Constanța. Prostituție pe stradă sau în apartamente. Mai multe persoane au fost arestate

 
 
  • În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cinci autoturisme, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziționate cu sumele de bani obținute în urma practicării prostituției de către persoanele vătămate, 200 de grame de bijuterii dintr-un metal prețios, aproximativ 16.000 de euro, 7.000 de lei, 34 de telefoane mobile, un pistol cu gaze și muniția aferentă, un pistol de tip airsoft, precum și documente cu valoare probatorie.
 
 
Judecătoria Constanța a dispus arestarea preventivă a mai multor persoane acuzate de proxenetism! Potrivit procurorilor, în perioada 2019 - 2023, 11 persoane, respectiv 9 bărbați și 2 femei, ar fi determinat sau ar fi înlesnit practicarea prostituției de către persoanele vătămate, prin metoda „loverboy“. Acestea ar fi practicat prostituția pe stradă sau în apartamente închiriate, în acest scop, în municipiul Constanța.
  
Mandatele de arestare nu sunt definitive, ele putând fi contestate la instanța superioară.
 
Oficial de la anchetatori!
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Constanța, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat 19 percheziții, în Constanța, la locuințele unor persoane bănuite de proxenetism.
 
De asemenea, au fost puse în aplicare 17 mandate de aducere.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 - 2023, 11 persoane, respectiv 9 bărbați și 2 femei, ar fi determinat sau ar fi înlesnit practicarea prostituției de către persoanele vătămate, prin metoda „loverboy“.
 
Acestea ar fi practicat prostituția pe stradă sau în apartamente închiriate, în acest scop, în municipiul Constanța.

 
În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, cinci autoturisme, despre care există bănuiala rezonabilă că ar fi fost achiziționate cu sumele de bani obținute în urma practicării prostituției de către persoanele vătămate, 200 de grame de bijuterii dintr-un metal prețios, aproximativ 16.000 de euro, 7.000 de lei, 34 de telefoane mobile, un pistol cu gaze și muniția aferentă, un pistol de tip airsoft, precum și documente cu valoare probatorie.
 

În baza probatoriului administrat, 4 bărbați au fost reținuți, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii mai multor infracțiuni de proxenetism.
 
Aceștia au fost conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcției de Investigații Criminale din Poliția Română, Poliției Municipiului Constanța, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Poliției orașului Năvodari și Hârșova, secțiilor de poliție rurale 2, 4, 6, 7 și 8, Serviciului Criminalistic și inspectoratelor de poliție județene Arad și Prahova.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis“ Constanța. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Tulcea. „Uite aşa vă tai capurile!”
Polițist amenințat cu moartea! Judecători – „Scopul pedepsei se poate realiza şi fără privare de libertate“

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Bărbat suspectat că își ajuta soția să se prostitueze! Suspectul, arestat preventiv pentru proxenetism

18 Oct 2023 1122

Prostituție în cluburi de noapte Percheziții în Constanța și București la persoane bănuite de proxenetism! Ce a scos la iveală ancheta procurorilor DIICOT

09 Oct 2023 892

Percheziții masive într-un dosar de proxenetism! Poliția și DIICOT acționează în București și Constanța (VIDEO)

08 Oct 2023 845

Serviciilor sexuale contra cost DIICOT, percheziții în Constanța și Cluj! Mai multe persoane, trimise în judecată

08 Sep 2023 764

Caz șocant la Constanța! Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

16 Jul 2023 2135

Județul Constanța Patru persoane reținute pentru trafic de minori și proxenetism. Victima, doar 14 ani

23 Jun 2023 3780

Suspect de trafic de persoane și droguri, trimis în judecată de procurorii DIICOT. Victimele, obligate să se prostitueze și la Constanța

11 Feb 2023 1087

Acțiuni pentru combaterea prostituției la Constanța

18 Mar 2022 1198

Tinere din Constanța exploatate sexual în Brașov. Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei

12 Nov 2021 6288

Percheziții în Constanța! Trafic de minori și proxenetism. Un bărbat lăsat inițial în libertate, arestat preventiv

07 Sep 2021 1970

De la înşelăciuni cu imobiliare la trafic de persoane și proxenetism. O cunoștință mai veche a polițiștilor, arestată preventiv la cererea DIICOT Constanța

02 Sep 2021 2373

Metoda „Lover boy“ Membrii unei familii din Constanța, acuzați de proxenetism. Când începe procesul

18 Aug 2021 2071

Proxenetism prin metoda seducţiei Metoda „Lover boy“ aplicată cu succes la Constanța. Detalii exclusive din ancheta procurorilor

16 Apr 2021 11763

Un constănțean condamnat în Italia la 18 ani de închisoare va fi transferat în România

08 Dec 2020 1716

Acțiune pentru combaterea prostituției, pe Secția 4 Constanța. S-au dat amenzi de 4.000 de lei

12 Sep 2020 2087