Yoghinii, din nou la Costinesti

Daca nu s-ar fi declansat scandalul MISA, primarul Cristea i-ar fi tolerat in continuare pe adeptii lui Bivolaru

Conform informatiilor afisate pe site-ul www.yogaesoteric.net, Tabara Internationala de Yoga de la Costinesti a inceput pe 1 august * In realitate, liderii MISA care au ajuns deja la Costinesti sunt in stand-by * Reporterii "ZIUA de Constanta" au reusit sa patrunda in incinta "teatrului de vara" unde yoghinii organizeaza show-urile erotice # Astfel am reusit sa aflam de la paznic ca tabara va incepe abia pe 15 august si va primi peste 35.000 de participanti romani si straini * Localnicii spun ca yoghinii nu au autorizatie de functionare pentru "teatrul de vara" de la primarie si umbla prin statiune dupa adeziuni * Cristea a recunoscut ca nu stie ce se intampla la "spirala", cu atat mai putin faptul ca acolo se desfasoara activitati economice

In timp ce liderul Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, Gregorian Bivolaru, este urmarit general, iar Politia acrediteaza ideea ca si-ar fi schimbat infatisarea, yoghinii se ambitioneaza sa organizeze si in acest an Tabara Internationala de Yoga de la Costinesti. Este mesajul transmis de mai multi oficiali MISA si intarit de inculpatul Bivolaru prin intermediul unei casete video transmise postului OTV, dupa reteta Al Jazeera. Formal, responsabilii MISA au acreditat ideea ca ii invita in tabara pe jurnalisti pentru a demonstra ca dau dovada de transparenta, neavand nimic de ascuns. Desi se lauda cu o participare numeroasa in acest an, in realitate, Tabara Internationala de Yoga de la Costinesti a intrat in impas. Reamintim ca in fiecare vara mii de yoghini din tara si din strainatate se aduna in statiunea de pe litoral pentru a participa la programe comune. Ei au construit, cumparat si concesionat mai multe imobile si terenuri, unde isi desfasoara nestingheriti activitatile. Centrul de comanda se afla chiar langa primarie si este compus din doua hoteluri, resedinta lui Bivolaru si o cantina pentru yoghini. In afara de acest "Comandament", mai multi yoghini si-au cumparat case in statiune. Ziua, yoghinii fac bai de soare, goi, pe plaja Topless, iar noaptea participa la spirale energetice, pe un camp de langa cimitir, si la spectacole erotice, intr-un spatiu amenajat sub forma unui teatru de vara. Pana in prezent, autoritatile din Costinesti au inchis ochii la toate abuzurile yoghinilor, prefacandu-se ca fenomenul MISA nici nu exista in Costinesti.

Yoghinii sunt prevazatori

In fiecare an, cu cateva zile inainte de 1 august, MISA posteaza pe site-ul www.yogaesoteric.net informatii despre tabara, cu programul detaliat al fiecarei zile. Am accesat si noi pagina web zilele trecute si am observat o schimbare semnificativa de abordare a problemelor. In locul informatiilor tratate pe larg, am gasit un scurt text care anunta evenimentul: "Tabara Internationala de Yoga organizata de Miscarea de Integrare Spirituala in Absolut se desfasoara in Costinesti, in perioada 1-31 august. Va asteapta o serie de actiuni spirituale de exceptie! In cadrul sectiunii Calendar puteti gasi programul taberei". La programul taberei am gasit numai indicii vagi, intr-o terminologie incifrata: "Luni, 2 august 2004, 14-14.30-Exemplificare spirituala: starea de compasiune. Luni, 2 august 2004, 21-21.30-Meditatie: Marea Putere Cosmica Bagalamukhi". Probabil ca meditatia de la ora 21 este, de fapt, "spirala energetica" pe care yoghinii o fac noaptea pe campul de langa cimitir. Spre deosebire de ceilalti ani insa, acest lucru nu e mentionat explicit.

In casa orgiilor

Acest lucru ne-a atras atentia si ne-a determinat sa dam o raita pe la Costinesti. Am gasit "teatrul de vara", locul unde se desfasoara spectacolele erotice, acoperit cu o copertina de plastic, masura de prevedere luata anul trecut, dupa ancheta jurnalistica publicata in cotidianul "ZIUA". Desi era 1 august, ziua demararii taberei, in "teatru" domnea o liniste desavarsita. Vazand ca ne invartim in jurul locatiei, un barbat care se afla in interior si-a facut aparitia la poarta din lemn si ne-a intrebat pe un ton banuitor cine suntem si ce vrem. Atunci, am pretins ca suntem yoghini din Sibiu si vrem sa stim cand incepe tabara. L-am rugat sa ne deschida, sa stam de vorba ca oamenii. "Nu pot sa deschid, ca e legata cu sarma. Si apoi... nu am voie. Putem sa discutam asa", ne-a raspuns paznicul, circumspect. Am reusit sa il convingem, invocand discretia de care, ca buni yoghini, trebuie sa dam dovada. Argumentul suprem: "Stiti cum e cu treaba asta... si peretii au urechii". Usa s-a deschis imediat si am putut patrunde in locul in care, sub pretextul unor exercitii spirituale sau spectacole de miss, se desfasoara show-urile erotice. Spatiu larg, umplut cu banci asezate ca la teatru si o scena, incomplet amenajata. Intr-un colt, o masa la care am fost invitati sa ne asezam. Suntem yoghini din Sibiu si am vrea sa revenim in Costinesti cu un grup mai mare de prieteni. De aceea, vrem sa stim exact cand incepe tabara, ca sa nu ajungem prea devreme. Batranul ne studiaza cu atentie. Ii cucerim increderea si ne povesteste ca el e adept MISA, e din Bucuresti, a fost inginer si lucreaza de 12 ani pentru Bivolaru. Sta in Costinesti tot timpul anului si pazeste "teatrul de vara". Locuieste impreuna cu sotia la "Comandament". "Tabara o sa inceapa abia pe 15 august. Acum au venit foarte putini. Dar dupa 15 august, o sa fie multa lume. Asteptam peste 35.000 de oameni", spune el convins ca asa se va intampla. Ne incearca, sa vada daca cunoastem Sibiul, dar renunta repede. Am mai trancanit putin, timp in care am reusit sa facem mai multe fotografii in interior. Inainte de a ne desparti, paznicul s-a oferit sa ne ajute si cu cazarea - contra cost, bineinteles - la o vila de langa "teatru".

"Plebiscit" pentru MISA

Continuand documentarea, am aflat motivul pentru care MISA a amanat inceperea taberei, desi, dupa informatiile de pe site, data deschiderii era 1 august: primarul statiunii, Traian Cristea, nu vrea sa le dea autorizatie de functionare pentru "teatrul de vara". De aceea, yoghinii prezenti deja in Costinesti au inceput sa mearga din poarta in poarta si sa stranga semnaturi de la localnici, pentru a-l convinge pe primar. O miscare inteligenta, se pare, caci majoritatea localnicilor castiga bani frumosi de pe urma lor. Primarul Traian Cristea nu pare prea incantat sa poarte o discutie cu noi despre subiect. E evaziv si se lanseaza in discutie abia dupa ce isi da seama ca, oricum, facusem rost in prealabil de toate informatiile. "Nu stiu daca le voi da autorizatie de functionare. Deocamdata, i-am pus eu pe ei sa imi aduca avize de peste tot: sanatate publica, mediu, pompieri. Apoi mai vedem. Intr-adevar, au inceput sa stranga semnaturi", ne-a declarat el. Intrebat de ce a reactionat atat de tarziu, Cristea a fost dezarmant de sincer: "Am luat aceasta masura dupa tot ce s-a intamplat cu scandalul MISA. E drept ca pana acum nu le-am cerut nici o aprobare. La spirala, acolo, langa cimitir, nu am ce sa le fac. Acolo pot sa se intalneasca. Cum? Au tarabe si vand pe camp, la spirala? Nu stiam. Eu nu am fost niciodata acolo. Dar, daca e asa, o sa luam masuri", ne-a spus primarul care afla de la noi ce se intampla in "parohia" lui. Indiferent de decizia pe care o va lua Cristea, masura este oricum foarte tardiva, pentru ca, ani de-a randul, yoghinii au facut tot ce au vrut in Costinesti si s-au obisnuit ca totul sa le fie permis. Si probabil ca primarul Cristea nici nu isi permite sa se lupte cu ei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Superliga 2023/2024. CFR Cluj - Farul Constanța Hagi - „Mergem cu convingere și curaj, pentru a încerca să câștigăm“ (VIDEO)

17 May 2024 1766

„Împreună scriem istorie!“ Ce performanță! Carol Popa, de la CSM Constanța, pe primul loc în clasamentul european (GALERIE FOTO)

16 May 2024 685

Tomis Spartan Division Constanța, 12 medalii la competiția internațională de la Varna (GALERIE FOTO)

14 May 2024 436

Farul Constanța Gheorghe Hagi - „Nu merge așa. E prea mult! Și-au bătut joc de club! Bătaie de joc!“

14 May 2024 1481

Alegeri locale 2024 Horia Constantinescu- „Trebuie să scoatem Mamaia din adormire cât mai repede, până nu va fi prea târziu“

12 May 2024 689

Statul ia în calcul să investească într-un parc tematic major pe litoral

12 May 2024 752

Imobiliare Constanța Plajă amenajată și beach bar! Autorizație de construire pentru firmele familiei Carabaș

12 May 2024 1102

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3401

Justiție Constanța ABADL Dobrogea Litoral a fost dată în judecată de o firmă din București

10 May 2024 533

CSM Constanța Fetele de la sambo merg la Campionatele Europene, iar triatloniștii se duc la Cupa Europeană de Juniori. Programul complet al săptămânii

10 May 2024 385

Justiție Constanța. Cererea de chemare în judecată formulată de Răsărit de Soare SRL în contradictoriu cu ABADL Dobrogea Litoral, respinsă de magistrați

10 May 2024 399

Județul Constanța Polițiștii Rutieri din Mangalia au aplicat peste o sută de amenzi, însumate la aproape 65.000 lei

08 May 2024 449

INS România Turismul, în luna martie 2024 - Vezi situația în stațiunile de pe Litoral și Delta Dunării (DOCUMENT)

08 May 2024 506

IPJ Constanța Acțiuni de prevenție defășurate de polițiști pe litoral

07 May 2024 562

Aproximativ 200.000 de români au plecat în vacanță într-o stațiune din România în minivacanță

07 May 2024 666