Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Klaus Iohannis, declarații de presă „Legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor!” (video)


În aceste momente, președintele Klaus Iohannis face declarații de presă, după ședința de evaluare și prezentare a măsurilor de siguranță și ordine publică în contextul epidemiei COVID-19.
Redăm mai jos declarație de presă integrală:

„Bună ziua, dragi români!

Am instituit starea de urgență, după care ministrul de Interne a venit în completare cu ordonanțele militare, iar ministrul Sănătății cu ordine ale ministrului.

Toate aceste măsuri au fost luate pentru a vă proteja, pentru a vă proteja sănătatea, pentru a proteja sănătatea populației din România și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.

Majoritatea românilor au înțeles că legile se respectă. Și această situație, de stare de urgență, este una foarte serioasă și cu atât mai mult trebuie cu toții să respectăm legislația, ordonanțele și ordinele în vigoare.

Dar un aspect foarte special în această situație îl reprezintă, cu siguranță - și vă dați seama de ce -, siguranța și ordinea publică. Exact asta a fost tema discuției pe care tocmai am încheiat-o cu Prim-ministrul Ludovic Orban, cu Ministrul de Interne Marcel Vela, cu Ministrul Apărării Nicolae Ciucă și cu Secretarul de stat Despescu de la Interne.

Am discutat ce s-a făcut bun până acum, cum s-a făcut, și am pus un accent foarte clar și ferm pe ceea ce se numește impunerea legii.

Este absolut necesar ca toată lumea să respecte legislația în această perioadă!

Repet - asta spre protecția voastră, a fiecăruia și pentru a înlesni munca medicilor și a personalului medical.

Foarte mulți români, majoritatea românilor, au înțeles aceste lucruri, însă ce se întâmplă cu cei care n-au înțeles sau, mai rău, nu vor să înțeleagă? Ei, aceștia vor fi amendați, pur și simplu. Legea se aplică, se impune, nu se discută. Cine nu se conformează va fi amendat.

În acest fel, pot să vă spun că s-au făcut, de la începutul acestei situații speciale, peste 800.000, 870.000 de acțiuni de control, controale de tot felul. S-a controlat felul în care oamenii respectă izolarea, în care respectă carantina, felul în care firmele respectă normele de vânzare, și așa mai departe.

Pot să vă spun că autoritățile au lucrat foarte serios și în acest domeniu. De la începutul epidemiei, s-au dat peste 78.000 de amenzi. Deci peste 78.000 de contravenții au fost constatate de autorități.

Și în acest sens, vă spun: legea este clară, este pentru protecția oamenilor, pentru protecția medicilor. Cine nu o respectă va fi amendat.

Și, în final, dragi români, repet ce am spus în fiecare apariție a mea. Respectați normele de conduită, păstrați distanța, nu vă dați mâna, nu vă îmbrățișați! Respectați normele impuse de autorități!

Vă doresc multă sănătate!”

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decrete semnate, azi, de președintele României. Unul are legătură cu pensiile publice

03 Aug 2020 569

Iohannis România poate fi considerată un model regional în ceea ce priveşte asumarea Holocaustului şi combaterea antisemitismului

02 Aug 2020 379

Președintele României a conferit Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer maestrului Emilian Elizian Boroghină

01 Aug 2020 1555

Klaus Iohannis a semnat decretul. A numit în funcție un nou adjunct al șefului Serviciului Român de Informații

31 Jul 2020 417

Klaus Iohannis „Criză sanitară creată cu cinism de un partid din România“ (video)

30 Jul 2020 497

Preşedintele Iohannis, şedinţă cu ministrul de Interne şi şeful DSU pe tema măsurilor de gestionare a epidemiei COVID-19

30 Jul 2020 322

Iohannis a semnat decretul. Un procuror DIICOT a fost eliberat din funcție

29 Jul 2020 294

LIVE VIDEO. Klaus Iohannis „E un moment critic, iar măsurile de protejare a populației sunt extrem de importante acum“

29 Jul 2020 522

Decrete semnate de președintele României Klaus Iohannis. Sunt vizați doi procurori

28 Jul 2020 341

Decretele semnate astăzi de președintele României

27 Jul 2020 391

Candidații dreptei, de la Constanța, au propria versiune despre cum ar trebui folosiți banii negociați la Bruxelles de președintele Klaus Iohannis

24 Jul 2020 1737

Decrete semnate, azi, de președintele României. Unul are legătură cu societăţile cu acţiuni la purtător

23 Jul 2020 768

Klaus Iohannis „Armata noastră se poate pregăti în orice condiții și poate să aibă rezultate dintre cele mai bune“ (video)

23 Jul 2020 466

Klaus Iohannis, despre fondurile europene „Cu acești bani vom fi în situația de a reconstrui România” (video)

22 Jul 2020 322

Iohannis, ședință la Cotroceni pe tema fondurilor europene

22 Jul 2020 396