acesteia în interiorul cluburilor.


Oficial de la Poliția Română 

La data de 8 octombrie 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară, în municipiile București și Constanța, dar și în județul Ilfov, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism.
 
Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2017, în municipiile București și Constanța, s-ar fi constituit și ar fi acționat un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism în cadrul unor cluburi de noapte, unde mai multe femei angajate ca dansatoare tip striptease, ar fi practicat prostituția.
 
Liderul grupului, alături de alți trei membrii, ar fi coordonat și ar fi monitorizat activitatea de prostituție, asigurând cazare tinerelor și condițiile necesare practicării prostituției prin punerea la dispoziție de camere în cadrul cluburilor.
 

De asemenea, aceștia ar fi asigurat prin intermediul agenților de pază angajați, protecție fizică tinerelor determinate să practice prostituția și ar fi colectat, în folos propriu, sumele de bani obținute din activitatea infracțională în baza înțelegerilor prealabile cu tinerele și le-ar fi oferit comisioane, în bani, persoanelor (în special taximetriști) care ar fi adus clienți în vederea întreținerii relațiilor sexuale contra cost cu fetele angajate, în cadrul cluburilor.
 
La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală vor fi conduse, pentru audieri, peste 20 de persoane.

 
Suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și de Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor Institutului Național de Criminalistică, Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Criminalistic din Direcția Generală de Poliției a Municipiului București, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

VIDEO Un tânăr mascat, filmat când intra într-o casă din Constanța! Percheziții

21 Feb 2024 1553

UPDATE Percheziții într-un dosar penal de furt calificat, la Constanța (FOTO+VIDEO)

21 Feb 2024 642

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1175

Percheziții în Constanța și Agigea într-un dosar penal de furt calificat. Ce spun polițiștii (FOTO+VIDEO)

14 Feb 2024 762

UPDATE Percheziții ale procurorilor DNA la Direcţia Regională Vamală București și în alte trei județe din țară

13 Feb 2024 657

Procurorii din Constanța, informații oficiale după acțiunile fulger din week-end de la Năvodari și Valu lui Traian

12 Feb 2024 680

Cei doi suspecți din dosarul capturii record de substanțe dopante, aduși la Judecătoria Constanța! Prejudiciul, aproximativ 3 milioane de euro (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Feb 2024 1387

UPDATE Captură record de 3.000.000 de euro a polițiștilor din Constanța! Percheziții la Constanța și Năvodari! (FOTO)

11 Feb 2024 1115

Percheziții la Constanța și Năvodari! Vizați, suspecți de contrabandă cu țigări și deținere sau comercializare de substanțe dopante (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Feb 2024 1001

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1105

Percheziții în județul Argeș după ce un grup infracțional organizat a indus în eroare operatorii unor case de amanet din Constanța și din alte județe

31 Jan 2024 515

Percheziții DGA în județul Cluj într-un dosar de fals și delapidare! Vizați, doi ofițeri de poliție

29 Jan 2024 499

Raport al Poliției Române Acțiuni de amploare împotriva criminalității economice! 109 percheziții, 22 mandate de aducere!

27 Jan 2024 594

Percheziții la Constanța și București! Vizat, un suspect de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii asupra bărbatului (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Jan 2024 756

17 percheziții în Brașov într-un dosar penal de obținere ilegală de fonduri

25 Jan 2024 544