#alegeriparlamentare USR PLUS Constanța, declarații după anunţarea exit poll-ului


La ora 21.00, a fost anunţat exit poll-ul pentru alegerile parlamentare din 06 decembrie 2020.

​Primele rezultate la alegerile parlamentare 2020 sunt cele exit-poll CURS-Avangarde, prezentate, imediat după închiderea urnelor: PSD - 30,6%, PNL - 29,1 %, USR-PLUS - 15,9%.

La aflarea rezultatului, Stelian Ion, candidatul USR PLUS Constanţa pentru Camera Deputaților, a declarat că va susține formarea unei alianțe de dreapta în Parlament. 

“Mulțumim pentru fiecare vot”, a spus Stelian Ion în cadrul declarațiilor oferite, care a adăugat că este important să fie formată o coaliție de guvernare cu PNL, poate și PMP și UDMR. 


Ion Stelian, Remus Negoi și Cristina Rizea au organizat o conferință de presă imediat după aflarea rezultatelor, în seara de 6 decembrie. El a pus mare accent pe majoritata din viitorul Parlament al României.

„Bună seara! Am aflat rezultatul la exit poll-uri. Este un rezultat surprinzător la aceste alegeri. Noi le mulțumim tuturor românilor care ne-au votat, tuturor locuitorilor județului Constanța. Ne onorează fiecare vot și fiecare vot iată cât de mult contează. Sunt diferențe mici între unele partide. Ce este important, în perioada următoare, este să formăm acea coaliție guvernamentală, pe care ne-am propus-o de la bun început, o coaliție de dreapta, o coaliție în care PSD să se regăsească în afară, în opoziție.

Este nevoie să alungăm acel partid o perioadă lungă de timp. Au făcut foarte mult rău psdiștii. Mai departe, este foarte improtant să ne îngemănăm programele politice. Bineînțeles USR Plus va avea un rezultat mai bun decât ce am văzut în această seară pentru că se vor număra toate voturile și vom vedea și care este rezultatul în diaspora, unde sperăm la un scor foarte bun și ne vom apropia, sper eu să depășim 20%. Cu PNL și cu, sperăm, PMP, e posibil și UDMR să se alăture unei asemenea coaliții, ne vom putea face o guvernare, vom putea alcătui un Guvern, care să asigure în următorii ani un parcurs european, reforme, atrageri de fonduri europene.

Este foarte important să privim aceste rezultate sub beneficiu de inventar. Unele partide care acum sunt date în jurul cifrei de 5% este posibil să nu facă pragul și să nu intre în Parlament. Vom avea discuții după ce vom primi rezultatul final. Ne așteptăm în perioada următoare la înțelepciune din partea tuturor partenerilor cu care putem alcătui un Guvern, în sensul în care aroganțele, lucrurile forțate, politizarea forțată a tuturor instituților să nu aibă ce să mai caute în într-un astfel de context.

Eu sunt optimist. Mi-aș fi dorit foarte mult să avem o majoritate clară încă din această seară de 2/3 cu care vom putea face ușor reformele pe care le-am creionat la începutul acestei campanii. Cred cu tărie că vom reuși chiar și în aceste condiții să devină literă de lege fără penali în funcții publice. Foarte multe partide, chiar și cele cu care nu vom face guvernare au spus că vor susține acest proiect. Dincolo de asta, eliminarea pensiilor speciale va rămâne un proiect al nostru foarte important, eliminarea imunităților parlamentare, sunt foarte multe proiecte pe care le avem și sper să fie acceptate de parteneri.


De asemenea, alegerea primarilor în două tururi. Știți foarte bine, este un obiectiv al nostru principal. Desființarea secției speciale, înlăturarea acestui control sau a autorității ministrului justiției asupra procurorilor. Sunt foarte multe lucruri de făcut, avem foarte multă treabă în condițiile acestea grele de pandemie. Oamenii s-au prezentat, e adevărat, într-un număr mai redus. Era de așteptat. Cei care s-au prezentat la vot au dat această configurație și le mulțumesc mult pentru fiecare vot acordat”, a spus Ion Stelian

„Foarte scurt pentru că s-au atins absolut toate ideile pe care trebuia să le spunem în seara asta. În funcție de rezultatele pe care le vedem, va trebui să intrăm direct în negocierile pentru formarea Guvernului, astfel încât lucrurile care am antrenat foarte mult până acum, să înceapă să devină realități.

Colegul meu s-a referit la ceea ce am pus noi în tapet în programul nostru de guvernare, în cele 40 de angajamente pe care ni le-am luat, 40 de angajamente pe care ne dorim să le implementăm și să le îngemănăm cu programul, în primul rând, al celor de la PNL, cei cu care ne dorim și sperăm că vom creiona o majoritate.

Și să avem și un alt partid, maxim două cu care să putem să guvernăm în liniște. Mai departe, avem în județul Constanța - cum am reuși să trecem peste toate neînțelegerile din campanie electorală, din momentul acesta trebuie să construim, Lăsăm în urmă tot ceea ce am avut de spus în campanie electorală unii despre ceilalți și să trecem la treabă”, a spus Remus Negoi. 

„Vreau să mulțumesc și eu tuturor pentru voturile acordate. Fiecare vot ne onorează și ne obligă. Sper să găsim înțelegere să formăm o coaliție majoritară și să ne vedem duse proiectele la bun sfârșit”, a conchis Cristina Rizea


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri Europarlamentare 2024 Iată cum se desfășoară votarea în străinătate

09 Jun 2024 388

Prezența la vot în județul Constanța, până la ora 11.00

09 Jun 2024 871

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 545

Unde și cum vom putea vota la alegerile din 2024? Află care este secția ta de votare în municipiul și județul Constanța! (DOCUMENT)

07 Apr 2024 3669

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 598

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1611

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 727

Oficial de la MAE despre votul prin corespondență la alegerile pentru Președintele României și cele parlamentare

11 Mar 2024 596

Oficial Alegerile locale și cele europarlamentare, comasate. Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență

08 Mar 2024 814

Calendarul alegerilor ce vor avea loc în 2024! Ce au decis liderii coaliției PSD-PNL

22 Feb 2024 1045

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „Mergem pe cont propriu la locale. În BPN s-a votat comasarea și liste comune doar pentru europarlamentare!”

21 Feb 2024 1184

LIVE VIDEO TEXT Liderii Coaliției anunță când vom merge la vot anul acesta

21 Feb 2024 1092

Surse Alegerile prezidenţiale 2024 ar putea fi organizate în luna septembrie

21 Feb 2024 577

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 725

Lumea politică rămâne deocamdată o lume a bărbaților Ce a afirmat Alina Gorghiu în legătură cu legea ce prevede ca 33% dintre locurile eligibile pentru alegerile parlamentare să revină femeilor

26 Jan 2024 820