Scrutinul nu a inregistrat probleme deosebite la Tuzla

La nivelul localitatii s-au prezentat la urne 56% dintre cetatenii cu drept de vot * Potrivit declaratiilor primarului Avram Ghebenei, in ultima zi a scrutinului, cu cateva minute inainte de ora 20.00, la cele trei sectii inca mai soseau cetateni cu drept de vot pentru a-si exprima opinia in privinta modificarilor constitutionale * O problema cu care s-au confruntat membrii sectiilor de votare a fost aceea a insistentelor permanente ale presedintei Organizatiei comunale a PSD * Aceasta dorea sa i se comunice la interval de doua ore procentul votantilor

Cele doua zile ale referendumului national privind modificarea si revizuirea Constitutiei au fost depasite cu bine si in localitatea Tuzla. Dupa prima zi in care populatia comunei a fost impiedicata sa se prezinte la vot mai ales din cauza vremii nefavorabile, situatia s-a remediat in ultima zi, cand la inchiderea sectiilor de votare se prezentasera 56% dintre locuitori. Potrivit declaratiilor primarului Avram Ghebenei, cu cateva minute inainte de ora 20.00, cand cele trei sectii urmau sa se inchida, inca mai soseau cetateni cu drept de vot pentru a-si exprima opinia in privinta modificarilor aduse Legii supreme a Romaniei. In ceea ce priveste procentul inregistrat la fiecare sectie, acesta s-a situat intre 49% si 60%. "Recunosc ca procentul cel mai mare a fost realizat la sectia amenajata in incinta Caminului Cultural, acolo unde a fost organizata si o nunta", a afirmat Ghebenei. Primarul comunei Tuzla a recunoscut faptul ca primise ordin de la Prefectura judetului ca mai aproape de 500 metri de sectiile de votare sa nu se organizeze alte manifestari care sa incurce actiunea de votare, insa nunta nu putea fi amanata pentru ca salonul fusese inchiriat inca din luna mai. In plus, activitatea de votare nu a prezentat probleme, deoarece salonul in care a avut loc nunta are intrare separata, iar persoanele care au dorit sa voteze s-au prezentat la urne fara a ingreuna scrutinul. O problema semnalata de primarul Ghebenei a fost aceea a insistentelor permanente ale presedintei Organizatiei comunale a Partidului Social Democrat, care in cele doua zile ale referendumului cerea tuturor presedintilor de comisii electorale sa ii raporteze procentul persoanelor care se prezinta la urne. "Aceasta femeie se interesa din zece in zece minute despre datele privind votantii, ceea ce deranja membrii sectiilor de votare, intr-un final apeland la interventia agentilor de politie pentru a o cuminti", a conchis primarul comunei Tuzla.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 546

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 490

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 712

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 613

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 551

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 814

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 572

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 675

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 720

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 545

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 588

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 558

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 796

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3409

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14248