"Ne-am imbatat si am vrut sa radem de babe"

1223842457.jpg

Tanarul spune ca nu s-a oprit la somatia politistului pentru ca, pur si simplu, nu a stiut cine este cel care il urmareste si trage asupra lui

Marian Constantin T, minorul din Ion Corvin impuscat de seful de post, a ajuns infractor la 14 ani din... plictiseala. De pe patul de spital, baiatul povesteste, cu nonsalanta, cum s-a distrat intrand in casa batranelor, neavand intentia de a le jefui, ci doar de a le speria un pic. "Eram cu un coleg de-al meu. Se intunecase de-a binelea. Am inchis oile, am mancat si am plecat. Pe drum ne-am luat cateva beri, am baut si... am incercat sa facem o gluma", incepe minorul. Gluma a constat in incercarea de a o jefui, intr-o prima faza, pe Niculina Deacu, o batrana de 68 de ani, din Ion Corvin. Pentru ca au fost surprinsi de varstnica in timp ce-i cotrobaiau prin casa, Marian si amicul sau, un tanar de 18 ani, ce fusese eliberat din penitenciar la inceputul anului, si-au luat talpasita. Dar nu pentru a se ascunde, ci pentru a repeta isprava in casa altei batrane, Leonora Culea, de 75 de ani, careia i-au legat mainile si i-au pus o banda adeziva la gura. Seful de post a dat peste ei exact cand ieseau din gospodaria celei de-a doua victime si i-a somat, mai intai verbal. A urmat un foc de avertisment tras in plan vertical, dar infractorii au continuat sa fuga. Vazand ca acestia nu au de gand sa se opreasca, seful de post, Silviu Neculcea, a tras patru gloante, trei dintre ele lovindu-l pe Marian in gamba piciorului drept, in fesa si in coapsa dreapta. Minorul de 14 ani nu se sfieste sa se faleasca cu semnele care i-au ramas.

Ghinionul lor

Mandru ca al sau chip a facut inconjurul tarii pe la posturile de televiziune, Marian spune ca nu avea nimic nici cu Niculina Deacu, nici cu Leonora Culea. Pur si simplu, au fost ghinioniste. "Ne-am dus la nimereala. Nu aveam ceva planificat. Nu vroiam sa le luam banii, ci doar sa radem de babe. Sa le speriem...". Desi minorul internat in Sectia de Chirurgie Pediatrica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta exclude orice intentie de furt, asupra lui Vasile Aratoaiei, cel de-al doilea autor, a fost gasita verigheta uneia dintre victime. Din casa batranei de 68 de ani lipseste, de asemenea, un telefon mobil si un radiocasetofon. "Nu m-am speriat ca ma urmarea cineva. Dar, nu am stiut cine este...", isi continua povestirea minorul, cu aceeasi lipsa de inocenta. Baiatul de 14 ani se justifica spunand ca nu s-a oprit la somatia politistului pentru ca, pur si simplu, nu a stiut cine este cel care il urmareste si trage asupra lui. Dar, nu-l judeca pentru acest fapt.

"Nici nu stiu sa ma semnez"

Marian provine dintr-o familie dezbinata. Tatal sau s-a spanzurat cand acesta avea doar cateva luni, iar din spusele baiatului, mama sa consuma, deseori, bauturi alcoolice in exces. Nu a studiat niciodata si marturiseste ca nici nu-i place, dar daca ar mai avea o data sansa, ar face o incercare. "Sa-mi spuna mie mama ca trebuie sa invat ca sa ajung cineva cand o sa fiu mare? Dar eu nici nu stiu macar sa ma semnez. Am fost la scoala doar cand aveam vreo sapte ani. Dar am stat doar o saptamana. Nu mi-a placut", isi spune oful minorul. Mai are o sora, careia, spune el, ii place cartea. "Am o sora. Nu stiu cati ani are. Stiu doar ca e clasa a IV-a. Dar ea se tine de scoala", zice Marian. Baiatul de abia asteapta sa o "stearga" de la spital si sa se intoarca la munca de dinainte. "Chiar daca o sa ma arate la inceput cu degetul, nu o sa-mi pese...", incheie acesta.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU {/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Angajări Constanța Posturi vacante la Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia

24 May 2024 595

Grădinița ,,Zubeyde Hanim” Constanța angajează

23 May 2024 739

Angajări Constanța CERONAV angajează muncitor. Detalii

23 May 2024 770

Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia angajează. Despre ce posturi este vorba?

23 May 2024 594

Știri justiție Constanța Trei procurori din Constanța, înscriși la examenul de promovare în funcții de execuție! Cine sunt

23 May 2024 707

Confort Urban angajează inspector în cadrul Serviciului parcări. Vezi ce condiții trebuie îndeplinite

21 May 2024 347

Locuri de muncă Constanța Spitalul Municipal Medgidia angajează. Condiții

21 May 2024 519

Angajări la Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare. Ce post este scos la concurs

21 May 2024 1286

Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

21 May 2024 598

CERONAV a depus candidatura pentru un post în comitetul director al EDINNA

20 May 2024 497

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”, Constanța, angajează. Detalii

20 May 2024 633

Știri Constanța Corpul Maiștrilor Militari de Marină, la aniversarea 115! (GALERIE FOTO)

19 May 2024 447

Angajări Constanța Primăria Corbu angajează. Ești interesat?

18 May 2024 2724

Post vacant la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” Constanţa

18 May 2024 770

Angajări Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează șofer! Cine poate participa la concurs

18 May 2024 522