Inca cinci miliarde pentru drumurile judetene

Consilierii judeteni au lasat Aquapark fara finantare

Fondul de rezerva al Consiliului Judetean ramane neatins * Razvan Theodorescu, in vizita la Basarabi * Investitori pentru Aqualand * Ansamblul rupestru de la Basarabi va fi renovat * Sarbatoare pentru celebrarea a 125 de ani de la alipirea Dobrogei de tara-mama

Consilierii judeteni au decis ieri, in plen, ca autoritatea administrativa a judetului sa aloce pentru modernizarea si repararea drumurilor judetene inca cinci miliarde de lei. Pentru drumurile din judet au mai fost alocate deja inca sase miliarde de lei, in cadrul unei sedinte anterioare de Consiliu Judetean. De data aceasta insa, pentru a finanta Regia Autonoma de Drumuri si Poduri (RADP) Constanta, consilierii judeteni au decis sa taie finantarea Aquapark-ului care urmeaza a fi amplasat in vecinatatea lacului Tabacarie. Presedintele Consiliului Judetean, Stelian Dutu, nu a fost in totalitate de acord cu votul exprimat de reprezentantii autoritatii judetene, dar a declarat ca Ambasada Statelor Unite ale Americii de la Bucuresti s-a aratat foarte interesata de acest proiect, motiv pentru care va incerca atragerea de investitori care sa crediteze finalizarea Aquapark-ului. Desi consilierii judeteni doreau sa aloce inca trei miliarde pentru RADP, de la fondul de rezerva al CJ, Stelian Dutu le-a propus sa nu se atinga de acest fond "si asa destul de mic" (8 miliarde lei - n.r.), care nu ar face fata cheltuielilor ce se vor ridica in caz de inundatii sau calamitati naturale. De asemenea, presedintele Consiliului Judetean a explicat ca, in cursul zilei de astazi, va participa, la Basarabi, la o intalnire cu reprezentanti ai Ministerului Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, printre care si ministrul Razvan Theodorescu. Vizita este prilejuita de necesitatea analizarii situatiei Ansamblului rupestru din localitate, precum si de gasirea imediata a mijloacelor materiale pentru renovarea monumentului arhitectural. Stelian Dutu a mentionat ca, odata cu vizita ministrului Razvan Theodorescu, se va derula si cea a unor investitori englezi care doresc sa crediteze actiunea de renovare a Ansamblului rupestru de la Basarabi. Totodata, seful CJ a amintit ca, in aceasta situatie, autoritatea administrativa judeteana va fi nevoita sa contribuie financiar. In alta ordine de idei, consilierul judetean al grupului PSD, Petre Stanca, a propus ca tot cu bani de la fondul de rezerva sa fie organizata o mare sarbatoare a portului si dansului romanesc, in noiembrie, care sa marcheze implinirea a 125 de ani de la realipirea Dobrogei si care sa aiba ca locatie Piata Ovidiu sau Portul Tomis. Consilierul a mai sugerat sa fie alcatuita chiar, cu aceasta ocazie, o monografie a Dobrogei, iar Gheorghe Halet, consilier din partea grupului PUR, a explicat ca deja se discuta despre promovarea unei emisii de timbru care sa aiba drept subiect celebrarea sarbatorii mai sus-mentionate. Fondul de rezerva al CJ va fi de folos si in cazul in care vom fi inclusi in programul de interventie rapida 112, care este promovat de sistemul SMURD, program la care si autoritatea judeteana in cauza ar trebui sa contribuie financiar.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 448

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 744

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 781

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 622

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 766

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1013

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1382

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1635

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1025

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 816

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 637

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 850

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 718

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 604

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1047