#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

  • Fostul ministru al Transporturilor în guvernul Tudose, ex- director general al RAJA SA și președinte al organizației județene, Felix Stroe deschide lista de candidaţi pentru Senat a PSD Constanţa
  • Felix Stroe a punctat care sunt competențele care îl recomandă pentru a fi ales în senator al României și ce își propune să realizeze din această postură în mandatul 2020-2024
  • Candidatul PSD spune că orice român, indiferent de regiune, trebuie să ajungă în maxim două ore la cel mai apropiat aeroport și în maxim o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă
Fostul ministru al Transporturilor în guvernul Tudose, ex- director general al RAJA SA și președinte al organizației județene, Felix Stroe deschide lista de candidaţi pentru Senat a PSD Constanţa.
În cadrul unui interviu acordat cotidianului nostru și pe care îl puteți citi mai jos, candidatul PSD, Felix Stroe a punctat care sunt competențele care îl recomandă pentru a fi ales în senator al României și ce își propune să realizeze din această postură în mandatul 2020-2024. 


- Domnule Felix Stroe, sunteți candidatul Partidului Social Democrat pentru Senatul României, la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Cu ce proiecte mergeți în forul legislativ al țării?
- Partidul Social Democrat a elaborat, în acest an al pandemiei, un Program de Guvernare, alternativă la actualul dezastru Executiv. Pe nivelul meu de expertiză, experiență și pregătire, am contribuit la construirea acestui Program.
Astfel, în primul capitol, cel de Dezvoltare Locală și Regională, se prevede că „orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă apă/canalizare/gaze/acces la educație/sănătate/cultură/sport și divertisment”. În plus, am prevăzut și un punct îndrăzneț, dar care nu mai suportă amânare, în România secolului XXI: orice român, indiferent de regiune, trebuie să ajungă în maxim două ore la cel mai apropiat aeroport și în maxim o oră la cea mai apropiată intrare pe autostradă!

- Sunt realizabile aceste proiecte?
- Mai ales în noul context economic global, da! Uniunea Europeană a alocat fonduri uriașe țărilor membre, dar aceste fonduri trebuie atrase prin proiecte coerente, bine făcute, fundamentate. Am - și avem - experiența scrierii, depunerii și aprobării unor asemenea proiecte de anvergură, pe fonduri europene! Trebuie încurajată creșterea autonomiei locale și regionale și în domeniul atragerii de finanțări. Descentralizăm alocarea fondurilor europene! Simplificăm procedurile și eliminăm blocajele. Vom elabora 8 programe operaționale regionale - regiuni ale României. Creștem capacitatea Consiliilor Județene și a primăriilor de a absorbi fonduri și facem astfel încât să beneficeze efectiv de asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor. Va fi simplu să ceri finanțare europeană și mai rapd să primești răspunsul. Contractarea se va face mai rapid! Va fi mai simplu să implementezi proiectele...

- Cum veți face acest lucru concret, la nivel legislativ?
- Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni - nu statul român! Vom reglementa în Parlament acest lucru. Se vor clasifica prioritățile: naționale/strategice/regionale și locale. Se va diferenția și nivelul decizional în funcție de amploarea unui proiect! De ce să se aștepte aprobarea guvernului, pentru un proiect de importanță regională, chiar dacă e strategic? Minim un proiect major pe fiecare județ și minim un proiect european în fiecare UAT - asta ne propunem. Performanța se premiază - co-finanțare automată a proiectelor finanțate DIRECT de către instituțiile europene! De asemeni, e importantă transparența în alocarea banilor europeni, indiferent cine e la Palatul Victoria. Predictibilitatea finanțării, alocări în timp real...

- Adică?
- Pentru toate apelările din programele operaționale se va publica și actualiza în timp real lista proiectelor depuse, valoarea cererilor de finanțare depuse și bugetul rămas disponibil. Se va publica și actualiza lista furnizorilor de servicii în cadrul contractelor de asistență tehnică, a CV-urilor și responsabilității experților care lucrează în cadrul acestor contracte, a valorilor angajate și executate, a rezultatelor contractelor dar și a modului prin care aceste contracte au fost valorificate. O singură platformă publică cu toate proiectele și cu toți beneficiarii.


- Toate vor fi fonduri europene?
- Nu. Finanțăm din fonduri guvernamentale tot ce nu se poate prin fonduri europene - PNDL, CNI, ANL etc. De exemplu, CNI poate finanța dezvoltarea stațiunilor și programul balnear. Investiții în rețele inteligente de alimentare cu apă, extindere sau reabilitare ca parte a rețelelor regionale. Investiții în sisteme inteligente alternative de management ape uzate menajere pentru aglomerările sub 2000 de locuitori. Aici chiar mă pricep!

      
Comandat de Partidul Social Democrat - Filiala Constanța
Executat de ZIUA de Constanța
Mandatar Financiar - cod AEP 11200020
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#alegeriparlamentare2020 Marius Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „Astăzi avem nevoie, mai mult ca oricând, de un pact pentru sănătate !”

24 Nov 2020 578

#alegeriparlamentare2020. Programul de guvernare USR PLUS prevede soluţii pentru scăderea poluării prin aruncarea necontrolată a ambalajelor

20 Nov 2020 330

#alegeriparlamentare2020Sorin Mihai, candidat PNL pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

19 Nov 2020 727

#alegeriparlamentare2020 Răzvan Filipescu (PRO România) - "Micii producători au ajuns la limită!"

19 Nov 2020 732

#alegeriparlamnentare2020 Tit Liviu Brăiloiu, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

18 Nov 2020 735

#alegeriparlamentare2020 Lucian Lungoci, candidat PSD - „Românii au de ales între un PSD reformat care știe ce are de făcut și un PNL neperformant”

13 Nov 2020 817

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

12 Nov 2020 868

#alegeriparlamentare2020 Horia Țuțuianu, candidat PSD pentru Camera Deputaților - „ Îi asigur de sprijinul meu pe cei din industria HoReCa”

12 Nov 2020 783

#alegeriparlamentare2020 Dumitru Caragheorghe, candidat USR PLUS pentru Camera Deputaților, vine la ZIUA Electorală

11 Nov 2020 1193

Galerie foto Lista semnelor electorale ale partidelor și alianțelor participante la alegerile parlamentare

10 Nov 2020 599

Sondaj de opinie Cu ce partide veți vota la alegerile parlamentare 2020?

09 Nov 2020 1038

#alegeriparlamentare2020 Dana Dina, candidat PNL pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

09 Nov 2020 1514

#alegeriparlamentare USR PLUS a dat startul campaniei pentru alegerile legislative. Stelian Ion a vorbit despre justiție

09 Nov 2020 1011

#alegeriparlamentare2020 PRO România și ALDE au fuzionat. Victor Ponta, desemnat de Congres pentru funcția de premier

08 Nov 2020 825

Alianța USR PLUS se angajează să inițieze și să insiste asupra dezbaterii privind revizuirea Constituției

02 Nov 2020 2503